BIY AD

3 Şubat 2011 Perşembe

NBA'de Bugün - 02.02.2011

Hornets 93 - Thunder 104
Son dönemin formda takımlarından Hornets Batı'nın dişli ekiplerinden Thunder'a konuk oldu. Heyecanlı ve çekişme dolu bir maç oldu ki bu sezon bu iki takım arasındaki diğer maçlarda da bunu görmüştük. Olası bir play-off eşleşmesinde heyecanlı bir seriye de gebe olacağı kesin gözüküyor. Bu geceye dönecek olursak maçın hikayesi tamamen Durant olacak herhalde. Burada yazdıklarımı takip edenler bilir ben atılan yüksek skora tamah etmem ancak takım adına yararlı olan ve doğru seçilen şutlarla bu rakamlara ulaşan oyunculara övgüler veririm. Durant dün gece 43 sayı üretti ve maçın kritik bölümlerinde oyuna ağırlığını koyarak takımını galibiyete taşıyan isimdi. Peki bu 43 sayıyı kaç şutta buldu diye bakacak olursak kullandığı şut hanesinde yalnızca 19 yazdığını görüyoruz. Saygıyla eğiliyorum. Hornets cephesine bakacak olursak ekstra katkıları beklenen Ariza sakatlanarak oyundan çıktı ama belki de takım adına bu maç göz önüne alındığında daha yararlı oldu. Savunma anlamında çok kötüydü dün gece. 20 sayı-15 ribaund üreten West takımını sırtlamaya çalıştı ancak günün hikayesi Durant'in müthiş performansıydı ve Thunder'ın galibiyetiydi. Durant'in son 4 maçta 3.defa 40 sayı barajını geçtiğini de belirtmek gerek.

Bulls 106 - Clippers 88
Ocak ayında oynadığı 14 maçın sadece 4'ünü deplasmanda oynayan ve evinde 9 maçlık bir galibiyet serisi bulunan Clippers'ın serisi dün gece Bulls karşısında son buldu. MVP yarışında adı üst sıralarda geçen Rose 32 sayı-11 asistlik harika performansıyla takımını galibiyete taşımayı başardı. Aynı zamanda bu galibiyetle Chicago galibiyet serisini 6 maça çıkartmış oldu. Son dönemde evinde üstün performanslar sergilemeye alışan Clippers dün gece maç boyunca hiç skorda öne geçemedi ve maçı hep geriden takip etti. Clippers cephesinde Griffin 32 sayı-13 ribaund-7 asist ile harika bir performans sergilemiş olsa da galibiyeti getiremedi. Ömer Aşık ise 6 dakika oyunda kalarak 1 sayı-1 ribaund ile katkı verdi.

Blazers 90 - Nuggets 109
Play-off tablosunda yerini korumak konusunda sıkıntı çeken Portland kötü bir dönemden geçiyor. Arkasından gelen Memphis'in formda olması ve Portland'ın aldığı yenilgiler aradaki farkı yarım maça kadar da indirdi. Denver'a karşı ilk devre başarılı bir performans sergileyen ancak ikinci devre ile oyundan bir anda düşen Portland'ı en azından All-Star arasına kadar zor günler bekliyor. Takas süresinin bitimine de kısa bir süre kala Denver'da neler olup biteceği konusunda hala çözülemeyen sorunlar var. Önümüzdeki 3 hafta bakalım nelere kadir olacak Denver adına. Dün de Melo 20 sayı kaydederken, Pota altı ve ribaundlardaki üstünlüğü ile dikkat çeken Denver'da Nene 22 sayı-10 ribaund ile mücadele etti.

Mavericks 113 - Knicks 97
Nowitzki'nin performanslarıyla tekrar galibiyet serisi ve çıkış yakalayan Dallas, Doğu'nun playoff adaylarından Knicks'i mağlup etmeyi bildi. Üst üste 6. maçından da galibiyetle ayrılan Dallas'ta Dirk Nowitzki açısından tarihi bir maç oldu. 29 sayı-11 ribaund ile mücadele eden Dirk aynı zamanda 22.000 barajını geçen oyunculardan biri oldu. Benchten Barea'da 22 sayı kaydetti. Knicks ecphesine baktığımızda bir kaç istisnai durum dışında zorlu maçların altından kalkamadıklarını görüyoruz rahatça. Cidden iyi ve başa güreşir bir takım olsa liderin 12 maç gerisinde olmazdı. Gallinari 27, Amare 20 sayı üretmiş maç boyu ancak Felton&Fields ikilisi takım adına pek olumlu işlere imza atamamış.

Bucks 77 - Suns 92
Play-off kovalayan iki takımın mücadelesinde henüz maçın başında skorda üstünlüğü eline geçiren Phoenix rakibin öne geçmesine hiç izin vermedi ve maçı kazanan taraf oldu. Üst üste aldığı iki yenilgi ile Doğu'da yarıştan biraz uzak kalan Bucks'un bir an önce kendisini toparlaması gerekiyor. Dün gece %31 ile top kullanmışlar ve bu play-off hedefindeki bir takım için olmaması gereken bir istatistik. Phoenix'te aldığı üç galibiyetle birden çetin yarışta kendisine yer açtı. Carter takası olduğunda Suns adına asıl katkının Gortat tarafından geleceğini ve onun iyi olması takımı ileriye taşıyacağı fikrinin öne sürülüyordu ki Gortat'ın yakaladığı form takımı da taşımaya başladı. Gortat dün gece 19 sayı-11 ribaund ile takımda en etkili isimlerden biriydi. Milwaukee'de Ersan 7/20 ile şut konusunda kötü bir gece geçirirken 15 sayı-9 ribaund-4 top çalma ile mücadele etti.

Grizzlies 102 - Wolves 84
Nba'de enteresan istatistikler mevcuttur hele ki kötü giden bir oyuncu olduğunda onun yokluğunda takım şöyle varlığında şöyle gibilerinden. Memphis üst üste 4. maçını dün gece Wolves karşısında kazanarak ilk 8 için önemli bir adım attı ancak konuşulan konulardan biri bu galibiyetlerin Oj Mayo'nun yokluğunda alınan 4 galibiyet olması. Popülaritesi kumar kavgası vs yüzünden zaten pek iyi bir seviyede olmayan Mayo'nın takımdaki geleceği ne olacak o da merak konusu tabi. Dün gece Zach 23 sayı-13 ribaund üretirken, Gay ise 22 sayı-7 ribaund-7 asit ile oynayarak takımlarını galibiyete taşıdılar. Farklı mağlup olan Wolves'te Love 10 sayı-10 ribaund ile double-double yapmayı ihmal etmemiş ancak göz boyoyan müthiş performanslarına o kadar alıştık ki bu tırt geliyor bizlere.

Raptors 87 - Hawks 100
Gelelim müthiş mağlubiyet serileri ile dikkat çeken takımlara. Öncelikle Toronto dün Atlanta karşısında yine galip gelemedi. Aslında Toronto maçın çoğu bölümünde bir şekilde maçın içindeydi ve maça ortaktı. Ancak Hawks çok rahat basketbol oynadı ve Raptors'un skor açısından kendilerine yakın olmalarına da savunma dozajıyla onlar karar verdi. İsabet yüzdelerine baktığımızda Hawks'ın havayı estirdiğini de görebiliyoruz zaten. İki takımın üçlük isabetleri karşılaştırılacak cinsten değil. Atlanta'da galibiyeti getiren isim sezonun en yüksek skoruna ulaşan ve 37 sayı üreten Joe Johnson oldu. Maç boyu 5 üçlük isabeti bulan Johnson aptığı 8 asistle de dikkat çekti. Raptors cephesinde ise 20 sayı-14 ribaund ile yazın kontrat açısından fazla tartışılan Amir Johnson takımının en etkili isimlerinden biriydi.

Pacers 117 - Cavalers 112
Uzun bir aradan sonra Cleveland için bu kadar yakın bir skorda biten maç gördüğümüze göre takım yavaş yavaş kendine gelecek gibi. Artık bir galibiyet bekliyoruz büyük bir heyecanla Cleveland'dan. Aslında bu maç galibiyete hiç yaklaşmadıkları kadar yaklaştılar bu seri yenilgi döneminde çünkü takım son çeyrek bir ara skorda öndeydi. Şaka değil! Başarılı bir şut yüzdesiyle oynayan ve dış şutlarla dikkat çeken Cleveland'da Sessions 25 sayı-9 asist ile takımını sırtlamasına rağmen üst üste 22. yenilgiye engel olamadı. Pacers cephesinde ise maç başından beri Collison'un etkin oyunu vardı ki 22 sayı-9 asist ile takımını sırtlayarak maçın kazanılmasında etkili oldu. Ayrıca yeni koçla beraber çıkışa geçmesini öngördüğümüz Hibbert ise kısmen iyi bir performansla geceyi noktalamış.

Rockets 97 - Jazz 96
Günün en heyecanlı maçlarından biriydi. Maç sonuna kadar dengede giden oyun son toplardaki başarılı hücum performanslarına kaldı. Boyalı alanda Jefferdon&Millsap ikilisinin 40 sayısıyla rakibini perişan eden Utah Jazz buna karşın üçlük çizgisinin gerisinden felaket bir performans sergiledi. Buna karşın Rockets %50 ile üçlük isabeti bularak rakibini dışarıdan vurdu. Deron'un yokluğunda son dönemde inişli-çıkışlı bir performans sergileyen Utah'ta son bölümde Millsap etkili oyunu ve basketleri ile ön plana çıksa da Kevin Martin'in üç sayılık oyununa engel olamayan Jazz kaybeden taraf oldu. Rockets'te Martin 22 sayı ile galibiyeti getirdi.

Bobcats 97 - Pistons 87
Dün geceki maçın Bobcats adına telafisi olabilirdi ancak Pistons adına fazlasıyla kritik bir maçtı. Play-off yarışında eğer söz sahibi olmak istiyorsa Detroit'in muhakkak kazanması gereken bir mücadeleydi ancak kaptan Jack'in skorer oyununu durduramadılar ve yenik ayrıldılar salondan. Maçın ilk üç çeyreği ortada geçerken son çeyrek Bobcats'in bir anda skorda öne geçmesi maçı kazanmalarını sağladı. Detroit'in son Knicks ve dün geceki maçını izlemedim ancak maçlar birbirinin kopyası gibi. İlk üç çeyrek boyunca ortada giden bir oyun ve son çeyrek kaybeden Detroit. Mental anlamda bir çöküş mü yaşıyorlar ya da tamamen tesadüf bir şekilde rakiplerinin skorda bir anda öne geçmesi mi buna etken bilemiyorum ancak bu iki maçın benzer olması ilginç.

Sixers 106 - Nets 92
Play-off yarışında Doğu'nun en iddialı takımlarından biri olan Sixers deplasmanda Nets'i mağlup etmeyi başararak yerini iyice sağlamlaştırdı. Aynı zamanda Knicks ile de farkı 3 maça indirdi. İnceden inceden sürpriz yapıp üst basamaklarda da yer alabilir mi merak etmiyor değilim. Sixers'ın guard ikilisini çok beğenirim. Sezon başında hangisi ilk beş başlamalı L.Williams mı Holiday mi derken koç doğru tercihi buldu ve Williams'ın benchten gelmesini uygun gördü. Ki en faydalısı da bu oldu cidden. Dün geceye bakarsak Williams 26 sayıyla skorer kimliğini ortaya koyarken, Holiday ise 11 sayı-11 asist-10 ribaund ile triple double yaptı. Nets'te Avery Johnson itirazlarından dolayı oyundan atılırken, Harris 16 sayı-7 asist ile geceyi noktaladı. Bu arada yazı burada bitti artık daha fazla Lopez'in ribaund konusuna değinmeyeceğim.

1 FARKLI FIKIR:

bigben dedi ki...

Detroit için sadece şu kadarıı söyleyeyim: Koç Kuester ve yanında oturan takımın yıldızı Hamilton konuşmuyor. Bu ortamda daha fazlasını beklemiyoruz. Greg Monroe sakatlanmasın yeter.