BIY AD

11 Mart 2011 Cuma

NBA'de Bugün - 10.03.2011

Lakers 88 - Heat 94
Soner abi ve Can abi maçtan bahsetmişler güzel bir yazıda. Okumak için tık. Her ne kadar takımların son günlerdeki durumu birbirine bir hayli zıt olsa da mesaj açısından bu maçın önemi büyüktü. Heat son beş maçını kaybederek geldi ve üzerinde ağır bir baskı vardı ve bu baskının altından kurtulmayı topu Bosh'a indirerek başardılar. Sezon boyunca pota altı savunması zayıf karnı olan Heat bu maçta en çok o bölgeyi sağlam tuttu. Uzunlara karşı gerek boyalı alanda gerek ribaundlarda üstünlük kuran Heat için oyunun bu noktası galibiyeti getiren faktörlerden biriydi. Miller'ın performansını beğendim. Takımın ondan baklediklerini uygulamayı başardı. Ribaund sezgisi zaten iyi düzeyde olan bir oyuncudur bu akşam şutları da girmeye başlayınca kendisini buldu.

Heat, Lakers'a karşı ilk maçta da Bosh seçeneğine sıkça gitmişti. Bu maçta da 24 sayı-9 ribaund ile takımının en skoreri oldu. LeBron ve Wade'de maça müthiş konsantreydiler. Wade'in Kobe karşısında başarıyla duruşunun yanı sıra James'in 19 sayı-9 asist-8 ribaund ile komple performansı dikkat çeken noktalardan. Lakers cephesine bakacak olursak son dönemde ribaund konusunda rakiplerini tek tek deviren Bynum&Gasol ikilisi bu maçta pek etkili olamadı o konuda. İşlerin büyük bir çoğunluğu Kobe'ye kaldı ve bulduğu 24 sayıyla takımını sırtladı ancak galibiyet için yeterli olmadı. Lakers'ın All-Star arasından sonra ilk yenilgisi oldu böylece.

Knicks 109 - Mavericks 127
Gecenin çekişmeli geçmesini beklediğim bir maçtı ancak aradığım mücadeleyi bulamadım. Dallas ilk çeyreğine müthiş başladığı maçı skor üstünlüğünü eline alarak rahat bir şekilde devam ettirdi ve galibiyete uzandı. Bir gece önce Memphis'e karşı son saniye basketi bulan ve kahraman olan Melo'nun akabinde bu kadar kötü bir performans sergileyeceğini beklemiyordum. 12 sayı-10 ribaund ile oynadı, istatistiklerini biraz olsun ribaundları toparladı ama 5/15 şut kabul edilebilir gibi değil onun için. Dallas'ın şut performansına bakıyorum 24 üçlük isabetinden neredeyse %50'ye yakın verim almışlar. Bu derece iyi şut sokan bir akşam onlar için ekstra ollmuştur ancak önce istek sonra şans gelir. Maçı isteyen taraftı ve farkla kazanmasını bildi. Marion uzun bir süre sonra Hornets maçında ilk beş çıkmış ancak etkili olamamıştı. Ancak eski koçu D'Antoni'nin takımına karşı 22 sayı-8 ribaund ile baya baya etkili olmuş. Nowitzki'nin 23 ve benchten gelen Terry'nin de 21 sayılık katkısı galibiyeti getiren isimlerdi Dallas adına. Knicks'in en skorer ismi ise 36 sayıyla oynayan Amare oldu. Melo'nun kötü gecesinde topu eline alıp kötü giden maçı çevirmek için çok çabaladı ancak yetmedi.

Nuggets 116 - Suns 97
Batı'da play-off tablosunun alt sıralarını ilgilendiren önemli bir maçtı. Denver beklemediği kadar rahat bir mücadele sonunda galibiyete uzanan ve konumunu koruyan takım oldu. Devreye zaten 10 sayılık bir avantajla giren Denver ikinci yarıya da oldukça etkili başladı ve 20'lere kadar çıkardı farkı. Skor üstünlüğünü sağlam bir şekilde eline geçiren Denver maç sonuna kadar kontrollü oynayarak galibiyete yürüdü. 20 sayı-11 asist ile Lawson gecenin en dikkat çeken isimlerinden biri olurken, boyalı alanda Nene 22 sayı-7 ribaund ile oynadı. Suns cephesi ise ilk beş rotasyonundan beklediği katkıları bulamazken Gortat'ın 14 sayı-18 ribaundluk oyunu belli bir süre takımı maç içinde tuttu ancak bu yeterli olmadı.

0 FARKLI FIKIR: