BIY AD

12 Mart 2011 Cumartesi

2011 Draft'ında 3 Türk

Normal sezon devam ededursun yaklaşan sezon sonuyla birlikte bir sonraki yıl draftı için üç oyuncumuzun isminin geçmesi heyecan uyandırmaya başladı şimdiden. Enes Kanter'in yanı sıra Texas Üniversitesi'nden Doğuş Balbay ve Karşıyaka'dan Furkan Aldemir de önümüzdeki sene NBA'de oynama şansı kovalayacaklar.

Bu oyuncularımız içerisinde önü en açık olanı elbette Enes. Yaklaşık iki senedir adam akıllı basketbol oynayamamasına karşın halen mock draftlarda ilk 5 civarında dolanıyor. Uzun süredir üst düzey basketbol oynayamaması kendisini biraz daha alt sıralara düşürebilir ama ben ilk 10'un dışına çıkacağını düşünmüyorum. Elbette gönül isterdi ki daha göz önünde olsun, basketbolunu geliştirsin, rekabetçi ortamı tatsın, zamanı boşa geçmesin ve böylece birinci veya ikinci sırada seçilsin -çünkü bu potansiyli vardı- ama kısmet değilmiş, sağlık olsun.

Furkan'a geçecek olursak; ciddi bir sakatlığı yeni yeni atlatıyor. Geçtiğimiz yıl yıldızı parlamış ve NBA gözlemcileri tarafından izlenmeye başlamıştı, hatta yanlış hatırlamıyorsam Miami izliyordu Furkan'ı. Bu yıl ise yaşadığı sakatlık sebebiyle kendisini çok fazla gösteremedi ama uzun oyuncular da kolay kolay gözden düşmez. Pivot pozisyonu için kısa kalsa da hem uzun forvet hem pivot oynayabilmesi açısından yeterli fiziğe sahip zaten oraya gitmesi halinde daha da şişer. Onun da tıpkı Ömer gibi savunması ön planda, ayrıca çok mücadeleci ve hırslı. İyi bir ribaund sezgisi var ve bunların yanında zayıf hücum çeşitliliğini de arttırmaya başlamıştı. Ancak bu konuda halen çok yeterli olduğunu düşünmüyorum. Bu sebeple iyi ihtimalle ikinci tur ortalarında seçilecektir bence.

Doğuş ise geçen seneye kadar oyunun yalnızca savunma yönünü oynayabilen bir oyuncuydu, kendisini bu sene çok fazla izleme fırsatım olmadı ama okuduklarımdan anladığım halen aynı durumda olduğu. Hani uzun olsanız sırf savunma yaparak NBA'de tutunabiliyorsunuz, hatta Ömer bunun en güzel örneklerinden biri olacak, ama kısa olunca kotaramıyor bu özelliğiniz. Konferansında edindiği en iyi savunmacı ünvanı, isminin hafızalarda yer etmesi açısından önemli tabii ki ama ben yine de hücum yetersizliğinden dolayı önümüzdeki yıl seçilemeyeceğini düşünüyorum. Umarım yanılırım çünkü oyun karakterine çok saygı duyduğum bir isim.

0 FARKLI FIKIR: