BIY AD

3 Şubat 2011 Perşembe

Hasta Ruhlu Olmak Kolay Değil



Garnett'in ne kadar ateşli olduğunu hepimiz biliyoruz. Zaten oyunun yanı sıra bu ateşi sayesinde kendisinin pek çok seveni var. Aynı zamanda bu hırsı parkede çirkin hareketlerde bulunmasına neden olduğu için kendisine bir sürü kişi de antipati duyuyor. Bu videoda ise ne sempati ne antipatiye yer var. Kısaca Garnett'in kafayı hırs ile ne kadar sıyırdığını gösteren bir video. Dalembert'i blokladıktan sonra öyle bir gazla bağırıp çağırıyor ki Garnett, salyalarına hakim olamıyor. Tamam Sacramento gibi leş bir takıma yeniliyorsun, buna karşı büyük bir sinir var içinde, güzel bir blok koyuyorsun, gazsın... Fakat böyle kendine hakim olamayıp ağzından salyalar saçarak, kutlamak gerçekten pek hayra alamet değil. Ateş, hırs iyidir, size maç kazandırır ama bir noktadan sonra da zarar verebilir oyuncuya, Garnett de hep bu sınırın civarlarında dolanıyor.

Takım arkadaşı Glen Davis'ten bunu NBA Finalleri'nde görmüştük. Ama orası en azından NBA Finalleri, işin ucunda kupa var, Garnett'in olayı ise herhangi bir normal sezon maçında gerçekleşiyor. Ama en azından Garnett farkına varıyor, hücuma giderken siliyor ağzını yüzünü. Davis onu bile yapmamıştı. Celtics'te salya akıtma sırası muhtemelen Pierce'da diye düşünüyorum. Zira Rondo-Shaq-Allen pek böyle gaz değiller.

28 FARKLI FIKIR:

Alkan dedi ki...

burada ne varki? o blogu ben sokakta oynarken bile yapsam boyle gaza gelirdim. o heyecanla agzindan salyalar cikmis sadece.

Adsız dedi ki...

eleştirdiğiniz şeye bak? millet konuşurken ağzından salyalar saçıyor, bırakın da bu adam sevinç narası atarken ağzından salya çıksın. ruhsuz olacağına bir basketçi böyle hırslı olsun daha iyi.

Adsız dedi ki...

bu adamın psikoloğa görünmesi lazım artık heralde

Bütün borular sizin olsun dedi ki...

"millet konuşurken ağzından salyalar saçıyor"

"o blogu ben sokakta oynarken bile yapsam boyle gaza gelirdim"

Son aylarda gördüğüm en saçma yorumlar.

Adamın ağzından 7-8 santim salya akıyo.Ben sokakta böyle salyası olan biri görmedim hayatımda.Basketbol veya futbol oynarken de görmedim.

Adsız dedi ki...

Yeter arkadaş Garnett antipatiniz ya sıktı artık.O gaza gelmiş, ben izlerken gaza gelmişim işte daha ne ?

Ihsahn dedi ki...

"Garnett antipatiniz sıktı artık" ne demek? Birine bu derece bi antipati duyuluyorsa sorun o antipatik heriftedir. Şimdi kalkıp "Yeter yahu bu Shaq'a olan sempatiniz" desek ne kadar mantıklı olur? Seveni vardır, sevmeyeni vardır ama adam antipatik beyler. Her maçta vukuatı var. Blog yazarları bunları kendileri uydurmuyor ya.

Adsız dedi ki...

Neye göre kime göre antipatik ? Sana göre antipatik, bana göre değil , all star için oy kullanan 1 milyon kişiye göre de değil. Garnett şu oyuna renk katan bir kaç unsurdan biridir, ki bir diğeri de örnek verdiğin Shaq'tır. Shaq'ın sempatik olarak adledilmesine kimsenin itirazı yok ama Garnett'e antipatik denilmesine itiraz edecek insan sayısını saymaya hiç girmeyelim..

Adsız dedi ki...

Adam(garnett) lise terk beyler fazla yoruma gerek yok ayrıca karaktersiz

Adsız dedi ki...

Adam salya sümüğüyle sahayı yıkamıs ne var bunda diyorsunuz pes:)

Adsız dedi ki...

Sana ne arkadaş. Garnett'i sevip sevmeyeceğimi sana mı soracam!

Bütün borular sizin olsun dedi ki...

Zorla mı sevdirecen şu adamı?

"O gaza gelmiş, ben izlerken gaza gelmişim işte daha ne ?" diyen adsız.

Biz de izlerken gaza gelmiyoz sinir oluyoz bu adamın hareketlerine. Sana ne diyelim şimdi? "Üff amma kafa ütüledin sıktın ama" mı diyelim?

bigben dedi ki...

Villanueva'ya yaptıklarından sonra savunulur tarafı kalmadı. Her geçen gün tükenen eski bir yıldız sadece...

unknown dedi ki...

sürekli KG aleyhinde yazılar ve yorumlar görüyorum burda. Alıp veremediğiniz ne bu adamla anlamış değilim, bu adamın sahada duruşu bakışı yeter. Top 10 adamlarım arasındadır KG. ister parkeye salya akıtır ister başka bişey attırır reistir kendisi ayık olun..

ashan dedi ki...

Pierce salya akitmaz. Rekabet yok der, kic zoruyla galibiyeti kurtarip galibiyet turu atar.

Aslinda salya akitma sirasi nate'de olabilir. Onun vardir boyle sacmaliklari.

Benim icin Garnett Sabri gibidir. Gazdir, birkac tahtasi eksiktir (Gasol'un darbesinden sonra 1-2 tahta daha eksilmi$), cirkeftir, sacmalar ama severim.

Adsız dedi ki...

Sahada karşısına çıkan korkudan donuna yapar.Kobe'ye gelince kazanma hırsı Garnett'e gelince karaktersizlik mi oluyor?Kobe trash-talk yapmıyor mu sanıyorsunuz?

GrandVizier dedi ki...

Garnettle ne sıkıntınız var cidden anlamadım,adam ne yapsa kabahat? Yüreğiyle oynayan,gelmiş geçmiş en iyi 4 numaralardan biridir,sevmeyebilirsin ama saygı duyun

sedath dedi ki...

Bu hareket Garnett'in basketbol oynama aşkı ile açıklanabilir. Skorun hiçbir önemi yoktur. Celtics bu sırada 40 sayı geride de olabilir 40 sayı önde de. Rakibini geçmiş olan hücum oyuncusu smaca gidiyor yardım savunması yapan Garnett blokluyor. Bu kadar. Eline basketbol topu değmiş ve bu oyuna sevdalanmış herkes bu durumu anlayabilir. Coşku güzel. Bu coşkuyu yaşamak için Play off olmasına gerek te yok. Kimseye kızmamak gerek. Herkes görüşünü yazıyor buraya.

Basketbol konuşsak, polemik yapmasak, çirkinleşmesek, sevene kızmasak, sevmeyene saygı göstersek...

Adsız dedi ki...

Salya terk

HotSauce21 dedi ki...

herşeyi bi tarafa çekme çabaları hakkaten komik olmaya başladı. adamı belkide rakiplerinden ayıran en büyük özelliği olan hırsından dolayı yüreğini koyarak yaptığı hareketler bile ruh hastalığı oluo. bakalım daha neler okuyacağız.

normal bi sezon maçında aşırı hırs gösterilmesi konusunda kg'nin yaptığı abartılı! hareketlerle ilgili olarak iverson'dan gelsin; "play with all your heart, play every game like it's your last"

sabonis dedi ki...

böylesi anormal bir tepkiye bile kılıf uydurmanız gerçekten bana göre çok ilginç. hırs falan değil bu, başka birşey yani. bu adamın kafasında bir sorun olduğu açıkça görülüyor.

bir de 3-4 yorumu yayınlamadım çünkü hepsinde burada yorum yapan başkalarına hakaretler vardı. güzel şekilde fikrini belirten herkesinkini yayınlarız.

Ömer dedi ki...

Maci bir arkadasla izliyordum bu pozisyon oldugunda. Birbirimize donup napiyor lan bu dedik. Hakikaten sorunlu bu adam. Her pozisyonda kendi kendine konusmasini gectim, sirf su pozisyon bile sorunlu oldugunun kanitidir.

Hatta bu pozisyon oldugunda, sana haber vermeyi, ilgini cekebilecegini dusunmustum ama unuttum sonra haber vermeyi. Sen zaten atlamamissin...

filelisepet dedi ki...

Uzun seneler boyu(Sprewell ve Cassell gelene dek) play-off ilk turunda sezona veda etmişti Garnett. Başarısız geçen yılların etkisiyle daha da agesif olmaya başladı. Tarihin en büyük 4 numaralarından ama pek sempatik sayılmaz.
Celtics tarihin en başarılı takımlarından ama Rasheed, Pierce, Garnett ve Robinson(trash talker-top7'nin ilk 4'ü) aynı kadroda toplanınca Boston ekibi de pek sempatik olmuyor.
Saygı sonsuz, o ayrı.

Duhn dedi ki...

Kenyon martin gibi oyun dışı çirkeflik yapmıyo, bruce bowen gibi adamları kasti sakatlamaya oynamıyo, oyunun içinde olan ve jordan ın da bol bol yaptığı trash talk olayı ve kazanma hırsı yüzünden adamı antipatik buluyosanız ve, çok güçlü bi şekilde smaca giden bi adamı bloklayınca kontrolsüzce bağırdığı için, adama ruh hastası demeniz gerçekten anlamsız.

herkes sevmek zorunda değil. sana göre adam antipatik de olabilir. ama baya kişinin takip ettiği bi blogda yazarken adama ruh hastası demeniz biraz tuhaf kaçmış. ya da kaçmamış. neyse takılın

Adsız dedi ki...

Zaten kazanma hırsı yüksek olan bu adam kariyerinin en verimli yıllarında hep tek savaşmış, geneldede kaybetmiş.Adam küllerinden doğmaya çalışıyor.Bir taraflarını yırtıyor.Bırakında salya sümük bağırsın çağırsın.

Ömer dedi ki...

Adsız yorumların blogdan kalkma vakti gelmiş bence. Bir sallama isimle, bu kadar eleştiri hakkına sahip olmamalı insanlar.

Bütün borular sizin olsun dedi ki...

Garnett'in yaptığı trash talk mu? Kobe ile Jordan ile karşılaştıranlara soruyorum.

Villanueva ve Frye olaylarını duymadınız heralde...Sadece bu sezondan aklıma gelen ilk 2 örnek.

Saygı olayına gelirsek;

Koyu bir Lakerslı olarak her zaman saygı duymuşumdur bu Celtics kadrosundaki bütün oyunculara.Celtics dışındaki playoff'ların verdiği zevk ortada.Kıyaslanamaz bile. Bakınız geçen sezonun final serisi,özellikle son maç.Celtics olmasa böyle bir çekişme kiminle yaşanırdı.Bu kadar zevkli hale gelir miydi? Kesinlikle gelmezdi. Nitekim son dakikalara kadar kimin şampiyon olacağı belli değildi.Bunu Lakers'a olduğu kadar Celtics'e de borçluyuz.

Ama adam arıza beyler kabul edin :D

hagimania dedi ki...

Kimse bahsetmemiş hayret:)

Ben bir Galatasaraylı olarak Hüseyin Beşok'un salyasından rahatsızlık duymamıştım birkaç sene evvel FB derbisinde. Gerçi KG hakkaten biraz abartmış ama, sanki bilmiyorduk adamın psikopat olduğunu. Adam böyle seveni bu yüzden seviyor, sevmeyeni bu yüzden nefret ediyor. Hasan Şaş gibi, Sabri gibi, Lugano gibi bi adam.

Era dedi ki...

soyle bir fark var, bu hareketleri herkes NBA finallerinde yapar mazur gorulur. Yalandir cunku roldur.

Garnett 'in orjinali bu, onu garnett yapan sey bu hirsi. Birazcik eter koklatirsaniz garnett'den geri hicbirsey kalmayabilir.