BIY AD

5 Şubat 2011 Cumartesi

NBA'de Bugün - 04.02.2011

Mavericks 101 - Celtics 97
Altı maçlık galibiyet serisiyle TD Garden'a çıkan Dallas müthiş bir çekişme ve heyecan dolu maçı kazanarak önemli bir sınavı atlatmış oldu. Nowitzki'nin bu takıma büyük bir dğeişim getirdiği ortada ki Dirk takıma döndüğünden beri tekrar çıkışa geçen ve galibiyetler almaya başlayan Dallas görüyoruz. Dün yine Nowitzki takımını sırtlayan isim olurken 29 sayı ile galibiyeti getirdi. Maçın kritik anında el yakan üçlüğü ile dikkat çeken Kidd 10 sayı-9 asist ile mücadeleyi noktaladı. Celtics cephesine bakacak olursak üçlükleri, savunmadaki performansı ve hırsıyla maça damgasını vuran isim 24 sayıyla oynayan Allen oldu ancak onun performansı galibiyete yetmedi. Semih ise 7 dakika forma giydi ve 4 sayı-1 ribaund-1 asist ile mücadele etti.

Spurs 113 - Kings 100
Lig lideri Spurs doludizgin yoluna devam ediyor. Dün gece de Arco Arena'da Kings'e karşı oldukça rahat bir maç sonunda kazanmayı bildiler. Sacta maç boyunca hiç öne geçemezken Spurs bir ara farkı 25 sayıya kadar çıkarmayı başardı ve rahat bir galibiyet elde etti. Bu sezon Arco Arena'da önemli rakipleri dize getiren Kings aynı performanslarından birini Spurs'e karşı sergileyemedi bu kez. Parker 25 sayı-7 asist ile oynayarak takımını galibiyete taşıdı. İki takımda benchten oldukça fazla aktkı alırken Spurs 41, Kings ise 40 sayılık katkıyı benchindeki isimlerden aldı. Kings adına Evans 25 sayı ile oynamasına rağmen farklı yenilgiye engel olamadı.

Thunder 111 - Suns 107
Ligin iki hızlı takımını karşı karşıya getiren maçta gülen taraf daha genç ve atletik olan Thunder oldu. Hızlı hücum ve şuta dayalı oynayan bu iki takımdan Phoenix dün gece hızlı hücumlardan sadece 1 -yazıyla bir- basket bularak dikkat çekti. Son çeyreğe 7 sayı geride başlayan Thunder bu çeyrekteki performansıyla galibiyete ulaşmayı başardı. Bu geri dönüşte de ön planda olan isimler Durant&Westbrook gibi isimler değildi. Green&Harden gibi isimler takımın geri dönüşünde taşın altına ellerini sokan isimler oldular. Ancak Durant 24 sayı-11 ribaund ve Westbrook 19 sayı-11 asist ile galibiyette önemli pay sahibi oldu. Maça harika bir başlangıç yapan ve üst üste isabetli şutlarıyla dikkat çeken Carter kritik anlarda şutlarında isabet kaydedemedi ancak yine de 33 sayıyla takımının en skoreri oldu.

Jazz 113 - Nuggets 106
Deron Williams'ın yokluğunda üst üste maçlar kaybeden ve gerileyen Utah Jazz, yarım maç önündeki Denver'ı deplasmanda mağlup ederek çok önemli bir galibiyete imza attı. Deron Williams'ın dönüş yaptığı maçı kazanan Utah'ın yanında bu maç dikkatleri çeken bulduğu 31 sayıya rağmen vurdumduymaz oynayan Melo oldu. Takas dedikoduları bir-iki aydır devam ediyor ancak oyuncuya bakıyorsun hani bir ederi varsa onu da düşürüyor böyle oynayarak. Denver sıralama açısından çok çok önemli olan bir maçı evinde kaybederek kötü bir yenilgi aldı. Utah'ın galibiyetinde Deron 26 sayı-12 asist ile ön planda olurken son dönemde başarılı istatistikleriyle dikkat çeken Jefferson 28 sayı-10 ribaund üretti.

Magic 110 - Wizards 92
Bir gece önce Heat'e karşı evinde kötü bir yenilgi alan Wizards, hemen bir gece sonra Güneydoğu'nun bir diğer takımı Wizards'a konuk oldu. Arenas'ın eski takımına karşı oynadığı ve seyircisinden büyük alkış aldığı gece de Magic galibiyete ikinci devredeki oyunuyla uzanmasını bildi. Son dönemin formda isimlerinden Howard 22 sayı-15 ribaund ile yine elinden geleni yaptı. Pota altında rakibine büyük üstünlük sağlayan Orlando gerek hücum ribaundlarındaki aktifliği gerekse boyalı alandaki üstünlüğü ile dikkat çekti. Hidayet ise kötü bir gece geçirdi ve 7 sayı-5 ribaund-4 asist ile mücadele etti. Çok değil 1.5 hafta önce play-off potasının içinde olan ve oralarda olabilecek olan Wizards aldığı üst üste yenilgilerle bu hedeften çok çok uzaklaştı. Dün gece Magic'e de kaybeden Wizards üst üste 7. yenilgisini alarak lige havlu atmış gibi gözüküyor.

Knicks 98 - Sixers 100
Son dönemin iki zıt takımını karşı akrşıya getiren maçta sürpriz olmadı ve Sixers galip ayrıldı. Kimilerine göre belki bu sonuç sürpriz olabilir ancak son 10 maçında yalnızca 3 galibiyet alabilmiş Knicks'in ta tersi son 10 maçında sadece 3 kez mağlup olmuş Sixers'a karşı deplasmanda kazanmasını zor olarak görüyordum. Sixers ve Knicks arasındaki maç farkının 3'e kadar inmesi de maçın önemini arttırıyordu. Belki bir kaç ekstra performans gördük Sixers cephesinde ama asla oyun tarzlarının dışına çıktıkları düşünülmesin. Sadece belli kesim gününde olmayınca gününde olan isimler topu eline aldı. Örneğin Brand 33 sayı-16 ribaund ile oynyarak bu sezonun en yüksek sayısını bıraktı Knicks potasına. Iguodala ise 18 sayısının yanında kariyer rekoru olan 16 asistlik bir performansa imza attı. Knicks'te savunma adına gösterilen ufak bir gayret bile yok ve bu play-off'larda başlarına büyük bela olacaktır. Sadece hücum ile maç kazanılamayacağı ortada. Şimdi bir an önce kendilerini toparlamaları gerek yoksa 6. sırayı Sixers havada kapmak için pusuda bekliyor.

Heat 109 - Bobcats 97
Bir gece önce James'in 51 sayısının ardından neler yapabileceği merak konusuyken sahneye bu sefer Wade çıktı ve takımını sırtlayan isim oldu. 22 sayı-12 ribaund-10 asist ile triple double yaparak takımını sırtlayan Wade maç boyu oyunun içindeydi ve istekliydi. Maç sonunda Wade 'Ben sadece takımım için bir şeyler vermek istedin. Bu gece çok konsantre oldum. Son günlerde iyi oynuyorum.' açıklamalarını yapıyordu. Peki LeBron 51'in üstüne ne yaptı diyecek olursak onun da 19 sayı-9 asist-8 ribaund ile triple'ın kıyısından döndüğünü söyleyebiliriz. Normalde üç oyuncusunun üzerine skorun yığıldığı Heat'te 6 isim dün gece çift haneli rakamlara ulaştı ve bu takım olma adına oldukça önemliydi. Bobcats ise play-off yarışında sıralamasını kaybetmedi ama ileride arayabilecekleri bir maçtan yenik ayrıldılar. Jackson ve Wallace 25'er sayıyla oynasa da galibiyeti getiremedi.

Blazers 87 - Pacers 100
Doğu'da kötü gidişe koç değişikliği ile son veren Pacers üst üste üçüncü galibiyetini alarak çıkışını sürdürdü ve Bobcats'in hemen ensesine dayandı play-off yarışında. Pota altında fazlasıyla aktif olmaya başlayan Pacers ribaund konusunda rakibini bozguna uğratırken 14'ü hücum 58 ribaund ile mücadeleyi tamamladı. Pacers adına mühim olan bu serisini devam ettirebilmek olacaktır. Koç değişikliği sonraları yakalanan olumlu hava ile üç-dört maçlık galibiyet serileri normal karşılanır genelde ancak devamı gelirse işin gerçeği ortaya çıkacaktır. Pacers'ı galibiyete taşıyan isim 25 sayı-9 ribaund ile Granger oldu. Portland ise kötü gidişine devam ediyor derken uzun süredir korumak için büyük çaba verdiği 8. sıradan oldu bu yenilgiyle. All-Star olmayı bekleyen Aldridge 14 sayı-10 ribaund üretirken benchten gelen Fernandez 19 sayılık katkı sağladı.

Clippers 100 - Hawks 101
Gecenin en çekişmeli maçlarından birinde gülen taraf Hawks oldu. Üçüncü periyodun sonunda Craword'un müthiş patlayıcılığı skor olarak ön plana çıkan Hawks rakibin geri dönüşüne engel olamadı ve son anlar oldukça heyecanlı geçti. Maçın kazananını kaybedenini geçiyorum ve maç sonuna gidiyorum. Clippers 1 sayı ile önde ve Hawks hücumda. Horford feyk ile rakibini geçiyor ve potaya doğru smaca kalkıyor. Basket olursa Hawks büyük ihtimal kazanacak. Griffin bunu farkediyor ve bloklamaya rakibinin karşısına çıkıyor hemde 'çift el' olarak. Daha dün gece blog içerisinde Griffin'in tartışması geçiyordu All-Star olmalı mı olmamalı mı diye. Böyle bir pozisyon elbet etkilemez işin o yönünü ki performans olarak hak etmiştir de ama ben o kadar da masum olmadığını düşünüyorum en azından Miller ile diyaloğu konusunda. Dün akşamda basketbolunun dışında sertliğine de tanık olduk Griffin'in, gereksiz sertliğine. Ayrıca Crawford benchten gelip bulduğu 34 sayıyla takımını galibiyete taşıyan isim oldu Hawks cephesinde.

Cavaliers 105 - Grizzlies 112
Evet. Cleveland bir yenilgi daha alarak bir sezonda yakalanan mağlubiyet serisi rekoru olan 23 maçlık seriye ulaştı. Bir sonraki maçı kaybetmeleri halinde iki sezonu kapsayan 24 maçlık kendi rekorlarını bir sezona indirecekler ve rakamı yükseltmek için çalışacaklar. Kötü bir sezon geçirecekleri zaten belliydi ama negatif yönde tarih yazabilecekleri aklıma gelmezdi. İlk üç çeyrek Memphis'e mağlup olmama konusunda direnmelerine rağmen son çeyreğe güçleri yetmedi ve bir yenilgi daha aldılar. Hickson 31 sayı-15 ribaund ile etkili oldu Cavs cephesinde. Cleveland'ın rekor muhabbeti üzerine yazıyı döndürdük ancak galibiyet serisiyle iyi bir form yakalayan Grizzlies'i de atlamamak gerek. Memphis aldığı bu galibiyetle beraber play-off potasına girdi. 8. sıranın yeni sahibi olan Memphis bakalım bu gidişini sezon sonuna kadar sürdürüp yerini koruyabilecek mi? Ayrıca Zach 29 sayı-13 ribaund ve Gay 26 sayı-11 ribaund ile mücadeleyi double double ile tamamlayarak galibiyeti getiren isimler oldular.

Wolves 100 - Raptors 111
13 maçlık bir mağlubiyet serisi bulunan Raptors, tarihinin en uzun ikinci yenilgi serisini dün gece Wolves önünde sonlandırdı. Mağlubiyet serisi boyunca çok kötü performanslarıyla dikkat çeken Bargnani yine çokta iyi bir şut performansı sergilememesine rağmen skorda ön plana çıkarak katkı vermesini bildi ve 30 sayıyla oynadı. Wolves maç içinde takım halinde 18 asist yaparken, kariyer rekorunu egale eden Calderon 19 asistle maçı tamamladı. Raptors'un toplam asist sayısı da 35 olarak istatistik tahtalarına yazıldı. Maçtan sonra DeRozan, Calderon hakkında 'Jose bizim Rondo'muz. O, bu gece bizim Rondo'muzdu.' diyerek ilginç bir açıklamada bulundu. Wolves'te maç öncesi All-Star olduğunu öğrenen Love maçı 20 sayı-15 ribaund ile tamamladı.

Nets 82 - Pistons 92
Üst üste dört maç kaybeden Detroit yenilgi serisine Nets karşısında son verdi. Hali hazırda ribaund konusunda sıkıntı çeken bir elemana sahip olan Nets'e karşı Pistons'un çaylağı Monroe kariyer maçını çıkardı. 20 sayı ile kariyer rekorunu kıran Monroe bunun yanında da 11 ribaund alarak maçın en önemli isimlerinden biri oldu. Detroit kazanırken her zaman iyi performansları ile dikkat çeken T-Mac ise 16 sayıyla geceyi noktaladı. Nets maç içinde hiç bir zaman skorda öne geçemedi ve Pistons zafere rahat bir şekilde uzandı. Nets'te ise Morrow 22 sayı kaydetti.

4 FARKLI FIKIR:

Ömer dedi ki...

Clippers-Hawks maçının asıl dönüm noktası kameralarca Johnson'dan çıktığını gördüğümüz topu Clippers'a vermek yerine hava atışı kararı alan hakemlerdir. Son 10 saniyede verdikleri kararla Clippers'ın olması gereken top, hava atışıyla Hawks'a geçti ve olaylar gelişti.

Griffin'in art niyetli olduğunu da hiç sanmıyorum o pozisyonda.

Ömer dedi ki...

Bu arada Calderon asist rekorunu kırmadı, egale etti. 19 asist'e 2009'da da ulaşmıştı. Bunu Raptors tarihinde yapan bir diğer oyuncu ise Damon Stoudamire'mış. 2 kez Calderon ve Stoudamire bu konuda Raptors tarihinde 19 asist'le birinci sıradalar.

Adsız dedi ki...

spurs macının sonucu yanlıs :D dikkat

ESKENES dedi ki...

Teşekkürler düzeltmeler için.