BIY AD

28 Ocak 2011 Cuma

NBA'de Bugün - 27.01.2011

Heat 88 - Knicks 93
90'lı yılların efsane Heat-Knicks rekabeti o yılları yaşayanların hala aklındadır. Takımların tekrardan tepeye oynayacak kadrolar kurmasıyla rekabet, bu sezondan itibaren tekrar canlanmaya başladı. Bu sezon Knicks'e karşı oynadığı iki maçı da kazanan Miami dün gece galibiyete çok yaklaşmasına rağmen kaybeden taraf oldu. Chris Bosh'un yokluğunda 4 numara konusunda sıkıntı yaşayan Heat'e James ve Wade de çare olamadı. Wade belki de bu sezonon en iyi maçlarından birini çıkarmasına karşın son çeyrekte pili bitti. İlk üç çeyrek rahat bir oyun oynayan ve son 12 dakikaya 9 sayı önde giren Heat rakibinin geri dönüşüne engel olamadı ve MSG'dan mağlup ayrıldı. Son çeyrek Knicks rakibini 15 sayıda tutarak geriden geldi ve maçı kazanmasını bildi.

Knicks'te Amare 24 sayı-8 ribaund ile pota altında etkili olurken dördüncü çeyrek takımın geri dönüşünde etkili olan ve maçı Knicks'e getiren isim Gallinari oldu. Attığı üçlüklerle skoru eriten ve Heat'in guardını düşüren Gallo mücadeleyi 20 sayıyla tamamladı. Rahatsızlığı bulunan ve gözlükle oynadığı maçın ilk üç çeyreğinde 14/15 isabetle 33 sayı üreterek Heat'i tek başına sırtlayan Dwyane Wade, son çeyrek basket üretemedi ve kullandığı 7 şutunda da isabet bulamadı. Maçın ortalarına doğru çok sıcak olmasına karşın son çeyrek sahne alamayan Wade maçı 34 sayıyla tamamladı ancak aldığı 16 ribaund ile kariyer rekorunu kırmış oldu. Wade'in elinin sıcak olduğu anlarda James ise buz gibiydi ve maçı 24 şutta 24 sayıyla tamamladı. James 24 sayısının yanında 11 ribaund-5 asist ile oynayarak double-double yaptı.

Celtics 88 - Blazers 78
Batı turnesine çıkan Boston Celtics turnenin ilk ayağında Portland'ı rahat geçmeyi bildi. Takipçisi Heat'in kötü bir dönem geçirmesinin de etkisiyle aradaki farkı 4 maça çıkartan Celtics tecrübeli isimlerinin etkisiyle kazanan taraf oldu. Maçın ilk devresinde skorda kopma olmazken Garnett ve Allen'ın devreye girmesiyle Celtics bir anda zorlu maçı tersine çevirdi ve galibiyete rahat uzandı. Portland'ın üst üste 2. yenilgisi oldu bu. Batı'da 8. sırada bulunan Portland aldığı seri galibiyetlerle rakipleriyle arasındaki farkı açmıştı ancak onların da şu sıra iyi durumda olmaması aradaki maç farkını koruyor. Üst üste 3. maçına ilk beş çıkan Semih Erden 17 dakikada 6 sayı-4 ribaund üretirken, maçın yıldızı Celtics adına Garnett ve Allen oldu. Garnett 10 sayı-9 ribaund-9 asist ile komple bir performans ortaya koyarken, Allen ise 18 sayılık katkı sağladı. Portland cephesinde Aldridge 17 sayı-16 ribaund ile oynamasına rağmen galibiyeti getiremedi.

Rockets 106 - Mavericks 111
Nowitzki'nin dönüşüyle tekrar form tutan Dallas, Texas derbisinde Houston'ı zorlansa da geçmeyi bildi. Maça çok hızlı başlayan ev sahibi ekip ilk iki periyotta rakibine büyük üstünlük kurdu. Ancak maçın ikinci bölümüde oyunu salınca rakibinin geri dönüşüne izin verdi. Son dakikalarda Barea'nın etkili oyunu kabustan uyandırdı Mavs'i. Houston ilk çeyrek 6/21 gibi felaket bir şut yüzdesiyle oynarken forma giyen 10 oyuncusunun da eli oldukça soğuktu. Sonradan bir şekilde açılsalar da galibiyet onlardan fazlasıyla uzaklaşmıştı. Dallas'ta Chandler 21 sayı-15 ribaund ile etkili olurken, Kidd 11 sayı-10 asist üretti. Ayrıca Dallas benchten 53 sayı buldu. Houston'da ise Scola 30 sayılık bir performansa imza atmasına rağmen yenilgiyi önleyemedi.

0 FARKLI FIKIR: