BIY AD

2 Şubat 2011 Çarşamba

All-Star 3'lük Yarışması ve Pierce-Allen

All-Star hafta sonuna az kaldı. Oyuncular da yavaş yavaş havaya giriyorlar. Paul Pierce'tan da bu yönde bir açıklama geldi, iki gün önceydi yanılmıyorsam. Ağır şut stiliyle geçen sezon sürpriz yaparak 3 sayı yarışmasını kazanan Pierce, bu sene de ünvanını korumak istediğini belirtmiş. Ayrıca yanında takım arkadaşı Ray Allen'ın da olması gerektiğini savunmuş.

Pierce zaten %99.9 ihtimalle katılacak. Yanında Allen'ın da olması şart gibi birşey. %46 ile üçlük atan, tarihin en iyi şutörlerinden birini almazlarsa zaten ayıp ederler. İki Celticsli'nin çekişmesini izlemek de ilginç olacak bence. Son zamanlarda Radmanovic-Allen ve Nowitzki-Terry ikililerini hatırlıyorum aynı takımdan çıkan yarışmacılar olarak. Peki bu ikilinin yanında kimler olmalı?

Bana göre üçlük yüzdesi kategorisinde ligin lideri Matt Bonner her ne kadar şut stili pek yarışmaya uymasa da seçilmeli. Adam %50.4 ile üçlük atıyor yani. Başka söze gerek yok. Onun dışında sezon başında "Öldü artık" denilen ancak küllerinden yeniden doğan Bibby'i de alacaklarını düşünüyorum. Kendisini şut ile tanımlayan bir oyun kurucu sonuçta ve %45 ile atıyor bu sezon. Ayrıca NBA tarihinin en isabetli üçlük kullanan oyuncusu Morrow'u da görmek istiyorum neler yapacak diye. Etti mi size 5 aday. Sonuncu için seçim yapmak çok zor. J-Rich, Afflalo, Boobie Gibson, James Jones, Curry ve Gary Neal arasından seçmem gerekecek herhalde. Curry daha geçen sene katıldı, üst üste almayabilirler. J-Rich'in şutlarını daha önce birkaç kez blog'da belirttiğim gibi, ben pek sevmem açıkçası ama Bibby yerine düşünebilirim onu belki. "Bizden" sayabileceğimiz Neal'ı ise o platformda izlemek keyif verir ama Afflalo muhtemelen daha çok hakediyor.

Sizce kimler katılmalı?

15 FARKLI FIKIR:

Unknown dedi ki...

Jason Richardson bu sezon hem istikrarlı atıyor (Suns'ta %47, Magic'te %43) hem de kendisi bu sezon bu yarışmada boy göstermeyi çok istediğini açıkladı. Kendisi Michael Jordan'ın bile yapamadığını yapmak; hem üçlük hem de smaç yarışmasını kazanan ilk isim olmak istediğini açıkladı(http://mertinpopisi.com/j-rich-jordanin-yapamadiginin-pesinde/). Bu açıdan bence kendisini yarışmada görmek güzel olacaktır.

Adsız dedi ki...

hocam farkettim de nba'de boobie gibson diye bir adam yok.

onun haricinde allen olsun bide morrow bana yeter.

sabonis dedi ki...

@yutaneleman jrich'i de ekleyeyim madem öle. görmemiştim o açıklamayı.

@adsız: gibson diye biri var mı peki üçlük atan? =)

Adsız dedi ki...

Gary Neal girerse dağıtır ahada buraya yazıyorum

Emre Erdogan dedi ki...

J.J. Redick?

Adsız dedi ki...

@yutaneleman Brent Barry de hem üçlük hem de smaç yarışmasını kazanmamış mıydı acep?

vedat dedi ki...

korver

Adsız dedi ki...

boobie gibson daniel gibson yani yarışmaya katılmayı hak eden bir şutör ben nick young jodi meeks ve dorrell wrightı da görmek isterim..

Adsız dedi ki...

jenningde olabilir yda karizmasıyla buddingerda olabilir ve son defa billiupsuda izlemek güzel olur

Adsız dedi ki...

Stojakovic Allen çekişmesi değil miydi? Ben mi yanlış hatırlıyorum?

sabonis dedi ki...

barry 3 kazanmadı

@bario: ne dediğini anlamadım. ne çekişmesi ne diildi neydi?

calvin dedi ki...

allen - redick - jrich - anthony morrow ve uzun olarak da kevin love'u görmek güzel olabilir. sanırım yüzde 44 ile üçlük atıyor. belki yarışmaya uygun değildir ama popüleritesi çok yüksek şu günlerde, güzel bi hadise olur bence. :)

Emre dedi ki...

morrow - james jones - pierce - frye - j-rich - affalo diyorum.

Adsız dedi ki...

JRich, Allen - Pierce, Redick, D.wright, Korver felaket olur bence.

ubermensch dedi ki...

Uzun zamandır bu blogu takip ediyorum ama, bu sezon 3 lük konusunu abartan Warriorslu Dorrell Wright'ı, aday listesine bile yazmamanız abest olmuş. Adam, resmen canavar ya.