BIY AD

5 Şubat 2011 Cumartesi

Pepsi Center'da Gerilim


Link

Bu aralar ligde sinirler pek bir gergin. Önce Williamslar, ardından Ganett'in olayları, şimdi de JR. ile Bell... Maçı izleyemediğim için bilmiyorum ikili arasında baştan beri bir husumet var mıydı, ama son çeyreğin ortalarına doğru üst üste 3 hücum boyunca akıl almaz bir inatçılıkla sürüyor aralarındaki itiş kakış ve sonu da pek iyi bitmiyor.

Dediğim gibi maçı baştan sona izlemediğim için yalnızca eldeki görüntülerden adım adım ilerleyip yorumlayacağım olayları. İlk pozisyonda JR'ın biraz agresif de olsa sadece pozisyon almaya çalıştığını, Bell'in ise aynı agresiflikle ama bildiğimiz Bell gibi savunma yaptığını görüyoruz. Pozisyonun devamında düğüm oluyorlar ve bir sonraki randevuda buluşmak üzere ayrılıyorlar. İkinci pozisyon biraz daha komik. Kafa kafaya çarpışıp bir anda ters yönlere doğru saçılıyorlar. Flop kralı yani ikisi de... Son pozisyonda ise Bell'in turnikesinde JR art niyetli, hatta zarar vermek amaçlı bir şekilde rakibini yere seriyor.

Önce Deron Williams'a değinelim. Takım arkadaşını koruyup kollaması çok doğal ama arkasını dönüp uzaklaşan Smith'e arkadan dalmak yerine biraz daha sakin davranabilirmiş. Olayın esas kahramanlarına geçersek; Bell resmen tecrübesini konuşturup Smith'i oyundan attırmış. Smith'in sütten çıkmış ak kaşık olduğunu iddia etmiyorum elbette, zaten son yaptığı hareketin savunulur bir tarafı yok. Ama kışkırtmalara kapılmayıp sinirine hakim olması gerekirmiş onun da. Sonuçta Bell'in ne kadar sinir bozucu ve esas amacının ne olduğunu az çok kesitrebiliyoruz, senelerdir izliyoruz kendisini. Bu pozisyonun ardından Smith'in atıldığını ve Jazz'ın rakibine bir daha yakalanmadan maçı kazandığını da belirtelim.

4 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

ne kışkırtması abi 1 değil 2 değil 3 defa yapıyor yahu. burada ters yorum yapınca marjinal mi oluyorsunuz yani? jr smith atılmayı fazlasıyla hak etmiş.

Kaan Kural Terk dedi ki...

Unutmayalım ki Raja Bell ligin en iyi kavga edebilen oyuncusu Kobe Bryant'a yılla yılı karşı koymuş ve sahadad dövüşmüştür. Jr Smith gibi sahte gangsta'ler onun için hiçbirşey.

Era dedi ki...

Bir oyuncu sportmendik disi numaralar ile o kadar tahrik edersen sonucu budur. Cok daha agir bir faul yapsaydi keske. Simdi diyeceksiniz ki sportmenlik disi bir faul yapiyor Smith, ancak bell onu en basindan beri sporun icine gimeyecek seyler ile sinirlendiriyor. Tabiki cezasi bu olmamali ama kasinani kasirlar..

Adsız dedi ki...

JR Smith adamımsın