BIY AD

31 Ocak 2011 Pazartesi

Eurobasket'te Rakiplerimiz Belli Oldu

A Grubu: Polonya-İngiltere-Türkiye-Qualifier(2)-Litvanya-İspanya
B Grubu: İtalya-İsrail-Fransa-Letonya-Almanya-Sırbistan
C Grubu: Bosna Hersek-Makedonya-Hırvatistan-Qualifier(1)-Karadağ-Yunanistan
D Grubu: Bulgaristan-Gürcistan-Rusya-Ukrayna-Belçika-Slovenya

31 Ağustos'ta Litvanya'da düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası'nın kuraları çekildi. Bir önceki turnuvanın şampiyonu İspanya'nın yanı sıra ev sahibi Litvanya, Polonya ve İngiltere'yle aynı grubu paylaşıyoruz. Grubumuzda mücadele edecek son takım ise elemelerden gelecek. Portekiz-Macaristan-Finlandiya üçlüsünden elemelerde 2. sırayı alan takım bizim grubta yer alacak.

Şampiyonanın başlamasına uzun zaman var ve o zamana kadar bir çok şey değişecektir. Bu sebeple rakiplerimize şimdilik yüzeysel olarak değinelim, ayrıntılı analizi sonraya bırakalım. Ama ilk bakışta en zor gruba düştüğümüzü söyleyebiliriz. İspanya'nın gücünden bahsetmeye gerek yok, zaten tam kadro gelirlerse turnuvanın yine favorisi olacaklar. Litvanya ise diğer şampiyonalara taraftarlarıyla renk katıyordu, muhtemelen seyirci avatajını en iyi şekilde kullanacaklardır. İngiltere zayıf gibi görünse de yıldızları Deng ve Gordon yan çizmezse turnuvaya katılacak, kötü bir haber bizim için. Polonya'yı iki sene evvel evlerinde yenmiştik, halen kadro kalitemize yakın görünmüyorlar ama boş takım da değiller.

Son dünya ikinciliğinden sonra beklentiler artsa da sonuçta kendi evinde seyircisiyle bütünleşip performansı tavan yapan bir takımız. O yüzden beklentileri biraz daha makul seviyeye çekmekte fayda var. Şimdilik kafamdaki tek soru Mehmet Okur'un durumu. Daha önce kişisel sebeplerden, geçtiğimiz seneyse sakatlığı nedeniyle arkadaşlarını yalnız bırakan Memo bakalım bu sefer takımdaki yer alacak mı. Hayırlısı olsun diyelim.

4 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Memo olsa ne olur durup durup 3 lük atacak çok uzunumuz var. Cevher Ümit sonkol bile daha iyidir en azından afra tafra yapmazlar idmana gelmem kampa gelmem sadece maça çıkarım diye.

calvin dedi ki...

@ adsız

ciddi misin sen? memo sadece durup 3lük atan bi oyuncu mu? aynı adamı mı izliyoruz. memonun istediğinde ne kadar iyi birebir savunma yaptığını biliyoruz. duncan'a karşı yao'ya karşı. fiziği de bi pivot için oldukça hallice. pota altı oyununu da belli bi seviyeye çekti ki avrupa için kesinlikle boş bi oyuncu değil. idmana gelmem maça çıkarımı da ilk senden duydum.

Adsız dedi ki...

Evet o dediklerini isteyince yapıyor ben hiç milli takımda o dediklerinin 3 te birini yaptığını görmedim sen gördüysen birşey diyemeyeceğim.

Kampa katılmama durumunu duymadıysan daha önce iyi takip etmemişsin yada kaçırmışsın diyelim az afra tafra yapmadı milli takıma gelmemek için zira.

Adsız dedi ki...

acaba hedo gelecek mi