BIY AD

31 Ocak 2011 Pazartesi

Jim O'Brien Kovuldu - Hedef Mike Brown

Yanılmıyorsam 4 yıl önceydi Jim O'Brien'ın Pacers'a gelişi. Kovulan Carlisle'ın yerine gelmişti. Uzun süredir Pacers taraftarları kovulması için dua ediyordu. Dün bu dualar kabul oldu. O'Brien'ın zamanı doldu... Aslında Pacers'ın attan inip eşşeğe bindiğini anlaması çok uzun sürdü.

O'Brien geldiği gibi "Hızlı basketbol oynayacağız" demişti, Carlisle'ın aksine. Ardından Tinsley olayı patlak verdi ve takımdan uzaklaştırdı. Her sene oyun kurucu değiştirir mi bir koç? İşte Pacers'ın son 4 senedeki oyun kurucuları: Tinsley, Jack, Ford, Watson ve bu sene de Collison. Nedense hiçbiri uymadı O'Brien'ın sistemine. Nasıl bir sistemse artık? Belki de sistemsizlik demeliyiz. Bunun ötesinde genç oyuncuları (özellikle Hibbert'ı) medyaya demeçler vererek eleştirmesi apayrı bir boyuttu. Sezona öyle bir giriş yapmıştı ki genç pivot, iki hafta içinde herkesin adayı olmuştu en çok gelişme gösteren oyuncu için. Bir iki kötü maç sonrası O'Brien'dan eleştiriler bitirdi ama Hibbert'ı. Bir pivot düşünün ki %35 ile şut atsın, ribaund alamasın, parkede hayalet gibi dolansın dursun. Medyaya eleştiriyi bir Spurs'ün, Celtics'in, Lakers'ın başındayken yaparsınız takımınız hiç mücadele etmeyip 25 sayı fark yerse. "Oyuncular uyudular resmen böyle gitmez bu iş" dersiniz, onlar da kendilerine çeki düzen verir. Ama genç oyuncular farklıdır. Rotasyonda Hansbrough, George, Rush gibi oyunculara bir maç 30 dakika verip sonraki maç bench'ten kaldırmamak nasıl bir mantıktır? Westphal'dan sonra ligin en garip rotasyon uygulayan koçuydu kendisi...

Neyse say say bitmez O'Brien'ın yaptıkları Pacers'ın başındayken. Geç verilmiş bir karar bile diyebiliriz. Yerine yardımcı koç Frank Vogel getirildi. Ancak Bird'ün gözü asıl olarak eski Cavs koçu Mike Brown'daymış. Mike Brown, O'Brien'ın biraz tersi diyebiliriz. LeBron'a en büyük hatalarında bile laf söylemesi çok eleştirilmişti. Ancak Pacers'ın gençleri için doğru seçenek olabilir.

2 FARKLI FIKIR:

Gökhan dedi ki...

ağzına sağlık. daha iyi özetlenemezdi durum. sonunda kurtulduk şu adamdan artık bizim problemimiz değil.

veteran dedi ki...

her ne kadar geç olsa da çok doğru bir karar.umarım takımın başına, bu genç kadroyu heba etmeyecek bir koç gelir