BIY AD

12 Mart 2011 Cumartesi

Ah Keşkem, Ah Keşkem

Rockets'ın müzmin sakatı Yao Ming geçtiğimiz gün kariyeri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Houston'da olmaktan mutluluk duyduğunu, burada kendini rahat hissettiğini ve ayrılmak gibi bir niyetinin olmadığını söyleyen Yao, basketbol kariyerini devam ettirmek istediğini ve bunun gerçekleşmesi adına elinden geleni yapacağını söyledi. Houston genel menajeri Daryl Morey de doktorlardan olumlu haberin gelmesi durumunda Yao ile yola devam edeceklerini söylemiş.

Muhtemelen kontratının çok kısa bir süre içerisinde bitecek olması sebebiyle bu açıklamaları yapma gereği duydu Yao. Takımına bağlılığını göstermek istemiş olmalı. Söylediklerine tüm kalbimizle inanmak istiyoruz elbette ama gelin görün ki çok da gerçekleşecek gibi durmuyor bahsettikleri. Bildiğiniz gibi sezon başında ayak bileğindeki stres kırığı sebebiyle ameliyat olmuş ve sezonu kapamıştı. Şu an sakatlığının durumunu net olarak bilmiyorum ama bu rahatsızlıktan muzdarip oyuncular kolay kolay geri dönemiyor sağlıklı bir şekilde.

Açıkçası Yao'nun basketbola dönebilmesi halinde Rockets'tan ayrılacağını pek düşünmüyorum. Geçen seneler boyunca aralarında önemli bir bağ oluştu ve başka bir forma altında da düşünemiyorum kendisini. Ama Adelman'ın sisteminde sağlıklı olsa dahi yaşlılığının etkisiyle kaç maçı kaldırabilir işte büyük soru işaretlerinden biri de bu. Normal oyuncuların bile o tempoda oynarken ne kadar zorlandığını biliyoruz. Her şeye rağmen basketbolu bırakma ihtimalinden sonra bu haberleri duymak bile sevindirici.

0 FARKLI FIKIR: