BIY AD

27 Ocak 2011 Perşembe

NBA'de Bugün - 26.01.2011

Spurs 112 - Jazz 105
Pek hoş olmayan bir Doğu turnesinden sonra Staples bozgununa uğrayan Utah Jazz evinde de istediği galibiyete ulaşamadı. Boozer'ın gidişinin Utah'ı fazlasıyla etkilediği ortada. Tamam belki Al Jefferson gibi bir yeteneği Wolves'ten bir şekilde kopardılar ve onun yerine monte ettiler ancak Utah eskisi kadar kendi evinde kükreyen bir takım değil. Pasif kaçıyorlar bir çok takımın yanında ki Spurs maçın büyük bir bölümünde skorda yaklaştırmadı bile Utah'ı. All-Star performansı gösteren Spurs guardları dün gece de takımlarını taşıyan isimler olarak dikkat çekti ki Manu 26 sayı-7 asist-6 ribaund ile oynarken Parker ise 23 sayı-6 asist ile mücadele etti. Spurs kısalarına karşı tek başına mücadele etmek zorunda kalan Deron 39 sayı-9 asist ile müthiş bir maç çıkartmasına karşın galibiyete ulaştıramadı takımını. Mehmet ise 14 dakika süre aldı 3 sayı-2 ribaund-2 asist ile mücadele etti.

Hornets 112 - Warriors 103
Müthiş formuyla dikkat çeken Hornets, Warriors deplasmanında da takılmadan devam etti ve üst üste 10.galibiyetini elde ederek müthiş serisini sürdürdü. Belki son dönemde övdüğümüz Hornets'in o aktif savunma performansına şahit olamadık ama takdir edersek rakip Golden State. İlk beşin tamamı çift haneli skorlar üreten Hornets'te Chris Paul 18 sayı-17 asist ile takımının galibiyetinde etkili bir performans sergilerken West 22 sayılık katkı sağladı. Warriors'a kısalar Ellis ve Curry skorer oyunlarıyla dikkat çekselerde takımlarını galibiyete taşıyamadı. Wright ise 25 sayılık ekstra bir katkıya imza attı dün gece.

Nuggets 109 - Pistons 100
Doğu turnesine çıkan Denver iyi performansını sürdürerek üst üste galibiyetlerine devam ediyor. Batı'da formda olan takımların çokluğunda fikstür gereği Doğu turnesinde olmaları Denver'ın fazlasıyla işine gelmiş olsa gerek. Maçın hikayesine dönecek olursak Denver'da Billups şampiyonluk kazandığı eski takımını yıkan isim oldu. Son çeyrek çekişmeli geçen maçta 14 sayı buldu Billups ki bunların hepsi son anlarda el yakan üçlüklerdi. Maçı da 26 sayı ile tamamladı ve maçın en skoreri oldu. Melo ise 18 say-10 ribaund-7 asist ile oynamasına rağmen bolca şut kaçırması yine dikkatlerden kaçmadı. Pistons cephesinde ise adeta küllerinden yeniden doğan T-Mac'in olumlu performansları hızla devam etmekte. Dün gece 14 sayı-8 asist-6 ribaund ile takımını taşıyan isimdi ancak performansı galibiyete yetmedi.

Thunder 118 - Wolves 117
Gecenin en çekişmeli ve heyecanlı karşılaşmalarından biriydi Thunder-Wolves mücadelesi. Son çeyrekte özellikle her hücumda iki takımda karşılıklı skorlar üretti ve müthiş bir heyecana sahne oldu. Durant maçın tam anlamıyla yıldızıydı ve 47 sayı-18 ribaund ile mücadele etti. 47 sayısıyla sezonun en yüksek sayısına ulaşan Durant kariyer rekorunu egale ederken aynı zamanda 18 ribaund ile kariyer rekorunu kırdı. Yanında Westbrook'da 16 sayı-8 asist ile dikkat çeken isimdi. Wolves sadece insan üstü performanslar gösteren Love ve form durumuna göre bir oynayıp bir oynamayan Beasley'den ibaret. Batı'da son sıraya demir attılar ve üst üste mağlubiyet almaya devam ediyorlar. Love yine 31 sayı-21 ribaund ile oynamış ve Beasley 30 sayı üretmiş olmasına rağmen onların bu geceki şanssızlığı karşılarında ligin en skoreri Durant'in olmasıydı şüphesiz.

Magic 111 - Pacers 96
Şu sıralar oynadığı oyun bakımından olmasa da aldıkları sonuçlar bakımından ligin en kötülerinden biri olan Indıana Pacers, evinde Orlando'ya da teslim olarak mağlubiyet serisini 6 maça çıkarttı. Doğu'da play-off yarışının içinde bulunan ve hayli de iddialı olan Pacers'ın bu yenilgi serisine rağmen potadan sadece 1.5 maç geride olduğunu da belirtmek gerek. Orlando, Howard'ın etkili oyunuyla maça başlarken henüz ikinci çeyrekten hançeri vuruyordu. Çeyreğe müthiş bir şut performansıyla giren Magic ilk 8 şutunda isabet bulurken bunların yarısının üçlük çizgisinin gerisinden gelmesi maçı bitiriyordu nerdeyse. Magic maç boyu 16 üçlük isabetinde de isabet buldu ayrıca. Hidayet kötü performanslarının ardından 7/10 ile gayet sıcak bir gece geçirdi ve 18 sayı-6 ribaund-4 asist üretti. Howard ise 19 sayı-16 ribaund ile double yaptı. Pacers'ta Granger ve Collison'un öne çıkan performansları devam etse de galibiyeti yine getiremediler. Granger bolca üçlük kaçırdığı geceyi yayın gerisinden 3/11 isabetle 27 sayıyla noktaladı.

Hawks 90 - Bucks 98
Milwaukee çok önemli bir galibiyet aldı. Doğu'da son iki sıra için yaklaşık beş takımın şansı var ve muazzam bir yarış bekliyor herhalde bizi sene sonuna kadar. Milwaukee'de o yarışın içinde olan takımlardan ki aldığı bu galibiyet ile aranın açılmasını önlemiş oldu. Atlanta'nın üçüncü çeyrek performansını seyrettiğimde galibiyete gider diye düşündüm ancak son çeyrek bambaşka bir Bucks vardı oyunda ki 34-15'lik çeyrek skorunu söylesem her şeyi özetlemeye yetecektir muhtemelen. Maggette 22 sayısıyla galibiyeti getiren isim olurken, son çeyrek geri dönüşteki en etkili olan isimlerden biri olan Boykins 20 sayıyla mücadele etti. Ersan ise 24 dakika süre alarak 8 sayı-3 ribaund ile maçı tamamladı. Hawks'ta ise Horford 17 sayı-10 ribaund-5 asist ile takımının en iyisi oldu.

Bobcats 114 - Suns 107
Yeni koçuyla beraber başarılı performansıyla play-off potasına girmeyi başaran Bobcats önemli bir engeli daha geride bıraktı. Takım adına en önemli nokta skorun bir kişinin eline bakmıyor olması ki dün gece galibiyete ulaşan takımda 6 isim çift haneli skor üretti. Son dönemde performansıyla boyalı alanda dikkat çeken bir Kwame Brown mevcut ki bu maçta da double-double yaparak ön plana çıkmış. G-Wall 22 sayı-10 ribaund ile double yaparken Jackson ise 23 sayıyla oynayarak takımını galibiyete taşıdı. Üst üste aldıkları galibiyetlerin ardından düşüşe geçen Phoenix ise şimdilik play-off yarışının gerisinde kalmış gibi gözüküyor. Nash 27 sayı-15 asist ile takımını yine sırtlamasına rağmen galibiyete taşıyamadı.

Sixers 107 - Raptors 94
Play-off inadını sürdüren Sixers üst üste üçüncü galibiyetini Raptors deplasmanında alarak şu an bu yarışın içinde olan takımlar arasında en iddialısı konumuna geçti. Raptors'tan bahsetmek istiyorum ben birazda ki dün üst üste 9. yenilgilerini aldılar. Cleveland varken diğer takımlar pek dikkat çekmiyor bu konuda ancak ciddi bir şekilde düşüşte oldukları gerçek. Baktığımız zaman çok dağınık oynuyorlar. Eskilerden bir Phoenix havası var hani savunmayı boş vermiş ama hücumla var olmaya çalışan bir takım ancak takım adına sorun da bu zaten. Savunmayı boş verdin hadi bir şekilde hücumla bu açığı kapatacaksın ki başarı getirisi tartışılsa da yine saygı duyulacak bir strateji olmasına rağmen Raptors hücumda da o üst düzey performansa asla ulaşamadı. Sixers'ta benchten gelen 4 isimde çift haneli sayılar ulaşırken Speights 23 sayısıyla dikkat çekti. Bu sezonun çıkış yapan isimlerinden biri olan Holiday ise 15 sayı-11 asist ile gecenin iyilerindendi. Raptors'ta ise DeRozan 29 sayısıyla takımına katkı sağladı ancak galibiyeti getiremedi.

Grizzlies 88 - Nets 93
Batı'da play-off son sıranın en yaın takipçisi olan Memphis beklemediği bir yenilgi aldı Nets'ten dün gece. Doğu turnesinde bulunan ve iki gece önce Raptors'a karşı Gay'in buzzer'ı ile maç kazanan Grizzlies için işler bugün o kadar şanslı değildi. İstatistiksel bakımdan en büyük farkta yayın gerisinden sergilenen yüzdelerdeydi. Baktığımızda Nets %52 ile başarılı bir gece geçirirken, Memphis ise sadece %16'da kaldı ve Memphis'e bu konuda cevap veremedi. Yine de sonuna kadar oyun içinde kalan ve galibiyet şansı bulunan Memphis son anları iyi oynamadığından bunu kaçırdı. Nets, Memphis'e ters mi geliyor bilemiyorum ama bu sezon oynanan ikinci maçı da kazanan Nets oldu. Nets benchten 56 sayılık katkı bulurken Morrow 19 sayıyla takımının en skoreriydi. Harris'te 13 sayı-9 asist ile mücadele ederken son çeyrek hücumları başarıyla yönlendiren ve takımın dümeninde olan isim olarak bu satırlarda bulunmayı hak edenlerden. Memphis cephesinde Gay'in 22 sayısının yanında Zach ise 20 sayı-16 ribaund ile double-double yaptı.

Clippers 83 - Rockets 96
Son günlerin formda takımı olan Clippers'ta Gordon'un sakatlığı bu performansların üstüne talihsizlik olarak dikkat çekmişti. Gordon'un sakatlık haberinde Griffinspor gibi bir deyim gördüm ki Clippers'ın önümüzdeki bir ayı hemen hemen böyle geçecek gördüğümüz kadarıyla. Gerçi en önemli skorerinin eksikliğinde Rockets'a karşı oldukça başarılı bir performansa imza attılar ancak son çeyrek 12 dakikada 10 sayı üretebilmeleri açıklnabilir bir şey değil. Gordon'un yerine ilk beş çıkan Foye 20 sayıyla şimdilik onu aratmamış olsa da son çeyrek Gordon fazlasıyla aranmış olsa gerek Los Angeles ekibinde. Griffin ise 14 sayı-11 ribaund ile bu maça da bir double-double sıkıştırmayı ihmal etmemiş. Houston'da galibiyeti getiren performans ise 20 sayı-8 asist ile Lowry'den gelirken play-off için halen iddiasını sürdürüyor.

2 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

ben anlamıyorum takımdaki türk oyuncuların maçta ne yaptıklarını iyi bir performans göstermedikçe neden yazmadığını. Açıkçası beni bucks ın durumu çok ilgilendirmiyor. Ama Ersan'ın istatistikleri isterse 4 dakika 1 sayı 1 rebo 3 top kaybı olsun bunu bilmek istiyorum. Veya bu maç memo süre aldı mı? Sonuç olarak çok beğendiğim bir blog, nba i buradan takip ediyorum, hergün muhakkak giriyorum. Ama günün maçları kısmında temsilcilerimizin maçlarında en alta nasıl oynadığını yazarsanız çok daha iyi olur. Sonuç olarak uluslararası bir blog değil bu türkçe yazılıyor yani sadece bize bilgi veriyor ve eminimki herkes maç yazılarını okurken ersanın memonun hidonun ömerin semihin ne yaptığını merak ediyor. Umarım dikkat edersiniz, başarılar.

Kaan Mert dedi ki...

az önce farkettim hidayet dışında mehmet ve ersan'ın istatistiklerini bugün yazıda belirtmediğimi editlemek için geldim. özellikle iyileri sergileyip burada yazmak gibi bir derdimiz yok elbette. Türk oyuncuların performanslarını zaten öncelikle yazılarda paylaşıyoruz. Bugün atlamışım onu. kusura bakmayın ;)