BIY AD

12 Mart 2011 Cumartesi

NBA'de Bugün - 11.03.2011

Hawks 76 - Bulls 94
Rose önderliğinde Doğu liderliğine göz kıpmaya başladı Chicago. Celtics'in aldığı sürpriz iki yenilgiyle liderlik için oynamaya başlayacak artık Chicago. Rose'un müthiş performansını da arkasına alan Chicago üçüncü çeyrek savunmada ön plana çıktı. Rakibine sadece 10 sayı izni verdi ve o noktada maçı koparttı Chicago. Rose 34 sayı-6 ribaund-5 asist ile yine müthiş bir performans ile Mvp ödülüne göz kırparken, Deng 18 sayı-9 ribaund-7 asist ile iyi bir maç çıkarttı. Hawks cephesinde özellikle Smith gününde değilse takım çok sıkıntı çekiyor. 15 sayısıyla ön plana çıktı ama kaçırdığı şutlarla da dikkat çekmeyi başardı. Horford'da oyunun her yönünde belli katkılar yaptı ancak bunların sınırlı sayıda kalması takımı galibiyete götürmedi.

Kings 103 - Spurs 108
Spurs'un rahat kazanmasını beklediğim bir maçtı ama sıkıntılı geçen maç sonunda galibiyete ulaşmayı başardılar. Evinde iyi performansıyla dikkat çeken Spurs sürpriz bir yenilgi de alabilirdi ancak sahneye çıkan yıldız isimleri maçı getirdi. 24 sayı-7 asist ile mücadele eden Manu'nun ve 27 sayı-6 asist üretren Parker'ın katkıları ile galibiyete ulaştı Spurs. Kings ise bench katkısıyla ayakta kaldı maç boyu. Son dönemin formda ismi Cousins kötü bir performans sergilese de özellikle Casspi'nin 16 sayısı başta olmak üzere benchten gelen Jeter ve Taylor'un katkıları takımı maç içinde tuttu ancak galibiyeti getirmedi.

Magic 120 - Warriors 123
Müthiş bir çekişmeye sahne olmuş Magic maçı. Biraz olsun kendini bulan Hidayet bu maçta topa daha çok hakim olmuş ve gösterdiği performansla da bunu kanıtladı. 24 sayı-5 top çalma-4 asist ile takımının en iyilerindendi Hedo ancak galibiyeti getiremedi. Maçı uzatmaya götüren üçlüğü bulan Hedo uzatmanın sonunda kritik üçlükten faydalanamadı. Uzatmada takımını ayakta tutan J.Rich 30 sayıyla oynarken, Howard'ın 13 sayı-21 ribaund ile pota altını domine ettiğini de belirtmek gerek. Kazanan tarafa bakacak olursak zaten Warriors ne zaman kazansa kısalarının skorer performanslarıyla sonuca gidiyor. Bu maçta da sahneye Ellis çıkmış ve 39 sayı-11 asist ile galibiyeti getiren isim oldu. Üçlükleriyle Magic'in canını yakan Wright'ın da 32 sayı ürettiğini atlamayalım. 8/11 isabetle oynamış Wright ve galibiyette önemli bir pay sahibi oldu. Ayrıca iki takımın toplam 36 üçlük isabeti bulduğunu belirtmek lazım ki bu da yeni NBA rekoru oldu.

Celtics 86 - Sixers 89
Sixers'ın müthiş formu sürüyor ve Celtics'i de mağlup etme başarısını gösterdiler. Dün gece maç programında değinmiştim bu maçta bir sürprizin olabileceğine. Takım kimyasını çok iyi oturtan ve hareketli basketboluyla ilgi çekici bir takım olmaya başladı Sixers. Iguodala'nın değeri büyük bu takım için ancak takımın kazandığı çoğu maçta aşırı derecede öne çıkan bir performans göremiyoruz. Sixers'ın sırrı takım olarak iyi oynamakta. Iguodala 13 sayı-9 ribaund-8 asist ile triple-double'ın kıyısından dönerken, Hawes 14 sayı-10 ribaund ile ekstra bir performans sergiledi. Celtics kağıt üzerinde kaybetmeyeceği iki maçı parkede kaybederek beklenmedik yenilgiler aldı. Kristic'in son maçlarda bolca top kullandığını görüyorum. Bu maçta da 15 defa potaya gitmiş ki arkasından da potaya gönderdiği 14 topla Green geliyor. Bu iki oyuncunun katkılarıyla maçın içinde kalmasına rağmen son anlarda Iguodala'ya engel olamayan Celtics beklenmedik bir yenilgi aldı böylece.

Pacers 98 - Raptors 108
Toronto deplasmanında kazanmasını beklediğim Pacers bir yenilgi daha aldı. Üst üste 6.yenilgisini Kanada'da alan Pacers ile Bobcats eşitlenmiş oldu böylece. Hansbrough'un formunun üstüne Granger'ın iyi oyunu da eklenince biraz kıpırdanma oldu Indiana cephesinde ama savunmada rakiplerini neredeyse hiç durduramadılar. Savunma performansı düşük olunca bir takımda kazanmalarını beklemekte güç olacaktır.Granger'ın 25 sayısı ve Hansbrough'un 20 sayı-7 ribaundluk performansı galibiyet için yeterli olmadı. Toronto'da ise bu sezonun en iyi maçlarından birini çıkartan ve 29 sayısıyla sezonun en yüksek rakamına ulaşan Barbosa fırtınası esti.

Blazers 92 - Bobcats 97
Bobcats sonunda kazandı. Altı maçtır suskun olan ancak sıralamadaki yerini kaptırmayan Bobcats, Portland karşısında önemli bir galibiyet aldı. Pacers'ın bu gece kaybetmesi ile beraber arada maç farkı da kalmadı bu iki takım arasında. Son bölümü fazlasıyla heyecana sahne oldu. Savunma performanslarının öne çıktığı son bölümde Bobcats rakibin kaçan serbest atışları sayesinde zafere ulaştı. Jackson 29 sayı-10 ribaund ile takımını sırtlayan isim olurken, benchten gelen Dj White sürpriz bir performansla 16 sayı-9 ribaund ile oynadı. Portland cephesinde eski takımına karşı oynayan ve taraftarlarınca uzun süre alkışlanan G.Wall benchten gelerek 13 sayı-9 ribaund ile etkili oldu. Miller 15 sayı-9 asist ile başarılı bir performans sergiledi ancak galibiyeti getiremedi.

Pistons 94 - Thunder 104
Evinde Pistons'u ağırlayan Thunder zorlansa da yıldız isimleriyle galibiyete ulaşmayı başardı. Özellikle Durant'ın kalitesini bir kez daha ortaya koyduğu maçta benchten gelen Harden'da katkılarıyla galibiyeti getiren isimlerdendi. Harden'in son dönemde yakaladığı çıkışıtan bahsediyoruz zaten nitekim 22 sayıyla Pistons karşısında da başarılı bir performans ortaya koydu. Harden'a rağmen maçı getiren isim 24 sayı-9 ribaund-5 asist ile oynayan Durant oldu. Pistons cephesinde ise bu sezonun en çok dikkat çeken oyuncusu Monroe bu maçta da 12 sayı-10 ribaund-6 asist ile başarılı bir performans ortaya koydu.

Jazz 101 - Wolves 122
Formda bir Jefferson'u Love karşısında izlemeyi isteyerek mütevazi bir dilekte bulunmuştum ancak Jefferson dün yokları oynadı. Maça çok iyi başlayan ve skorda üstünlüğü eline geçiren Wolves üçüncü çeyrekte kepenkleri indirdi. Love 24 sayı-12 ribaund ile double-double ile performansını süsledi. Beasley'de 23 sayılık katkısıyla uzun süredir süren suskunluğunu bozmuş oldu. Utah cephesinde ise benchten gelen katkılar biraz takım adına olumlu olsa da maç geneli baz alındığında konuşulacak olumlu bir noktası yok takımın. Play-off'tan 2 maç uzak olan Utah'ın kısa bir zaman sonra sezonu kapatacağını düşünüyorum.

Clippers 98 - Nets 102
Deron'un gelişi mi takıma böylesine olumlu bir etki yaptı bilemiyorum ama Nets iyi bir rüzgar yakaladı. Londra'daki iki Raptors galibiyetinin ardından evinde de iki galibiyet alarak 4 galibiyetlik bir seri yakaladı Nets. Ancak fikstüre baktığımızda Celtics ve Bulls ile oynayacakların görüyoruz ki bu seri bitecektir. Humpries iyi performanslarına devam ediyor. Kontrat sezonunda gayet normal bu tip istatistikler yakalaması ancak seneye de buna yakın performanslarının garantisi yok. 19 sayı-20 ribaund ile dün gecenin de en dikkat çeken ismi olmayı başardı. Lopez'in ürettiği 24 sayı değil de Farmar'ın galibiyete önemli bir katkı yaptığını ve 24 sayı ürettiğini de belirtmek gerek. Clippers ise pota altında Kaman ve Griffin ikilisi ile etkili oldu. İki oyuncunun da 23'er sayısı var.

1 FARKLI FIKIR:

Numan dedi ki...

Spencer Hawes'a 14 sayı attıran Celtics'in uzun savunmasını playofflarda heyecanla bekliyorum. Chicago veya Orlando karşısında dökülecekleri açık.