BIY AD

4 Şubat 2011 Cuma

NBA'de Bugün - 03.02.2011

Heat 104 - Magic 100
Doğu'nun üst düzey iki takımınn mücadelesinde bu sezon iki takımda kendi salonunda birer kez galip gelmişti. Dün ev sahibi olan Magic için avantaj biraz olsun ön plandaydı ancak LeBron James faktörü maçın kaderini etkiledi. Maça öyle bir giriş yaptı ki LeBron James, ilk çeyrek Heat'in attığı 30 sayının 23'üne imzasını atmıştı bile. İlk 11 şutunu kaçırmadan atan James'in sadece iki şutu falan boş şutlardı. Müthiş başladığı karşılaşma da onun için müthiş bir şekilde sonlandı ve 51 sayı ile takımını galibiyete taşıdı. 51 sayısının yanında 11 ribaund-8 asist üreterek komple bir performans sergiledi.

Son çeyrek Orlando geri dönüş adına çok çaba sarf etti ve 37 sayı da buldu 12 dakikalık dönemde ancak Heat geri dönüşe izin vermedi. Wade bir ara sakatlanarak oyundan çıksa da son çeyrek geri dönüş yaptı ve 14 sayı ile katkı sağladı. Orlando cephesine dönecek olursak üst üste 2. kez kaybetti Orlando. Hidayet maçın başında savunma konusunda sıkıntılar yalamış olsa da hücum bazında sorumluluk alarak skor üretmesi iyiydi ancak ikinci devre hiç etkili olamadı bu konuda. 13 sayı-3 asist-2 ribaund ile katkı sağlamasına rağmen galibiyeti getiremedi Hedo. Howard ise 17 sayı-16 ribaund ile double-double yaparak katkı sağladı.

Spurs 89 - Lakers 88
Batı'nın tepesinde bulunan iki takımın mücadelesi de gecenin merak edilen karşılaşmalarından biriydi. Lakers'ın aradaki maç farkını indirmesi açısından ve tabi ki mesaj vermesi açısından önemli bir maçtı. Pota altında ribaundlarda ve hücumda boyalı alanda etkili olan Lakers buna rağmen maç sonunda boynu bükük ayrılan taraf oldu. Dış şut konusunda çok etkisiz olan Lakers maç boyunca 2 üçlük isabeti buldu yalnızca. Maçın sonları büyük bir çekişmeye sahne oldu. Spurs maçı aldı gözüyle bakarken Lakers'ın geri dönüşü ile maçta ibre 180 derece döndü. Son topu Spurs adına Duncan kullandı ve potadan seken topu tipleyerek galibiyeti getiren isim McDyess oldu. Parker'ın 21 ve Jefferson'un 18 sayısı Spurs'u galibiyete taşıdı. Lakers cephesinde ise Gasol 19 sayı-7 riband ile etkili olurken, Kobe 16 sayı-10 asist-9 ribaund ile triple-double'ın kıyısından döndü.

Bucks 94 - Warriors 100
Doğu'da üst üste aldığı yenilgilerle play-off yarışından uzaklaşan Milwaukee kazanması gereken maçları bir bir kaybediyor. Back-to-back maçında Warriors karşısına çıkan Bucks adına yorgunluk gözler önüne gelse de biraz ciddi savunma ile kazanabilecekleri bir mücadeleydi. 20 hücum ribaundu çekerek hücumda çok aktif olan ve kazanmak adına her top için savaşan Milwaukee buna rağmen pota altında Bogut'un yokluğunu hissetti ve savunma konusunda boyalı alanda etkili olamadı. Pivot pozisyonunda oynayan Ersan 34 dakika oyunda kaldı ve 23 sayı-13 ribaund ile takımının en skoreri oldu. Tam 11 hücum ribaundu çeken ve maçı da 15 sayı-19 ribaund ile tamamlayan Mbah a Moute en dikkat çekici istatistiklerden birine imza attı. Golden State'e bakacak olursak Ellis 24 sayı-6 asist ile takımını galibiyete taşırken benchten gelen 23 sayılık ekstra katkısıyla dikkat çekti Golden State.

0 FARKLI FIKIR: