BIY AD

4 Şubat 2011 Cuma

Bir Çaylak Olarak Griffin All-Star'ı Hakediyor mu?

Bu sezon büyük sükse yapan çaylak Blake Griffin dün gece All-Star'a seçildi. Benim hatırladığım aktif oyunculardan Hill, Shaq, Duncan ve Yao All-Star olmuşlardı çaylak yıllarında. Hatırlayamadığım varsa yazın lütfen. Bunların içinden Yao haketmemişti, zira Shaq henüz Batı'daydı o zaman ama diğerlerine baktığımız zaman Griffin'in ne kadar büyük bir işe imza attığını görebilirsiniz. Hakediyor mu? Bence fazlasıyla... Ancak aşağıda Andre Miller'dan gelen açıklamaları okursanız, o dahil pek çok kişinin Griffin'i "LeBron, Carmelo bile seçilmediler Griffin ne hakla seçiliyor?" diye sorguladıklarını görebilirsiniz. 23 sayı 13 ribaund ve 3.5 asist neye yetmiyor ben anlam veremiyorum açıkçası. Hayır dümdüz bir oyuncu olsa hadi neyse diyeceğim de, Griffin gibi her maç spektaküler hareketlere imza atan bir oyuncudan bahsediyoruz. LeBron bile ilk sezonunda böylesine geniş bir taraftar kitlesi yaratamamıştı. Üstelik istatistiksel olarak da Griffin'in arkasındaydı. Griffin'de farklı olan birşeyler var... Neymiş takımı %50 galibiyetin altındaymış. Ancak Baron Davis'in de biraz kendine gelmesiyle son 22 maça bakıyoruz ve 14-8 olduklarını görüyoruz. Mesela ligin en iyi takımı olarak anılan Lakers 13-9 son 22 maçında. Hiç fena değil. Yani takım olarak da iyi gidiyorlar son 1.5 aydır. Gelelim Andre Miller'a:

Beyimiz ne demiş kendisiyle ilgili biliyor musunuz? "Kendisiyle bir alıp veremediğim yok ama takım arkadaşlarını bir seviye yukarı taşımadı. Genç oyunculara olması gerekenden fazla saygı gösteriliyor. NBA'e atletik, popüler oyuncular para getiriyor, Aldridge'e yazık oldu."

Blake Griffin'in yarattığı havayı ve istatistiklerini yukarıda anlattım. Ona karşı çıkmak için baya bir önyargılı olmak lazım. Bakmayın zaten Andre Miller'a. Alıp veremediğim yok diyor ama göz göre göre yalan söylüyor. Bazılarınız hatırlar, 2 ay önce maç içinde Griffin'le alıp veremediği şeyler oldu Clippers maçında. Bir pozisyonda Griffin tarafından itilen Miller, ardından koşarak gelip Griffin'e omuz atıp yere sermişti genç oyuncuyu. Ardından da bir maçlık ceza almıştı. Bu ceza normalde önemsiz olabilirdi ancak Miller'ın 632 maçtır süren maç kaçırmama serisinin sona ermesine neden oldu. Koç McMillan'a göre hatta Miller bundan dolayı aşırı derecede üzülmüştü çünkü bu rekorla gurur duyuyordu Miller. Şimdi kalkıp bize "Alıp veremediğim yok" diyecek, biz de yiyeceğiz öyle mi? Oldu... Videoyu aşağıda bulabilirsiniz. Griffin'e de hayırlı olsun, bu gidişle 10 sene üst üste seçilicek gibi duruyor...


Link

15 FARKLI FIKIR:

Unknown dedi ki...

ya aslında takım arkadaşı aldridge'in hakkı yendi miller'ın.o duyguyla yani pek te suçlamamak lazım miller'ı.

Adsız dedi ki...

Bence batıda haketmeyen kişiler Gasol ve Duncan. Gasol'un pivot olarak yazılmasına inanılmaz karşıyım. Seyirci oylarında forvet olan biri sonradan pivot yazılamaz. O zaman adama sorarlar Boozer niye pivot yazılmadı diye. Yok efendim Gasol Bynum yokken bilmem kaç maç pivot oynamış. Duncan zaten tam bir komedi. İlla All-Star Los Angeles'ta diye ya da liderden bir oyuncu yetmez diye All-Star seçilenler olacaksa All-Star bitmiş demektir. Eğer batı forvetleri arasında bir sıralama yaparsam şöyle olur:
1. Dirk Nowitzki
2. Kevin Love - Blake Griffin
3. LaMarcus Aldridge
4. Pau Gasol

Yani Duncan'ı sıralamaya bile almam. Gasol'un şu anda bu oyunculardan daha değerli gözükmesinin tek sebebi Phil Jacksondır. Al Horford'a diyecek sözüm bile yok. Ben oylama yaparken de sevdiğim oyunculara ya da eğer iyi bir performans gösterdiyse ( ama fazla iyi ) diğer oyunculara şans tanıdım. Kabaca o kadar oyu şu kadroyla oyladım.
Tyreke Evans ( çok severim kendisini)
Manu Ginobili ( Kesinlikle haketti )
Blake Griffin ( Bana göre şu an hem Carmelodan hem de ilk aylardaki Durantten daha iyi oynuyor.)
Dirk Nowitzki ( Tank gibi adam. Nefret ederim aslında Nowitzkiden. Ama sonuna kadar haketti. )
Nene ( Batının tek pivotu diyebilirim. Eğer Gasol pivot olsaydı onu yazardım. )

Rondo ( Bana göre o Boston'da topun paylaşılmasındaki en önemli oyuncu. O varken özellikle Duncan ve Allen'ın performansı artıyor. Niye Derrick Rose yok derseniz bana göre Rose'un rakamları aldatıcı rakamlar. Uzun zaman tek başına hücum ediyor ve Boozer'ı kesilikle iyi kullanamıyor. Rose 25 asist yapsın, Rondo'nun 10 asisti etmez. )
Dwyane Wade ( ... )
Lebron (...)
Garnett ( Belki Amare daha çok haketti ama Garnett New York'ta oynasaydı en çok oy alan oyuncu bile olabilirdi. )
Shaq ( All-Star'ın tadı. )

Adsız dedi ki...

baron davis kendisini toparladıktan sonra dereceleri 14-8 tamam da. lamarcu aldridge bu sezon portland'ı neredeyse tek başına taşıyor. oden hiç oynamadı, brandon roy uzun süredir yok, marcus camby'de sakatlandı. bu takımın belki de en önemli 4 adamından 3'ü yok ve portland hala playoff potasında. ha yanlış anlaşılmasın bence blake griffin allstar olmayı kesinlikle haketti ama aldridge'in de hakkı yenmemeliydi. biraz da mesele bununla ilgili bence, tabii maç kaçırmama rekorunu da bozduğu için biraz kızgın olabilir griffin'e, miller.

Pre-Cog dedi ki...

zira Shaq henüz Batı'daydı o zaman
Shaq Magic formasıyla All-Star oldu burda bir yanlışlık olmuş.

ESKENES dedi ki...

Pre-Cog, orada Yao'nun çaylak senesinde All-Star'ı haketmediği, çünkü o dönemde halen Lakers'ta olan Shaq'ın All-Star olması gerektiğinden bahsedilmişti. Bir yanlış anlama olmuş sanırım.

Alper dedi ki...

Arkadaşlar adı üstünde All-Star.. havada uçan adamlar, boş smaçlar, alley-hoop'lar vs. izlemek istiyoruz. Açıkcası şu an ligde bunu en iyi yapabilenlerden biridir Griffin.. Bırakın maçın tadını çıkartın..

@bario_gun7.. dediğin gibi hala niye Duncan?? Spurs iyi bir sezon geçiriyorken hatır kırmamak adına mı? All-star'ın show ve eğlence amaçlı olduğunu unutmasın da..

Pre-Cog dedi ki...

Amacım konuyu uzatmak yanlış avcılığı değil ama 2003 All-Starda Shaq seçilmişti. Eğer diyorsanız ilk 5 konusunda haksızlık vardı ozaman bişey diyemem tabi.

Adsız dedi ki...

griffin gerçekten sağlam istatistikler yaptı ama takımını bir üst seviyeye çıkardı mı? bence hayır.ayrıca şu cami duvarı duncan'ın hala ne işi var all-starda yahu. hem haketmedi hemde all-star'a hiç yakışmıyor. all-star'a gelmiş hala potalı jump shot atıyor.almayın şu adamı artık !!!

ESKENES dedi ki...

Pre-Cog, 2003 All-Star'da batıda pivot olarak ilk beşi hak eden Shaq'tı senin de dediğin gibi. Ve Shaq ilk beş başlasaydı, Yao o sene All-Star olamazdı. Çünkü performansı yedekten girebilecek kadar iyi değildi.

Pre-Cog dedi ki...

Ben biraz araştırdım ama Duncan Hill Shaq Yao'dan başkasını bulamadım çaylak senesinde all-star olanlar ile ilgili şimdi bütün all-starları tekrar gözden geçiricem varsa topladğım konuya ekliyeceğim bilgilendirme için teşekkürler.
http://nbadekiler.blogspot.com/2011/02/caylak-senesinde-all-star-olanlar.html

Pre-Cog dedi ki...

uzun ugraslar sonucu Hakeem Olajuwon'nunda çaylak All-Star olduğunu ögrenmış oldum. :D

Adsız dedi ki...

Ya arkadaşlar biliyorum korkunç bi griffin sempatisi var hepinizde de, adamın takımı ilk 20 de bile değil. batının en kötü takımlarından. son dönemdeki form durumu bir şeyi değiştirmez. gayet rezil durumdalar. aldridge ise şu cenabet portland'ta tek başına kasıyor nerdeyse. miller haklı beyler yani. hadi onu geçtim. madem atletik romantik prens griffin alınıyor, kevin love'un suçu ne? adam kobe'nin 81 sayısından sonra görebileceğimiz en absürd istatistikleri gösterdi bize. madem takım sıralamasının önemi yok love da banko olmalıydı.

Adsız dedi ki...

herkes Blake'in haketmediğini Aldridge'in hakettiğini söylemiş. Bana göre Aldridge, Blake, Love ve Nowitzki haketti. Kimse Gasol'un pivot gösterilme rezaletini söylememiş. Bana göre Gasol'un pivot gibi oynatılması rezalettir. Marc Gasol seçilse bir şey demem. Ama Pau'yu pivot gibi oylatmak bana göre bir hiledir.

Adsız dedi ki...

http://www.allstarnba.es/players/all-star-game-rookies.htm

çaylak sezonunda all star seçilen oyuncuların listesi var burada merak edenler için.

Adsız dedi ki...

duncan haketmiyor tamam da, kendi kendisini seçmedi herhalde oraya. adamı yerden yere vurmuşsunuz.