BIY AD

26 Ocak 2011 Çarşamba

NBA'de Bugün - 25.01.2011


Jazz 91 - Lakers 120
Gecenin zevkli ve çekişmeli geçmesi beklenen maçı belki de en erken biten maçı oldu. İlk çeyrek 37 sayıyla skor konusunda patlama yapan Lakers henüz ilk çeyrekten maçı kazanmayı garantiledi. Kötü bir döneminde Staples Center'a çıkma gibi bir talihsizlik başına gelen Utah Jazz maç boyu hiç öne geçemedi ve üst üste 5. yenilgisini alarak serbest düşüşüne devam etti. Maç boyunca fark 25-30 civarında seyrederken Lakers cephesinde bench isimleri farkın da etkisiyle bolca süre buldu. Kobe 21 sayı-6 asist ile takımının en skoreri olurken pota altında da Gasol'un 20 sayısı ve Bynum'un 19 sayı-11 ribaundluk double-double'ı takımı galibiyete götüren performanslardı. Utah'ta ise Mehmet 12 dakikada 3 sayı üretirken, Deron 17 sayı-8 asist ile mücadele etti.

Clippers 105 - Mavericks 112
Son dönemin etkili takımlarından Clippers, Dallas karşısında galibiyete ulaşamadı. Aslında maçın ilk devresini takip ettim ve izlediğim kadarıyla oyuna hakim olan taraf Clippers'tı ancak ikinci devre farklı bir Dallas sahaya çıkınca ibre tersine dönmüş ve ev sahibi ekip galibiyete ulaşmış. Dallas'ta 4 farklı isim 20+ skor üretirken benchten gelen katkı elbette yadsınamaz ama Pavlovic'in ilk beş başlayıp 8 dakika oyunda kalmasının ardından benche yüklenilmesi de bunu elbette getirecektir. Yine de Dirk'ün etkisiz kaldığı ilk derede Dallas'ı ayakta tutan isim olan Barea maçı da 25 sayıyla tamamlarken, Terry sezonun en yüksek rakamına ulaşarak 28 sayı kaydetti. Nowitzki ise çok kötü başladığı mücadelenin sonlarına doğru ritmini buldu ve maçı da 20 sayıyla noktaladı. Clippers'ta MIP adayı olarak görülen Gordon'un sakatlığı nedeniyle oynamadığı maçta, Griffin 22 sayı-11 ribaund ile bir kez daha performansıyla takımında öne çıkarken, Davis 21 sayı-6 asist üretti.

Bobcats 94 - Kings 89
Doğu'da play-off yarışı içinde olan Bobcats deplasmanda Kings karşısında kazanarak önemli bir galibiyete imza attı. Takımların birbirine bu kadar yakın olduğu bir sıralamada alınan her galibiyetin sene sonunda değeri daha da anlaşılacak şüphesiz ki. Maçta baştan sona üstünlüğü elinde bulunduran taraf da kazanmak zorunda olan Charlotte oldu. Jackson 21 sayıyla takımını galibiyete götürürken boyalı alanda da son dönemde ritim tutturan Kwame 13 sayı-18 ribaund ile etkili oldu. Sacramento maç boyunca skor üretmekte sıkıntı yaşadı. %36 ile hücum eden ve özellikle yayın gerisinden çok kötü olan Sacramento'da Evans 19 sayı-8 ribaund ile oynarken benchten gelen Landry'de 19 sayı ile mücadele etti.



Cavaliers 95 - Celtics 112
Doğu'nun en dibindeki takım ile en tepesindeki takımın mücadelesi beklenildiği gibi fazlasıyla rahat geçti. Celtics'in maç boyu yakaladığı en büyük fark 24 olsa da oyun içerisinde çeşitli rotasyon denemeleri ve az süre bulan isimlere süre verilmesi adına takım adına da verimli bir maç oldu. Maçın hikayelerinden biri de Perkins'in bu sezon ilk kez forma giymesiydi ki 7 sayı-6 ribaund-3 asist üretti o da. O'Neal kardeşlerin yokluğunda bir kez daha ilk beş çıkma onuruna ulaşan Semih 2 sayı-8 ribaund-2 blok ile oynadı. Pierce ilk devrede bulduğu 24 sayıyla galibiyete önemli bir katkı yaptı. Cleveland üst üste 18. yenilgisini almış oldu dün gece, ki dün de blogda bahsedildi rekoru kırmaya pek uzak değiller. Dikkat çeken isim 12 sayı-17 ribaund-5 asist-4 blok ile oynayan Hickson olmuş takımda bireysel olarak.

Nuggets 120 - Wizards 109
Deplasman karnesi başarılı olmayan iki takımın mücadelesini deplasman ekibinin kazanması biraz ironik oldu. Denver üst üste ikinci galibiyetini rahat ve skorer bir oyunla elde etti. Özellikle dış şutlarda eli çok sıcak olan Denver oyuncuları %52 ile yayın gerisinden oynarken Wizards buna sadece %15 ile cevap verebildi. Elinde iyi bir kumaşı olan bir takım Denver ve Melo muhabbetleri yüzünden aslında tam verimle oynama sıkıntısı da çekiyorlar. Şu önümüzdeki bir ay takım adına neleri getirir neleri götürür bilinmez ama bir ay sonunda kadroda değişiklik olmazsa doğru kafa yapısıyla iyi sonuçlar elde edebileceğini öngörüyorum bu kadronun. Dün geceye döndüğümüzde Denver'da 6 isim çift haneli sayılar üretirken; en skorer isim 23 sayıyla Melo olmuş. Son günlerin formda isimlerinden Nene ve benchten gelen Harrington da 21'er sayıyla galibiyete katkı vermiş. Nick Young, Wizards adına 26 sayısıyla maçın en skorer ismi olurken, Blatche 25 sayı-9 ribaund ile mücadele etmiş.

2 FARKLI FIKIR:

melo59 dedi ki...

JR Smith'in oynamama nedenini bileniniz var mı?

sabonis dedi ki...

antrenmana geç kalması