BIY AD

29 Ocak 2011 Cumartesi

NBA'de Bugün - 28.01.2011

Magic 90 - Bulls 99
Üst üste aldığı galibiyetlerle çıkışını sürdüren Chicago evinde Orlando'yu da geçmeyi bildi. Özellikle üçüncü çeyrek rakibine zor anlar yaşatan ev sahibi ekip geri dönüş yaparak maçı kazandı. Orlando'da Nelson'ın maçın başındaki sakatlığı üzerine süresi artan Arenas maç içinde kötü tercihleriyle takımına pek katkı vermedi. Arenas'ın yanında Hidayet de kötü bir gece geçirirken hem hücumda hem savunmada yokları oynadı. Hücumda 2/12 isabet ile oynayan Hedo 5 sayı-5 asist ile karşılaşmayı tamamladı. Savunmada ise Deng karşısında adeta hayalet gibiydi. Hidayet'in savunmasında Deng 26 sayı-8 ribaund üretirken, MVP yarışında üst sıralarda bulunan Rose 22 sayı-12 asist ile mücadele etti. Pota altında tek başına Chicago'ya karşı direnen Howard 40 sayı-15 ribaund ile oynarken ona karşılık olarak Boozer 16 sayı-16 ribaund ile etkili oldu. Ömer ise 17 dakika oyunda kalmasına rağmen faul problemine girdi ve maçı 2 sayı-6 ribaund-2 top çalma ile tamamladı.

Pistons 87 - Heat 88
Dün gece Knicks'ten aldığı yenilginin ardından Florida'ya dönen Heat evinde Pistons'ı zor da olsa mağlup etmeyi başardı. Müthiş çekişmeye sahne olan maçta Wade ve Bosh'tan yoksun Heat, James'in müthiş performansıyla galibiyete uzanırken hakemlerin tartışmalı kararları maç içinde sıkıntı yarattı. Özellikle Detroit'in son hücumunda Daye'e yapılan faulun görmezden gelinmesi maç notları arasında dikkat çekerken serbest atış istatistiğinde de Heat rakibine göre 2 kat fazla çizgiden şut kullandı. James tek başına mücadele veren isimdi Heat'te ve 39 sayı-9 asist-8 ribaund ile müthiş bir performansa imza attı, galibiyeti getiren serbest atışları kullanan House ise 15 sayı üretti. Pistons cephesinde T-Mac'in başarılı performansları sürüyor. Dün gece de 14 sayı-10 asist-8 ribaund ile oynadı, Ben Gordon ise 21 sayı kaydetti.

Celtics 71 - Suns 88
Batı turnesinde ikinci maçına çıkan Celtics sürpriz bir yenilgiyle döndü Suns deplasmanından. Bir hayli olaylı maç olduğu özetlerden de belli. Celtics oyuncularının, özellikle Garnett'in, hırsı yüzünden edindikleri bir tavır bu. Takımın birbirine kenetlenmesi iyi ve kötü anlamda oldukça önemli ama yenilgiyi hazmedememe problemleri var. Garnett'in gereksiz yere sinir harbi yaşattığını görüyoruz maç boyunca. Maçı 18 sayı-9 ribaund ile tamamlayan Garnett aynı zamanda takımının en skoreriydi. Pierce ise 14 sayı kaydederken benche yeniden dönen Semih 2 sayı-1 ribaund ile mücadele etti. Suns cephesinde ise benchten gelip 19 sayı-17 ribaund ile oynayan Gortat galibiyeti getiren isimlerden olurken, Nash 13 sayı-10 asist ile etkiliydi.

Kings 100 - Lakers 95
Suns'ın Celtics'i yenmesinin ardından Lakers da evinde Kings'e karşı sürpriz bir mağlubiyet aldı. İki gece sonra NBA Finallerinden sonra ilk kez karşılaşacak olan bu iki takımın bu önemli maçtan önce mağlup olmaları da ironik oldu. Maça dönecek olursak Cousins, Lakers pota altına karşı oldukça etkili bir performans sergilerken 22'si ilk yarıda olmak üzere 27 sayı-10 ribaund üreterek double-double'a imza attı. Özellikle üçüncü çeyrek çok iyi savunma yapan ve Lakers'ı 16 sayıda tutan Kings'te Casspi de 20 sayılık katkı sağladı. Boyalı alan ve ribaundlarda üstünlüğü Kings'e kaptıran Lakers'ta 38 sayı-7 asist ile oynayan Kobe takımını dışardan taşımaya çalışsa da bu performansı yeterli olmadı.

Wolves 100 - Jazz 108
Play-off potası içinde aldığı üst üste yenilgilerle 7. sıraya kadar gerileyen Jazz 6 maçlık galibiyet hasretine dün gece son noktayı koydu. Bu sezon kadrolarında Boozer'ı çok arayan ve hiç eski Utah gibi görünmeyen takım için Deron'ın oynamadığı maçta alınan bu galibiyet bir hayli önemli oldu. Deron'ın yokluğunda bu sezonun en yüksek skoruna ulaşan Krilenko 27 sayı-7 asist ile mücadele ederken, Millsap 30 sayı ile takımının en skoreri olarak dikkat çekti. Karşı tarafta 22 sayı-15 ribaund ile Love yine alışılagelmiş performanslarından birine imza atmasına rağmen yine galibiyete ulaştıramadı takımını.

Knicks 102 - Hawks 111
Bir gece önce Heat'i geçerek önemli bir galibiyet elde eden Knicks, Doğu'nun bir diğer üst düzey ekiplerinden Atlanta karşısında aynı sonuca imza atamadı. Maçta konuşulması gereken nokta Atlanta'nın galibiyetinden çok maç içinde çıkan kavga olayıydı. Marvin Williams ile Shawne Williams arasında maçın bitimine yakın kavga çıkarken iki takımın oyuncuları bu ikiliyi zor ayırdı. Joe Johnson 34 sayı-8 ribaund-7 asist üretirken, Josh Smith 24 sayı ile galibiyete katkı sağladı. Hawks bu sonuçla beraber Doğu'da 4. sıraya yükseldi. Knicks cephesindeyse Amare&Felton ikilisi etkili oyunlarıyla dikkat çekti. Felton 21 sayı-13 asist ile mücadeleyi tamamlarken Amare ise 27 sayılık katkı sağladı.

Wizards 117 - Thunder 124
Müthiş bir çekişmeye sahne olan ve 2 uzatma sonunda kazananın belirlendiği maçta Oklahoma müthiş ikilisi ile galibiyete ulaşan ekip oldu. Aslında maç başında Wizards ve deplasman kelimelerini yan yana kullanınca Oklahoma'nın kazanacağı ön görülebilirdi ancak bu kadar zor olacağı tahmin edilmezdi. Durant&Westbrook ikilisi Wizards'a karşı oldukça etkili olup geceye damga vuran performanslara imza attılar. Westbrook 35 sayı-13 ribaund-13 asist ile triple-double'a imza atarken, Durant ise attığı 40 sayıyla galibiyete taşıdı takımını. Wizards'ta sürpriz bir isim sahne adlı. Çaylak Booker 21 sayı-12 ribaund ile double-double'a imza attı. Young ise maçı 32 sayıyla tamamlarken 33 şut kullandı. Alıştık artık biz Young'a...

Bobcats 121 - Warriors 113
Paul Silas ile müthiş bir çıkış yakalayan Bobcats, Warriors karşısında da geriden gelerek kazanmasını bildi. Jackson'ın mucizevi üçlüğüyle maçı uzatmaya taşıyan Bobcats dördüncü çeyrek ve uzatma periyodundaki 17 dakiada tam 50 sayı üreterek galibiyete ulaştı. Augustin 27 sayı-12 asist ile takımını taşıyan oyuncu olurken, maçı uzatmaya götüren Jackson 31 sayıyla galibiyette büyük pay sahibi oldu. Warriors cephesinde ilk beşin tamamı çift haneli rakamlara ulaştı. Curry 27 sayı-5 asist ile oynarken, Wright ve Ellis 21 sayılık katkı sağlamasına rağmen galibiyeti getiremedi.

Bucks 116 - Raptors 100
Play-off için yarış veren Milwaukee zorlu ve tempolu bir maç sonunda Raptors'ı deplasmanda mağlup etmesini bildi. Bizler için keyif veren bir maç oldu çünkü son günlerde kötü şut seçimleri nedeniyle eleştirdiğimiz Ersan, gecenin en iyi yabancı oyuncusu oldu gösterdiği performansla . Dün gece Raptors karşısında 9/10 isabetle 25 sayı üreterek kariyer rekorunu egale eden Ersan ayrıca 7 de ribaund aldı. Maggette ise 29 sayı-11 ribaund-5 asist ile double-double yaptı. Bu mağlubiyetle artık playoff potasından iyice uzaklaşan Raptors'ta Amir Johnson 24 sayı-12 ribaund ile takımı adına etkili oldu.

Grizzlies 99 - Sixers 94
Doğu turnesinin son maçına çıkan Memphis müthiş bir geri dönüşle önemli bir maçı kazanmayı bildi. Sixers maç içinde 21 sayıya kadar farkı çıkarsa da son çeyrek rakibine savunma konusunda hiç baskı kuramadı ve geri dönüşünü seyretmekle yetindi. Doğu'da play-off savaşı içinde olan bir takımın son çeyrek bu şekilde mücadele etmesi de olacak iş değil, üstelik kendi salonunda. Memphis 42-21'lik üstünlükle maçı çevirmeyi başardı son çeyrekte. Tabi burada Sixers'ın hücumları daha kullanamadan top kaybı ile savunmaya döndüğünü de belirtmek gerek. Memphis'te ilk beşin tamamı çift hanelere ulaşırken Zach 22 sayı-12 ribaund ile pota altında fark yaratan isim oldu. Gay ise 16 sayı ile katkı sağladı takımına. Sixers cepesinde Holiday 16 sayı üretirken Iguodala 12 sayı-8 ribaund-9 asist ile komple bir performans sergilemesine rağmen mağlubiyeti engelleyemedi.

Nuggets 117 - Cavaliers 103
Cleveland'ın müthiş serisi hala devam ediyor. Dün Soner maç yazısında belirtmişti Cleveland karşısına çıkan takımlar artık yenilmemek için çıkıyor çünkü bu seriyi sonlandıran takım olmak da psikolojik olarak takımları olumsuz etkileyen bir faktör olacaktır. Üst üste 4. galibiyetini alan Denver'da Melo 33 sayı-7 ribaund-5 asist ile takımını galibiyete taşıyan performansa imza attı. Afflalo ise 23 sayılık katkısıyla galibiyette pay sahibi olan isimlerdendi. Cleveland cephesinde Jamison tek başına oynamaya devam etse de takımını galibiyete ulaştıracak adımları atamıyor. Jamison dün yine 20 sayı-12 ribaund-6 asist ile etkili olurken, Hickson 24 sayı-14 ribaund ile double-double yaptı.

Nets 92 - Pacers 124
Evinde New Jersey'i ağırlayan Pacers mağlubiyet serisine noktayı koyarak play-off yarışı için önemli bir galibiyet elde etti. Hiç bir çeyrek boyunca rakibine skorda üstünlüğünü kaybetmeyen Pacers rahat bir galibiyet elde etti Nets karşısında. Pota altında bulduğu sayılarla etkili olan Pacers %62 ile hücum ederek başarılı bir performansa imza attı. Ev sahibi ekipte Dunleavy 30 sayı üretirken, Granger ise 18 sayıyla galibiyete katkıda bulundu. Nets cephesinde ise Lopez'in son dönemde ribaund konusunda sıkıntı yaşadığı ortada. Hani orada o boyla duran bir adamın maç boyu 1 ribaund alması inanılır gibi bir olay değil. 28 sayısının yanında yalnızca 1 ribaund alarak pota altında hakimiyeti tamamen Pacers'a kaptırdı ve yenilgiyi önleyemedi.

0 FARKLI FIKIR: