BIY AD

1 Şubat 2011 Salı

NBA'de Bugün - 31.01.2011

Cavaliers 90 - Heat 117
Cleveland üst üste 21. yenilgisini alarak rekora doğru koşmayı sürdürüyor. Şöyle bir bakınca LeBron'dan sonra takım ne hale geldi diye, görüyoruz ki ilk beşi Beko Basketbol Ligi'nde play-off' kovalayacak bir kadro olurdu herhalde. Manny Harris-Christian Eyenga gibi daha önce NBA tecrübesi olmayan isimlerin direkt olarak ilk beş başlaması ve hatırı sayılı süreler alması koç Scott'ın bu kötü gidişte onları kazanma adına yaptığı hamle olabilir. Ama bir iki genci kazanma sevdasına takım NBA tarihine geçecek bir mağlubiyet serisine doğru adım adım ilerliyor. Miami maça çok rahat başladı ve skorda üstünlüğü hemen eline aldı. Üçüncü periyot bir ara 70-67'ye gelen skorla Cavs farkı 3'e kadar indirse de maçın son bölümlerinde Heat müthiş bir seri yakalayarak yine farka gitti ve rahat bir galibiyet aldı. Genelde skorun üç oyuncuya dağıldığı Miami maçlarından farklı bir maç oldu ve 6 isim çift haneli sayılara ulaştı. Wade 34 sayılık katkı sağlarken, James eski takımına karşı 24 sayı ile galibiyeti getirdi.

Magic 97 - Grizzlies 100
Doğu'nun zirvesinden iyice uzaklaşan Orlando için Memphis deplasmanında alınan yenilgi çok tatsız oldu. Yenilginin dışında asıl önemli olan Bass'in sakatlanmasıydı maç içinde. Üçüncü periyodun sonlarına doğru sakatlanan Bass'ın yerine Anderson 4 numara olarak maçı tamamladı ancak sakatlığın ciddi olması durumunda tehlikeli bir yola girecektir Orlando. Dün Bass'in oyundan çıkmasının ardından Memphis boyalı alana ağırlık verdi ve çoğu sayısını içeriden üretti. Howard 25 sayı-14 ribaund ile etkili olsa da J-Rich belki de tüm bu emekleri bitiren isim oldu. Fark üç ve 5 saniyelik bir hücum süresi varken çok aceleci ve gereksiz bir şekilde topu potaya gönderen Richardson kötü şut seçimiyle yenilgiye eyvallah dedi. Hani son saniyeler fark üç rakibin faul yapma gibi bir avantajı da mevcut ancak Orlando gibi son saniyeleri iyi oynamasıyla bilinen bir takımın daha iyi bir seçim yapacağını düşünürdüm. Hidayet ise maçı 13 sayı-4 ribaund-2 asist ile tamamladı. Üst üste üçüncü galibiyetini elde eden Memphis play-off yolunda tekrardan iddialı konuma yükselirken Portland ile arasındaki galibiyet farkını 1'e indirerek hedefe kilitlendi. Ayrıca 25-24'e ulaşan Memphis bu sezon ilk kez %50'nin üstüne çıkmış oldu. Conley 26 sayı-11 asist ile takımını Orlando karşısında galibiyete götüren isimdi.

Nuggets 99 - Nets 115
Son dönemde çıkan takas haberlerinden sonra Melo ilk kez Nets'e karşı deplasmanda forma giydi. Melo bireysel açıdan hayli başarılı olarak maçın altından kalksa da takım olarak Nets'i mağlup etmeyi başaramadılar. Nets maçları gelince artık özellikle dikkat ettiğim tek isim var o da Lopez.27 sayı ile skor bakımından görevini yapmış ancak peki ya ribaund? Hayır bir adam neden bu kadar ribaund sıkıntısı çeker anlamıyorum. Koskoca 38 dakikada alınan sadece 4 ribaund var ki bu oyuncu guard falan da değil bildiğimiz üzere. Lopez'in ribaund konusunda bu sıkıntıları süre dursun Nets takım halinde hücum ribaundları ile maçta farkı yaratmayı başardı. Nuggets cephesinde özellikle Melo'nun performansı merak ediliyordu, dün geceyi 37 sayı-9 ribaund ile tamamladı yıldız oyuncu.

Wizards 92 - Mavericks 102
Gecenin en çekişmeli karşılaşması Texas semalarında oynandı. Deplasmanda henüz galibiyet alamamış olan Washington belki de ilk galibiyetine ulaşacaktı ancak her zaman söylediğim o son anlarda bir çok şey üretme çabasıyla eli boş döndüler yine. Maçı belli bir noktaya kadar getirseler dahi sonunu getirecek hamleleri yapamıyorlar. Dallas'a dönecek olursak, üst üste beşinci maçını kazandılar. Pota altında Chandler 18 sayı-18 ribaund yaparak etkili olurken Kidd ise 1 ribaund ile triple-double'ı kaçırdı. Son beş maçının dördünün deplasmanda olması ve Wizards'ın pekte iyi olmayan deplasman karnesi onları bu ara zorlu bir dönemece soktu. Üst üste 5.maçını kaybeden Wizards play-off potasından da bir hayli uzakta kaldı.

Bobcats 78 - Jazz 83
Son dönemde sıkıntılı günler geçiren Utah Jazz oyun kurucusu Deron Williams'ın sakatlığının da etkisiyle maç kazanma konusunda çok sıkıntı çekiyordu. Dün evinde Bobcats'i ağırlayan Utah rakibinin hiç öne geçmediği maçı zor da olsa kazanarak rahat bir nefes aldı. Mehmet Okur maçta oynamazken Utah'ta 3 isim double-double'a imza attı. Jefferson 21 sayı-11 ribaund ile takımını galibiyete götüren isimdi. Kısır bir karşılaşma olduğu ortada ancak Bobcats'in %35 gibi bir isabet oranında kalması zaten bu maç galibiyeti hak etmediklerini gözler önüne seriyor. Ancak ne olursa olsun doğuda play-off hedefi olan bir takımın daha iyilerini yapması lazım. Takımın ve maçın en skoreri 34 sayıyla oynayan kaptan Jack oldu.

Bucks 98 - Clippers 105
Bobcats'in kaybettiği gece de Milwaukee adına bu maçı kazanmak oldukça önemli olacaktı play-off konusunda. Ancak onlarda istenilen galibiyeti elde edemediler. Boyalı alanda Griffin ve Jordan ile atletik açıdan üstün olan Clippers bu üstünlüğünü istatistiklere de yansıttı. Griffin 32 sayı-11 ribaund-6 asist ile yine harika bir maça imza atarken Jordan da 16 sayıyla sezonun en yüksek rakamına ulaştı. Pota altında bu sıkıntıları çeken Milwaukee rakibin dış şut konusunda düşük yüzdede kalmasının avantajıyla maça tutundu. Maggette'nin 25 sayısı ve Ersan'ın 15 sayı-6 ribaundluk performansı ile oyunda söz sahibi olmaya çalışan Milwaukee maç sonunu kötü oynayarak galibiyete ulaşamadı.

Raptors 93 - Pacers 104
Jim O'Brien'ın kovulmasının ardından Bobcats gibi Pacers da bir ivme yakalayabilecek mi bilinmez ama ilk adımı Raptors karşısında atmış bulunuyorlar. Maça hızlı başlayan Pacers skorda üstünlüğü hemen eline geçirdi, maçın çeşitli dönemlerinde Raptors farkı makul seviyelere çekse de öne geçip kazanma adına yaptıkları hamleler boşa gitti. Toronto'da özellikle son maçlarda Bargnani'nin formsuzluğu göze batıyor. Zaten takımın bu derece kötü olduğu bir dönemde onun da takıma sırtını dönmesi Raptors adına olumsuz bir durum. Pacers dün 56 ribaund çekerek bu kategoride bir hayli başarılı olurken yeni koçuyla henüz ilk maçında 25 top kaybı yapmaları onlar adına küçük bir eksi oldu. Ancak Hibbert'ın 24 sayı-11 ribaundluk performansı yeni dönemde onun daha çok öne çıkacağını gösteren bir sinyal olabilir.

0 FARKLI FIKIR: