BIY AD

6 Mart 2011 Pazar

Phil Jackson: Ya Şimdi Ya Hiç

Efendim Phil Jackson demiş ki "Sezonun bitmesine 20 maç kaldı, evet playofflar'da deplasman galibiyeti alabileceğimize inanıyoruz ama yine de bu işimizi zorlaştıracak bir faktör. Önümüzdeki deplasman turnesi sezonu nerede bitireceğimiz açısından çok kritik." Yine amaçları, geçen sezonki gibi Finaller dahil her turda ev sahibi avantajına sahip olmakmış.

Biraz geç kaldınız be sanki Phil'ciğim. Lakers'ın kalan 19 maçı kazanması (ki ne kadar zor olduğunu açıklamama gerek yok herhalde), Spurs'ün ise 20'de 11 yapması lazım sadece. Pek olası gözükmüyor... Daha bunun Mavs'i var bir de Batı'da. Diğer tarafta ise Celtics'i geçmeleri gerekiyor ki, Celtics sonuna kadar savaşacaktır olasyı bir Final eşleşmesi için. Tabii daha Bulls ve Heat'i de saymadım, Lakers ile eşitler neredeyse, Bulls yanılmıyorsam 0.5 maç önde hatta.

Zaten bakıyoruz önümüzdeki 4 deplasmana; Spurs, Hawks, Heat ve Mavs. Üstüne de evde bir Magic maçı. Daha zor bir 5 maçlık seri için Hawks yerine Celtics koymak lazım herhalde ancak... Bu dönemi firesiz geçerlerse belki, bir ihtimal NBA birinciliğine yaklaşabilirler. Ama diyorum ya, o gazla 17-18 galibiyet alsalar bile Lakers'ın kaderi diğer takımlara bağlı. Spurs'ün, oynayacağı maçların yarısını kaybedeceğine mi güveniyor Phil Jackson? Bence biraz geç kaldı takımı motive etmek için. Finalde karşısına çıkabilecek takımlara karşı bile dezavantajlı olabilir, hatta Batı'nın yarı final ve finalinde de üst üste ev sahibi avantajı rakiplerinde olacak gibi gözüküyor.

Bir de şöyle bir tehlike bekliyor bence Lakers'ı. Hepimiz biliyoruz ki, bu takımın potansiyeli bugüne kadar gösterdiklerinden daha yüksek. Ama normal sezonu pek takmadıkları için kafaya, oynamıyorlar. Tamam olabilir. Peki bu önümüzdeki maçlarda yine iyi bir Lakers göremezsek ne olacak? Sezonun sonu geldiğinde üst sıralar için savaşmayan bir takım, playoff'a ne kadar formda girecek? Geçen sezon Thunder ve Suns direkten dönmediler ama Lakers'ı eleyebileceklerinin sinyalini verdiler. Bu sefer ikinci turda bir Mavs tehlikesi var mesela. Kadro olarak zayıf gözükseler de, fazlasıyla formdalar, ev sahibi avantajı da onlarda olabilir... Hoş, ben onların playoff'ta bu seviyede oynayamayacaklarını düşünüyorum ama Lakers için çantada keklik değil sonuçta.

Sonuç olarak All-Star arasına kadar uyuyan Lakers'ı, zorlu bir playoff bekliyor. Çünkü deplasmanda fazladan maç kazanmaları gerekecek birkaç tur boyunca. Tamamen konsantre olmaları ve uzunlarının her takıma karşı sağladığı büyük avantajı sonuna kadar kullanmaları lazım.

7 FARKLI FIKIR:

calvin dedi ki...

güzel yazı olmuş eline sağlık.

Bütün borular sizin olsun dedi ki...

Çizim müthiş :D

metinalifeyyaz dedi ki...

sanırım spurs maçı fikrinizi değiştirebilir.

Adsız dedi ki...

dallasla lakers nasıl eşleşebilir ki. biri 2 biri 4 bitirecek. birde batı çantada keklik. amaç bostona karşı ev sahipliği avantajını almak. yada ordan miami gelecekse phil ve kobe hiç kasmasın playofflara kadar evde beklesinler...

Adsız dedi ki...

spurs maçıyla gaza bastılar bence.önlerine geleni ezecekler gibime geliyor.

Adsız dedi ki...

ilk adsız yardın beni ahahaah :D

lakers 4. bitiricekmiş batıyı ve miami saha avantajını alıcaksa evde beklesinmiş. zuhahaa.

Adsız dedi ki...

TOLGA: ben bir lakerslı olarak yazdım birde öyle oku. biraz düşününce dallasın 4 lakersın 2 bitireceğini görmen lazım lakers 4 dallas 2 için; lakers phoenixe geçilecek dallas san antonioyu geçecek,oklohoma HEPSİNİ geçecek.
şunu yazarken fark ettim gerçekten düşünmemişsin:) sen yarılmaya devam et
LAKERS'ın batıda ezemeyeceği takım yok(SAS maçında gördük).Batıda
2.lik garanti ama önemli olan NBA Finalinde saha avantajını ele almak(özellikle boston finale gelirse).
boston-lakers serisi ne olur kimse birşey diyemez. ama doğudan finale miami gelecekse LAKERS gitsin dükkanı kapasın evinde otursun. NBA yönetimide KOBE'nin evine gidip şampiyonluk yüzüklerini teslim etsin.
GO LAKERSSSSS...

Birde tekrar soruyorum DALLAS LAKERS nasıl eşleşebilir...