BIY AD

4 Şubat 2011 Cuma

Mavs Carmelo'yu Alabilir mi?

Mavericks'in sahibi Mark Cuban dün soruları yanıtlarken Carmelo'nun ismini vermeden; kontratı sezon sonunda bitecek bir oyuncuyu, kontratını uzatmasa bile takas ile alabileceklerini söylemiş. Yani bir nevi 6 aylık bir kiralama diyebiliriz çünkü Carmelo kontratını uzatmazsa, sezon sonu serbest kalacak. Cuban bu şekilde gelecek bir yıldızı, kalmak için ikna edebileceğine inandığını söylemiş ve devam etmiş: "Başka bir takım yıldızını vermek istiyorsa biz de bu fırsatı değerlendirmek isteriz. Ama bu tür transferler hergün olmaz, 5 yılda 1 ancak gerçekleşir. Birisi bana ikinci tur draft hakkının karşılığında All-Star bir oyuncuya verecekse, evet derim."

Aslında Nuggets'ın elinde çok güzel bir koz var: Caron Butler. Carmelo gibi onun da kontratı bitiyor ve Nuggets'ın istediği şey bu. Yanında bir başka biten kontrat olarak Deshawn Stevenson gönderilebilir, maddi olarak eşitlemek için. Aynı zamanda düşük kontratlı genç isimler Nuggets'ın ilgisini çekebilir, mesela Roddy Beaubois. Cuban onu 'dokunulmaz' ilan etmiş olsa da geçmişte, Carmelo'yu almak için herhalde gözden çıkarabilir. Kontratlar da uyuşuyor, gerçekleşebilecek bir takas yani. Tabii burada Nuggets'ın Beaubois'yı ne kadar beğendiği çok önemli. Tek sorun Beaubois'nın Lawson ile benzer bir oyuncu olması. Billups gönderildikten sonra takımı Lawson'a teslim etmeyi düşünen Nuggets bu teklife ne der bilmiyorum. Onun dışında Caron Butler'ın yanında Chandler'ı da yollayıp Melo ile beraber Harrington'ı da alırlarsa Nuggets'ı daha çok ikna etme şansları var. Tabii yanında yine genç yetenek olarak Roddy'i vermeleri gerekebilir. İkinci takasta Tyson Chandler'ı, yani bu sene Mavs'in X-faktörünü vermiş olurlar ne kadar akıllıca olduğu tartışılır ama şu kadroya bakınca yapılmayacak şey değil:

Kidd - Stevenson - Carmelo - Nowitzki - Haywood, bench'ten gelecekler de Terry-Barea-Harrington-Marion. Hem derinlik kazanıp hem de süper yıldız alıyorlar.

Mavs eğer şu anda şampiyonluğa oynayabilecek kapasitede olsaydı zaten kesinlikle karşı çıkacağım bir takas olurdu bu ikincisi. Pota altında kaybedecekleri güç korkutucu ve bence çok kritik. Ama Cuban delidir, kazanmak için herşeyi yapabilecek bir adam ve bugünkü Mavs'in kazanamayacağını o da biliyor bence...

5 FARKLI FIKIR:

melo59 dedi ki...

ah ulan Cuban Denver'ın başında olsaydı en az 2 kez şampiyon olmuştuk

twilost dedi ki...

tamam ne kadar en sevdiğim takım mavs de olsa ben de biliyorum mavs=loser ama 06 ve 07den sonra title contender lığa en yakın olduğumuz sene bu sene. nowitzki nin olmadığı ve sahada olup olmadığı maçları çıkarttığımızda spurs ten daha korkutucu bir galibiyet yüzdemiz var ve bütün contender ları yendiğimiz gerçeği var.

Öte yandan Cuban Carmelo'yu istiyor ama hayatta Chandler'ı ve Beabouis'yı vermez. Carmelo'yu hiçbir şey alamadan bırakmak yerine draft hakkı görev adamı vs ile yetinebilecekse Nuggets draftın son gecesi de Carmelo yüzde yüz Mavs'e geçer. Knicks şu an almayacak bu her hallerinden belli. Onlar da sene sonu Gallinari'yi Fields'ı vermeden Carmelo'yu ekleyip sene başında
takım kimyasının uyuşmasını isteyeceklerdir.
Carmelo Mavs'e gelse üstüne şampiyon olsa bile sene sonu da Knicks'e gidecek bence.

Adsız dedi ki...

twilost hacı Butlerın gittiğinden haberin yok galiba

twilost dedi ki...

ne demek istedin anlamadım? eğer onsuz takım sene başındaki gibi oynayamaz diyorsan önemli bir parça tamam ama onsuz takımın sistemi teklemiyor. ve playofflarda dönme ihtimali var. şampiyonluk yolunda tamamıyla yok denemez onun için.

Bitcoin Türk dedi ki...

alamaz.