BIY AD

30 Ocak 2011 Pazar

NBA'de Bugün - 29.01.2010


Hornets 96 - Kings 102
Lakers'ı devirdikten sonra back-to-back maçında son dönemin formda ekibi Hornets'i de devirerek bir sürprize daha imza attı.. Hornets'in 10 maçlık galibiyet serisi son bulurken Sacta üst üste 2.galibiyetini aldı. Boyalı alanda oldukça etkili olan Sacramento'da çaylak isim Cousins 25 sayı-12 ribaund-7 asist ile oldukça başarılı bir performans sergiledi ve takımını taşıyan isim oldu. Evans ise 18 sayı ile geceyi noktaladı. 10 maç aradan sonra kaybeden Hornets'te 19 sayı-7 asist ile oynayan Paul takımını galibiyete götüremedi. West ise 21 sayılık katkı sağladı.

Hawks 91 - Mavercicks 102
Nowitzki'nin dönüşü ile eski formunu tekrar yakalayan Dallas evinde bu sefer Hawks'ı mağlup etmeyi başardı. üç çeyrek boyunca müthiş bir çekişmeye sahne olan maçta Dallas son çeyrek performansıyla kazanmayı bildi. 12 dakika boyunca 13 sayıya izin veren Dallas, Batı'da tekrar sözü geçen bir takım olmayı başardı. Nowitzki 19 sayısıyla takımını galibiyete taşıyan isim olurken, benchten gelen Terry ise 18 sayı-11 asist ile galibiyette önemli pay sahibiydi. Hawks cephesinde 27 sayı-8 ribaund-6 asist üreten Johnson takımını taşıyan isim olurken son çeyrek aynı performansını oyuna yansıtamadı.

Pacers 89 - Bulls 110
Doğu'da müthiş formunu sürdüren Chicago Bulls evinde play-off kovalayan Indıana'yı zorda olsa geçmeyi bildi. Çekişmeli geçen maçı son çeyrekte kopartan Chicago 2. sıradaki yerini perçinledi. Son çeyrek 33-17'lik bir üstünlük kurarak galibiyete uzanan Chicago'da Rose 20 sayı-7 asist ile etkili olurken gecenin kahramanı 24 sayı-10 ribaund ile oynayan Carlos Boozer oldu. Ömer ise 6 dakika oyunda kaldı ve 2 sayı-3 ribaund-1 blok ile galibiyete katkı sağladı. Play-off yarışının içinde olsa da Pacers adına işlerin pek iyi gitmediği ortada. Özellikle koçları bakımından sıkıntı olduğu bir gerçek ki dün gece maçın belli bölümlerini izledim oyuna bakınca yanlış hükümler veriyor. Pacers'ta McRoberts 20 sayı-8 ribaund ile etkili olurken, Granger ise 19 sayıda kaldı. Pacers maç boyu 24 üçlük denerken sadece 8'inde isabet bulabildi.


Rockets 95 - Spurs 108
Batı'da açık ara liderliği elinde bulunduran Spurs, Texas derbisinde Houston'u geçmeyi başardı. Formuyla sezon başından beri dikkat çeken Spurs kontrolü altında götürdüğü maçı kazanmasını bildi. Houston maç boyunca dış şut konusunda problem yaşadı ve yayın gerisinden %25 isabetle oynadı. Spurs'un 6 oyuncusu çift haneli rakamlara ulaşırken Manu 22 sayıyla takımın en skoreri oldu. Jefferson ise 18 sayı üretirken, Parker 17 sayılık katkı sağladı galibiyete. Scola 23 sayı-10 ribaund ile takımında etkili olmasına rağmen takımını galibiyete taşıyamadı.

Raptors 87 - Wolves 103
Toronto'nun serbest düşüşü Wolves deplasmanında da devam etti. Aslında yenilgi serileriner nokta koyarlar diye bekliyordum ancak karşılarında galibiyete hasret bir diğer takım olan Wolves olduğunu atlamışım. Bargnani'nin kötü bir performans sergilediği gece de Raptors farklı yenilmekten kurtulamadı. 24 şut kullanan Bargnani 19'unu kaçırarak yalnızca 15 sayıyla oynadı. Calderon ise 10 sayı-9 ribaund-6 asist ile mücadeleyi tamamladı. Wolves cephesinde Kevin Love sıradan double-double performansını bir kez daha sergiledi. 21 sayı-12 ribaund ile oynayan Love aynı zamanda ilk beş rotasyonunda çift hanelere ulaşan tek isim. Benchten gelen Flynn ise 10 sayı-8 asist-6 ribaund ile galibiyete katkı sağladı.

Bobcats 88 - Clippers 103
Doğu'da play-off kovalayan Bobcats kazanması gereken bir maçta Clippers karşısında bozguna uğradı. İkinci ve çüçüncü çeyreklerde skorda geride kalan Bobcats skorda maç başında üstünlüğü ele geçirdikten sonra bir daha rakibine yaklaşamadı ve play-off doğrultusunda ağır bir darbe aldı. Tabi skorun erken kopmasında Bobcats'in dün uzatma oynamasının da etkisinin olduğunu pas geçmemek lazım. Clippers'ın yükselen değeri Griffin 24 sayı-10 ribaund ile double-double yaparken, Gordon'un yokluğunda ilk beş çıkmaya başlayan Foye 21 sayı kaydetti. Bobcats cephesinde ise Henderson benchten gelerek 14 sayılık katkı verirken kaptan Jack'de takımına 14 sayılık katkı sağladı.


Wizards 93 - Grizzlies 107
Wizards'ın deplasman maçları artık sadece acaba seri ne zaman bitecek diye merak edilir oldu. Bu sezon deplasmanlarda hiç maç kazanamayan Wizards, Memphis deplasmanından da eli boş döndü ve serisini 23 maça çıkarttı. Maçın başında skorda üstünlüğü eline geçen Memphis bir daha rakibini kendisine yaklaştırmadı ve özellikle boyalı alanda oldukça başarılı bir performans sergiledi. Zach 24 sayı-20 ribaund ile mücadele ederken, Gay'in kötü bir performans sergilediği gecede Arthur ekstra katkısıyla galibiyeti getiren isimdi. Arthur 22 sayıyla mücadele etti. Wizards cephesinde ise 14 sayı-8 asist ile oynayan Wall takımını taşırken bir önceki maç dikkat çeken bir performans sergileyen Booker 12 sayı-12 ribaund ile mücadeleyi tamamladı.

Nets 81 - Bucks 91
Charlotte ve Indıana'nın kaybettiği gecede Milwaukee, Jennings'in 19 maç aradan sonra dönüş yaptığı maçta Nets karşısında galip geldi ve play-off yolunda avantaj yakaladı. İkinci çeyrek rakibini 12 sayıda tutan Milwaukee'nin yanında maç boyu hiç bir Nets oyuncusunun top çalmaması dikkat çekti. Bogut 17 sayı-18 ribaund-7 blok ile pota altında müthiş bir performans sergilerken, Delfino 21 sayıyla en skorer isim oldu takımında. Ersan ise 32 dakika oyunda kaldı ve 14 sayı-8 ribaund ile mücadele etti. Nets cephesinde Lopez ribaund konusunda sıkıntısını biraz aşmış gibi görünüyor. En azından Ocak ortalamalarına göre 2 fazla ribaund çekti ve maçı 26 sayı-6 ribaund ile tamamladı. Harris ise 16 asist üretirken yanında 10 sayıyla oynadı.

1 FARKLI FIKIR:

Deniz dedi ki...

timberwolves 2 gün sonra toronto ile deplasmanda bir kez daha karşılacak. bakalım o maç nasıl olacak.