BIY AD

10 Mart 2011 Perşembe

İlgauskas Emekli Olacak

İlgauskas ilginç adam vesselam. O boyuna rağmen orta mesafeden rahatlıkla şut atıp savunmada ortayı kapatmayı hiç becerememesi ve deyim yerindeyse kalıbının adamı olmaması aklıma gelir hep İlgauskas ismini görünce. -Can abi uyardı burda kendisi kariyerinin ilk dönemlerinde ortayı kapatmayı beceriyormuş, benim yaşım yetmediği için o kadarını hatırlamıyorum :) - Gelgelelim İlgauskas'ın bloga konu olma sebebine; başlıktan da anlaşılacağı gibi kendisi bu sezon sonunda emekli olacakmış. Sanıyorum artık fizik olarak iyice yıprandı. Eh 36 yaşına da geldi artık. Savunmada iyice zorlanmaya başladı. Kariyerinin hiçbir döneminde iyi savunmacı olmadı ancak artık yanından Shaq bile dribblingle geçecek duruma geldi -Abartmanın sınırı yok- Tabii ki abartıyorum ancak İlgauskas demek ki fizik olarak kendini yıpranmış hissediyor ki bu kararı almış.

Aslında Miami'nin toparlandığı dönemlerde hücumda gayet iyi iş yapmıştı İlgauskas. Wade ve LeBron'a gelen sıkıştırmalarda orta mesafeden iyi ekmek yemişti. Ancak playofflar yaklaştıkça onun da dakikaları azaldı iyice. Şu an 10 dakika ya alıyor ya almıyor ancak playofflarda dakikalarının artacağını düşünüyorum. Özellikle Joel Anthony'nin varlığında takımın 1 kişi eksik hücum ettiğini ve savunmaların daha çok yıldızlara konsantre olduğunu düşünürsek İlgauskas'ın varlığı Miami hücumu için kritik. Ayrıca İlgauskas'ın varlığında -Bosh'la oynadığını düşünürsek- Wade ve LeBron'a daha çok penetre alanı kalıyor ve bu ikili de o iyi attıkları orta mesafeleri daha rahat buluyorlar. Miami'nin o tozu dumana kattığı dönemdeki hücum sistemi pratikte bu.

Bu arada eğer emekli olacaksa bu İlgauskas'ın yüzük için son şansı. Bu seneye kadar kariyerinin tamamını, iyisiyle, kötüsüyle kariyerini tehdit eden ayak ve bilek sakatlıklarıyla, Cavaliers'ta geçirdi -Cavs taraftarının çok sevdiği bir isim olduğunu hatırlatmak gerekir- ve şampiyonluk şansı bulamadı. Bu arada olan da Litvanyalılara oldu yıllardır "ha geldi, ha gelicek" derken İlgauskas emekliliğini açıkladı ve muhtemelen de Litvanya formasını giymeden emekli olacak. (Bu arada son maçlarını Litvanya'da oynanacak Avrupa Şampiyonası'nda kendi evinde oynar mı sorusunu da bir kenara not etmek gerekir)

Edit: İlgauskas yalanlamış böyle bir şey söylediğini...

3 FARKLI FIKIR:

coyote dedi ki...

foto da tam uymuş. roy nasıl da güle oynaya şut atıyor ilgauskas'ın yanından.

Absürd dedi ki...

iki ayak bileği de kırılmış bi oyuncu için iyi bile oynadı bu kadar.

Adsız dedi ki...

New York'taki evini son Knicks macinda Carmelo'ya satmaya calismasi bosuna degildi sanirim...adam evine dönme hazirliklari yapiyor