BIY AD

11 Temmuz 2009 Cumartesi

NBA'den kısa kısa

- Grizzlies, Jerry Stackhouse'un kontratını satın almış. Aslında 7 milyon dolar alacağı varmış gibi gözükse de, bunun sadece 2 milyonu garantiydi. Grizzlies de bu parayı Mavs'den alıp kendisine verdi. Stackhouse'u 1 ay sonra Dallas yolunda görebiliriz.

- Grant Hill 2 yıllık kontratı kabul etmiş ve Suns'da kalmış. İlk yılında 3 milyon dolar kazanacakmış. Knicks yerine Suns'ı tercih etmesini anlarım ama Boston'a gitmemesi beni şaşırttı. Bunun altında iki sebep yatıyormuş: Suns'ın gelecek sezon iyi bir takım olacağına inanması ve 2 sene önce ona güvenen Suns'ı yolda bırakmak istememesi... Açıklanmayan sebeplerine baktığımızda ise Celtics'in önerdiği kontratın yanlızca 1.9 milyon dolarlık olmasını ve Hill'in yedek soyunacağının garanti olmasını gösterebiliriz. Celtics eğer Hill'i kadrosuna katabilseydi, onları şimdiden en güçlü takım ilan edecektim. Ama olmadı. Detaylı bir inceleme yapmadan şu anda bir favori belirlemek için zar atmak lazım. Niye mi? NBA'de şu anda zirveye oynayan 6 takım var, zarın kaç yüzü var?

- Konu sapmasın, Suns haberlerine devam edelim. Nash sözleşmesini uzatmaya çok yakınmış. 3 yıllığına 33 milyon dolar civarı bir paradan bahsediliyor. Ayrıca Hill'in Suns'ı tercih etmesindeki nedenlerden biri Nash'in kontrat imzalamaya çok yakın olmasıymış. Gerek oyunu, gerek çalışma etiği ve profesyonelliği, gerekse adamlığıyla alacağı kontratı haketmiştir Nash. Zaten bu saatten sonra onu, yaratılmasında başrolü oynadığı Suns'dan başka bir takımda izlemek biz NBA severlere acı verir diye düşünüyorum.

- Brandon Bass sonunda takımını seçmiş: Orlando Magic. Önceki yazımda Bass ile ilgili düşüncelerimi söylemiştim. Gerçekten çok beğendiğim bir oyuncudur. Ama Magic'e bakıyorum. Ellerinde Lewis ile Anderson varken gidip bir uzun forvet almalarındaki amacı anlamadım. Bass kenardan gelip takıma enerji katan isim olacaktır ve eminim taraftarlar tarafından da çok sevilecektir. Ama Magic'in öncelikleri bir adet pivot ile kenardan gelecek skorer bir guard olmalı diye düşünüyorum. Yani aslında sadece Bass'ın yeteneği ve geleceği göz önüne alındığında iyi bir transfer ancak şu anda Magic'in ihtiyacı bu değildi. Magic önümüzdeki 7 ay boyunca takas istisnası ile alabileceği bir pivot arayacak gibi duruyor. Hayırlı olsun Magic'e bu transfer.

- Son haberi de çaylaklardan vereyim. Bildiğiniz gibi çaylaklar şu sıralarda takımlarıyla anlaşma imzalıyorlar. Diğer haberler varken bunlara tek tek yer vermeyi düşünmüyorum. Ama NBA kariyerine harika(!) bir başlangıç yapan Portlandlı Patty Mills'e buradan geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Kendisi antremanda ayağını kırdı. Bütün çaylakların kendini göstermeye çalıştığı yaz ligini kaçıracak. Bu kendisi için çok büyük bir dezavantaj, çünkü ikinci turda seçildiği için kontratındaki 400.000 dolar garanti değil.
Ayrıca madem Portland'a değindik. Millsap ile sadece ilgilenmiyorlarmış, konuşmalara başlamışlar. Ama ben gerçekten anlamıyorum. Almak istediği kısa forveti elinden kaçıran takım niye uzun forvete yönelir? Belki de Hinrich'i takasla almak için Przybilla veya pek muhtemel olmasa da Aldridge'i göndermeyi düşünüyorlardır kim bilir...

1 FARKLI FIKIR:

Pervasız Gömlek dedi ki...

Brandon Bass çok büyük katkı sağlar fakat Gortat'ın yerini doldurmaları çok güç olacak. Öyle ki geçen yıl ki başarının anahtarı sistemin sürekliliğiydi: Howard çıkıyor Gortat giriyor savunmada ve hücumda aynı stil bir uzun Gortat elbette sınırlı bir oyuncu ancak bence çok iyi bir sezon geçirerek hiç aratmadı Howard kenardayken, ve Mavs'den de kontratı aldı.. İşte bu yıl ki büyük sorun da bu olacak, kenardan Bass-Anderson gelecek ve uzunluk gidecek. Carter'a yönelecekler ve Carter'da son yıllardaki vasatlığın ötesine pek geçemeyeceğini öngördüğümden çok kötü oldu Gortat'ı tutamamaları. Bakalım nasıl bir takviye yapacaklar takıma..