BIY AD

2 Şubat 2011 Çarşamba

NBA'de Bugün - 01.02.2011


Spurs 86 - Blazers 99
Lig lideri Spurs ile Batı'da sırasını korumak zorunda olan Portland'ın karşı karşıya geldiği maç büyük bir çekişmeye sahne oldu. Maç içinde takımlar çeşitli iniş çıkışlar yaşasa da son çeyreğe eşitlikle girildi. Dördüncü çeyrek 28-15'lik üstünlük kuran Portland kazanan taraf olarak büyük bir adım attı play-off yolunda. Gecenin kahramanı olarak öne çıkan isim ise 40 sayı bularak kariyer rekorunu kıran yanında da aldığı 11 ribaund ile double-double yapan Aldridge oldu. Aldridge maç sonunda 'Olması gereken buydu. Bizim için büyük bir maçtı ancak kaybedilen iki maçın ardından kazanmak zorundaydık.' demiş ki kazanmak için herşeyini ortaya koyduğu da bir gerçek. Matthews'in de 21 sayılık katkısı var Blazers adına. Spurs cephesindeyse Manu 17 sayı bulurken, Blair 14 sayı-12 ribaund ile double-double'a imza atsa da galibiyet gelmedi. Spurs'un bu sezonki 8. yenilgisi oldu ve bunların 6'sını deplasmanda aldıklarını da belirtmek gerek.

Rockets 106 - Lakers 114
Gecenin en zevkli ve heyecan dolu maçı olmuş şüphesiz ki. Kevin Martin-Kobe Bryant gibi skor açısından patlama yapabilme ihtimali yüksek isimlerle pota altında Scola-Gasol ikilisinin karşılaşması derken mücadele uzatmaya kadar gitti. Geriden gelerek maçı uzatmaya taşıyan Houston uzatma periyodunda da 4 sayılık farkı yakalamasına rağmen kalan bölümde Lakers'ın 14-2'lik serisine engel olamadı ve kaybeden taraf oldu. Üst üste iki maç kaybeden Lakers için kazanılması gereken bir maçtı ve Kobe çıkıp gerekeni yaptı. Son dönemde oldukça skorer bir görüntü çizen Kobe bunun yanında asist de yaparak takımını oldukça iyi bir şekilde beslemekte. Dün gece de 32 sayı-11 asist ile takımının en iyisi o olurken, Lamar Odom 20-20 yaparak oldukça iyi bir maç çıkarttı. Kırmızılara bakacak olursak beklenildiği gibi Houston'ı taşıyan isim 30 sayısıyla Martin oldu. Scola ise 24 sayı-15 ribaund ile önemli katkılar verdi.

Celtics 95 - Kings 90
Lakers'a karşı galip geldikten sonra Kings deplasmanına çıkan Celtics için kağıt üzerinde kolay bi maç gözükse de istatistiklere bakıldığında zorluk dozajı yüksekti. Bunun en önemli sebebi de Kings'in Arco Arena'da rakiplerine karşı kurduğu üstünlüktü. Bir çok takım en iyi döneminde bu salondan çıkamadı özellikle son dönemde Lakers ve formda Hornets'i deviren Kings, Celtics karşısında daha bi umutluydu. Maç da büyük bir çekişmeye sahne oldu nitekim. İkinci çeyrek potasında 34 sayı gören Celtics bir anda 10 sayı geride bulunca kendini işin ciddiyetini kavradı ve ikinci devre savunmasıyla ortalama 18 sayıya izin verdi potasında çeyrek başına. Celtics'te Semih Lakers karşısında olduğu gibi yine forma giymedi. Allen 22 sayı ile oynarken, Rondo 17 sayı-10 asist ile double-double yaparak dikkat çekti. Kings cephesindeyse Evans ve Cousins'ın 20'şer sayılık katkısı vardı ancak bu performanslar galibiyete yetmedi.

Wizards 89 - Hornets 97
İki maçlık bocalama sürecinin ardından evinde Wizards'ı konuk eden Hornets istediği galibiyete ulaşmayı başardı. Okafor'un sakatlığı üzerine ilk beş çıkan Jason Smith 20 sayıyla takımının en skoreri olurken aynı zamanda kariyer rekoruna da imza attı dün gece ve maçın x-faktörü oldu. İşin savunma tarafında büyük ilerlemesi var Hornets'in sezon başından beri. Bu durum play-off atmosferinde de aynı ciddiyette sergilenirse Hornets tehlikeli takımlardan biri olacaktır bu sezon. Wizards'ta Young 30 sayısıyla takımının en skoreri oldu ancak Wall dün gece Paul karşısında yokları oynadı. Play-off hedefinden artık uzaklaşmış olan Wizards'ın sezon hedefleri arasında kısa vadede en başa koyması gerekeni, kesinlikle deplasman da alınacak bir galibiyet olmalıdır. 25. deplasman maçında da kazanamayan Wizards'ın sezon sonuna kadar 16 deplasmanı kaldı ve bunlardan biri kazanılırsa onlar adına sezon mutlu bir şekilde sonlanmış olacaktır.

0 FARKLI FIKIR: