BIY AD

3 Şubat 2011 Perşembe

Artest Gidici mi?


Ron Artest bu ligin en kaçık isimlerinden biri belki de en kaçığı. Yarış arabasıyla şehir trafiğine çıkmasıyla, ağır yenilgiden sonra yaptığı "iyi oynadık" açıklamasıyla her zaman esprilere konu olmuş bir isim. Ancak bugün gündeme gelme şekli biraz daha ciddi gibi. Artest şampiyonluk yüzüğünü kazandığı Lakers'tan ayrılmak istediğini söylemiş. Şaşırdık mı? Tabii ki hayır. Artest'in istediği yüzüğü kazandıktan sonra sorun çıkarabileceği geldiği günden beri konuşuluyordu. Şu an Artest'in kafasını basketbola vermesi oldukça zor gözüküyor zira. İstediği yüzüğü almış, o yüzüğün alınmasında da büyük bir katkısı var (finallerin 7. maçında yaptıkları akıllarda) ve Lakers takım olarak yatışlarda. Zaten kafa yapısı dolayısıyla basketbola nadiren konsantre olabilen Artest bu nedenlerden dolayı iyice basketboldan uzaklaşmış durumda ve bu umursamazlık oyununa da iyice yansıdı.

Ancak bu dedikodular çıktıktan sonra Artest'in menejeri bu dedikoduları yalanladı ve Artest'in takımdan ayrılmak istemediğini sadece yenilgilerden dolayı moralinin bozuk olduğunu ve bu moral bozukluğunun takımdaki herkeste olabileceğini söyledi. Menejeri Artest'i korumak için ve takas isteğinin ilk günden basına yansımaması için bu açıklamayı yapmış olabilir ya da bu dedikodu, kötü giden Lakers'ın bir arayış içerisinde olabileceği varsayımından yola çıkarak takasa en yakın isim olan Artest üzerinden kurulmuş bir senaryo olabilir.

Peki gelelim eğer Artest gerçekten takasını istemişse neler olabileceğine. Artest'in bu sezondan sonra 3 sezonluk daha konratı var. Bu takasın olabilirliği önünde önemli bir engel. Ben bir GM olsam Artest'in bu uzun süreli konratının riskini almayabilirdim. Hemen her şeyden sıkılabilecek bir isim ve kimse eğer bir takıma giderse 1 sene sonra "sıkıldım, takas olmak istiyorum" demeyeceğini garanti edemez. Ayrıca Artest'in konratı biraz yüklü sayılır, bu sezonun ardından daha 3 senesi var ve yaklaşık 22 milyon dolar ediyor. Belki risk seven bir genel menajer, Artest gibi kafası basketbolda olduğunda potansiyeli belli, ligin en iyi dış savunmacılarından biri için bu kontratı alabilir. Ama bu oldukça düşük bir ihtimal.

Yine de Artest'e alıcı çıkabileceğini düşünüyorum ben. Lakers Artest'in yanına Ebanks ya da Caracter ikilisinden birini ve draft hakkı koyarak bir takas gerçekleştirebilir. Zaten Artest'in takas olmak istiyorum yönündeki haberlerinden sonra hemen Hinrich ismi ortaya atılmış bile. Ancak burada bir önemli engel de Phil Jackson'ın genel olarak sezon ortasında kadroda köklü değişikliğe gitmemesi olarak görülebilir. Üçgen hücumu öğrenmenin zorluğundan dolayı Phil Jackson yeni gelen oyuncuların en azından yaz döneminde takımla beraber çalışmasını istiyor. Ancak Phil Jackson'ın son sezonu olduğu düşünülürse Lakers için değişikliklerin ilk adımı olabilir Artest takası.

3 FARKLI FIKIR:

calvin dedi ki...

http://thelakersnation.com/blog/wp-content/uploads/2011/02/Twitter-Home_1296691946699.png

artest de yalanladı. belki sene sonunda ama şimdi olmamalı takas. dediğin gibi üçgen hücumu öğrenme işi zor.

Adsız dedi ki...

artest detroit'e mi gidecek? nba tarihinin en efsane olayının kahramanları buluşacak öyle mi? hiç sanmıyorum.

Doğuş dedi ki...

@Adsız
Farazi konuştuğumu söyledim Prince konusunda. Ama olsa da sorun olacağını sanmıyorum. Orası Türkiye değil. Çoktan unutulmuştur.