BIY AD

27 Ocak 2011 Perşembe

Hornets New Orleans'da Kalacak Gibi

Hornets kulübünün New Orleans Arena'yı kiralarken imzaladığı anlaşma gereği, iki senelik periyotların sonunda ortalama 14735 biletli seyirci rakamı tutturulmalı. Yok eğer arena daha boş kalırsa, Hornets'ın 2014'e kadar süren anlaşmayı feshedip başka bir şehire kaçma hakkı bulunuyor. Değerlendirme her sezon Ocak ayının sonunda yapılıyor ve New Orleans seyircisi bu sene belediyenin özel çabaları ile bu rakama ulaşmayı başardı.

Geçen sezonun sonundan beri Hornets'ın el değiştirmesi ve başka bir şehire taşınma ihtimali çok konuşuldu. George Shinn takımı satmak istedi ancak başarılı olamadı, bunun üzerine NBA yönetimi Hornets'ı Shinn'den satın aldı. Şu sıralar takımı satacak girişimci bir iş adamı arıyorlar. Ancak Hornets'ı satın alacakların bir numaralı amacı, takımı New Orleans'dan başka bir şehire taşımaktı. Şimdi yukarıda bahsettiğim anlaşmanın devam etmesi durumunda, Hornets'ı satın alacak kişi takımı başka bir yere götüremeyecek gibi gözüküyor. Halbuki olası takım sahipleri, basketbola aç ve para harcamaya meyilli başka bir yere gidip, daha fazla kar elde etmeyi düşünüyorlardı. Seyirci rakamının yukarı çıkması, işi zorlaştıracak. Bu durum zaten satın alacak kişi bulmakta sıkıntı çekilirken, Hornets'ın bir süre daha NBA yönetiminin elinde kalmasına neden olabilir.

En çok da Hornets'ın sürprizler yaparak Batı finaline veya hatta abartıp finale çıktığını düşününce (daha doğrusu hayal edince) eğleniyorum. Stern'e şu anda bile "Şu takımı finale çıkardı", "Bu takıma şampiyonluğu hediye etti" diye suçlamalarda bulunuluyor. Düşünsenize bir de NBA'in yönetimini elinde bulundurduğu Hornets şampiyon olsa. Piuuvv, curcuna...

1 FARKLI FIKIR:

Era dedi ki...

Normal new orleans amerika geneline sosyal statusu daha alt seviyede insanlarin yasadigi bir bolge ve herseyden onemlisi kesinlikle bir spor kenti degil. orada hakim doku muziktir, degisecegini sanmiyorum.