BIY AD

31 Ocak 2011 Pazartesi

NBA'de Bugün: 30 Ocak

Takıma Bir El Atsan Phil Hoca (Celtics 109 - Lakers 96)
Maçla ilgili detaylı analiz burada. O yazıya ekleyeceğim tek şey asist sayıları. Her ne kadar hücumda bire bir zorlamaları denese de Lakers'ın maçı 10 asistle tamamlaması kabul edilir gibi değil. Celtics'te Rondo tek başına geçti bu sayıyı, yalnızca bu istatistik bile hücumda kimin daha iyi organize olduğunu gösteriyor. Lakers'ta sezon başından beri yolunda gitmeyen şeyler var. Normal sezondur, pek sallamıyorlardır diyorduk ama önemli maçları kaybetmeyi alışkanlık haline getirdiler ve bu da güven sarsıcı bir durum. Elbet toparlanacaklar ama zaman aleyhlerine işliyor, Spurs'e karşı saha avantajını kaybettiler diyebiliriz artık. Celtics ise sakatların dönmesiyle yeniden toparlanmış görünüyor. Doc Rivers'ın All-Star'da doğunun koçu olacağı haberini bugün yarın alırız.

Bitti Demediniz mi Lan? (Hornets 102 - Suns 104)
Ligin iki dengesiz takımının maçında gülen Suns oldu. Ev sahibi ekip son 2 dakikaya 12 sayı önde girince maçın bittiğini düşünüp uyumuştum, sabah kalan kısmına baktım, az kalsın veriyorlarmış maçı. Hakem hatalarının yanı sıra Suns'ın halen kriz yönetememesi de etkili olmuş Hornets'in geri dönüşünde. Suns'ta Gentry, Frye-Lopez ikilisini düzenli olarak ilk beşe koyduğundan beri gidişat biraz daha olumlu. Ancak anlık konsantrasyon kayıpları son bulmadığı sürece ben pek ümitli olamayacağım playoff için. Hornets'ın mağlubiyet serisi 2 maç oldu, sezon başından beri sergiledikleri performansa bakacak olursak o serinin 10'a kadar yolu var. Gösterdikleri iniş çıkışla ilgili tuhaf bir istatistik gördüm, gün içerisinde paylaşmayı düşünüyorum.

Üçe Üç Çift Pota (Heat 108 - Thunder 103)
Heat-Thunder maçının gecenin en güzel karşılaşmalarından biri olmasını bekliyordum, şahsi beklentimi karşıladığını söyleyebilirim. Geçtiğimiz ay içerisinde her biri sakatlık geçiren Heat'in muhteşem üçlüsü ayın 12'sindeki Clippers deplasmanından sonra ilk defa yan yana oynadı ve Heat yine kazanmasını bildi. LeBron-Wade-Bosh üçlüsünün 75 sayısına Durant-Green-Westbrook üçlüsü 77 sayıyla karşılık verdi. Ama maçın kaderini değiştiren bu isimlerin hiçbiri değildi. Maç boyunca saha içi isabeti bulamayan, Eddie House kritik anda bulduğu üçlükle Heat'e galibiyeti getiren oyuncu oldu.

Tek Çeyreklik Maç (Cavaliers 87 - Magic 103)
Zayıf Cavaliers'a karşı ilk çeyrekte yakaladığı farkla, zorlanmadan kazanmış Magic. Takaslardan sonra oyun temposunu arttıran ve transation'dan epey sayı bulan bir Magic görüyoruz. Bu noktada Redick'in rolü çok önemli. Rakibin kaçan her topunda savunmanın arkasına sarkarken görüyoruz kendisini, sürekli fast break kolluyor ve takıma bu anlamda oldukça yararlı oluyor. Tabi bir de Lewis'in gitmesiyle süreleri artan ve inanılmaz bir form tutan Anderson var ki o bambaşka bir yazı konusu. Maçla ilgili gözüme çarpan istatistik Howard-Anderson ikilisinin Cavaliers toplamından daha çok ribaund çektiği. Hidayet de 9 sayı-6 ribaund-6 asistle oynamış.

Is Chauncey going to the Hall of Fame? (Nuggets 99 - Sixers 110)
Dün Nuggets-Sixers maçından arakladığım bu sorunun cevabını yorum kısmına bırakabilirsiniz. Maça geçecek olursak, 27 sayı atan Chauncey tek başına ayakta durmaya çalıştı ama Sixers deplasmanında bu çabaları galibiyete yetmedi. Ev sahibi ekipte Iguodala'nın çıkışı sürüyor 24 sayı-7 asistle oynamış. Ayrıca Denver'ın rakibinin iki katı kadar top kaybı yaptığını ve fastbreak'ten 19 sayı daha az bulduğunu söyleyelim.

Farka Aldanmayın (Pistons 106 - Knicks 124)
3 çeyrek boyunca rakibine deplasmanda kafa tutan Pistons son çeyrekte çözüldü. Rakibe 124 sayı atma şansı veriyorsanız elinizde Ben Gordon'ın dışında da hücum silahları olmalı, aksi takdirde kazanmanız mümkün olmuyor. Gordon'ın 35'inden sonra Prince'in 16 sayısını görüyoruz. Ayrıca konuk ekipte genç Monroe son haftalardaki performansını bu maça da taşıdı. 15 sayı ve 8'i ofansif 17 ribaundı var Monroe'nun. Knicks adına Amare-Gallinari ikilisi takımın ürettiği sayıların yarısına imza attı ancak esas büyük katkı Mozgov'dan geldi. 23 sayı-14 ribaund yapan Mozgov neredeyse bütün istatistik alanlarında kariyer rekorunu kırmış. Knicks'le alakalı bir duruma daha değinelim. Gördük ki Amare normal sezonu istikrarlı diyebileceğimiz bir şekilde geçiriyor, Gallinari çıkıp atıyor iyi kötü, Fields mücadele ediyor falan ama Felton takımın beyni. Onun iyi olduğu maçlarda takım direkt seviye atlıyor.

Ellis'ten 2 Sayı (Jazz 81 - Warriors 96)
Herhalde maçın sonucundan daha dikkat çekici bir olay Ellis'in 2 sayıda kalması. Sayı krallığında tepeye oynayan Monta Ellis dün gece Jazz karşısında 9'da 1 ile yalnızca 2 sayıda kaldı. Ancak buna rağmen ev sahibi ekip Curry'nin 27 sayısıyla kazanmayı bildi. Jazz'da Deron Williams oynasaydı mevcut şartlar altında bu kadar kolay teslim olmazlardı muhtemelen. Konuk ekipte Al Jefferosn'ın 16 sayı-14 ribaund'ı kayda değer tek istatistik.

0 FARKLI FIKIR: