BIY AD

9 Mart 2011 Çarşamba

NBA'de Bugün - 08.03.2011

Lakers 101 - Hawks 87
Programda belirtmiştim Atlanta'da formsuz bir Joe Johnson'un bulunuşu takımı olumsuz etkiliyor. Üstüne son yedi maçını kazanarak gelmiş çok formda bir Lakers olunca fark kaçınılmaz oldu. Lakers çok rahat bir maç çıkarttı Philips Arena'da ve maç boyu kontrolü elinde tuttu. Üst üste 8.maçını kazanan Lakers, Dallas ile arasındaki maç farkını da 1'e kadar indirdi. Bryant 26 sayısı ile maçın en skoreri olurken, pota altında Lakers'ın sergilediği oyun galibiyetin kilit noktalarındandı. Bynum 16 sayı-16 ribaund ve Gasol 14 sayı-11 ribaund ile boyalı alanı çok iyi işledi. Bynum&Gasol ikilisine karşı Smith 16 sayı-6 ribaund-6 asistlik performans ile maçı dengelemeye çalıştı ancak yeterli olmadı.

Blazers 105 - Heat 96
Miami'nin önünde zorlu bir fikstür ve kendisini play-off öncesi kanıtlayabilmek adına şansları vardı ancak üst üste 5. maçını bu sabah kaybeden Heat işin soru işaretleri tekrar ortaya çıktı. Bireysel performans ile maç kazanılmıyor. Dün gece Wade müthiş bir hırs ve istek ile oynadı Portland karşısında ancak onun bu mücadelesi de galibiyeti getirmek için yetmedi. Aldridge karşısında Chris Bosh'un varlığı ile yokluğunun anlaşılmadığı maçta Portland galibiyet serisini 4'e çıkarttı. Takıma yeni katılan G.Wallace 22 sayı-9 ribaund ile geldiğinden beri en iyi performansını sergiledi. Boyalı alanda Bosh'u etkisiz hale getiren Aldridge'in 26 sayısı da bahsedilmesi gerekenlerden. Heat'te ise ikinci yarının tamamında Wade sahnedeydi. Onun isteği ile maça tutundu takım ancak maç sonunda takım olmayı başaran Portland galibiyete uzandı. Wade 38 sayı-6 ribaund-5 asist ile Heat cephesinin en dikkat çekici performansına imza attı.

Sixers 110 - Pacers 100
Sixers play-off tablosunda 6.sıraya çıkabilmek için rüzgarı arkasına almış durumda. Bir sıra gerisindeki Pacers ile karşılaşan Sixers maç boyu üstünlüğü elinde bulundurdu ve zorlanmadan galibiyete ulaştı. Sixers'ı bir yıldız üzerinden işlemediğini ve takımdaki çoğu ismin katkı verdiğini gözlemlediğim için zevkle izliyorum. Dün akşam da 7 kişinin çift hanelere ulaşması bunu açıklayabilen bir istatistik olabilir. Iguodala'nın 16 sayı-10 asistlik performansı dikkat çekerken, benchten gelen Young 18 sayı-9 ribaund ile galibiyette önemli bir pay sahibi oldu. Pacers'ın ise kötü gidişi sürmekte. Üst üste dördünce yenilgisi oldu Vogel ve oyuncularının. Vogel'in gelişi ile yakalanan rüzgarın hep aynı yönde esmeyeceği aşikardı ancak şu an için sıralamada yerlerini korudukları için sevinmeliler. Hansbrough'un benchten gelerek yaptığı 26 sayılık katkı Granger&Hibbert gibi isimlerin etkisiz kaldığı maçta çok önemliydi ancak galibiyetle sonuçlanmadı onlar adına mücadele.

Rockets 110 - Suns 113
Play-off mücadelesi veren iki takımın karşılaşmasında gülen taraf ev sahibi Suns oldu. Rockets'in maçtan önce kazanmasını bekliyordum. Geriden gelerek Phoenix'i devirmeleri onlara önemli bir psikolojik avantaj sağlayabilirdi ancak Warrick'in ekstra performansına engel olamadılar ve kaybeden taraf oldular. Sakatlığı bulunan Frye'ın yerine ilk beş çıkan ve 32 sayı-8 ribaund ile maçın kazanılmasında büyük bir faktör olan Warrick'in yanı sıra Carter'da 32 sayılık bir oyun sergiledi ve galibiyette önemli bir rol oynadı. Houston'da maçın özellikle son bölümünde fazlasıyla sorumluluk alan ve maçı isteyen Lowry'nin çabaları galibiyeti getiremedi. Lowry 32 sayıyla oynarken çaylak Patterson'da benchten gelerek 18 sayının altına imzasını attı.

Bucks 95 - Wizards 76
Charlotte ve Indiana'nın kötü performansları en çok Milwaukee'nn işine gelmiştir. Dün gece Wizards karşısında galibiyete uzanan geyiklerin Pacers ile arasında sadece 2.5 maç bulunuyor. Play-off yolu için ciddi bir şans yakalayan Milwaukee'nin sezon içinde inişli çıkışlı performanslarını bildiğimizden pek umutlu olduğumu söyleyemem bu konuda. Ersan, Griffin'den aldığı darbenin üzerine üst üste 8.maçını da kenarda geçirdi. 23 sayıyla oynayan Jennings ve 22 sayıyla oynayan Salmons Bucks'a galibiyeti getiren isimler oldu. Bogut'un da pota altında iyi bir performans gösterdiğini söylemek gerek. Wizards cephesinde seyirciler Wall'dan iyi performans beklerken bir başka çaylak Crawford sahneye çıktı ve benchten gelerek bulduğu 22 sayıyla takımını ayakta tutmaya çalıştı. Wall ise kötü bir şut performansı izlettirdi ancak 10 sayı-9 ribaund-7 asist ile yine başarılı bir şekilde istatistik kağıdını doldurdu.

Warriors 95 - Cavaliers 85
Takımların sezonu kapatması dolayısıyla oynanması gereken bir maç oynadı iki takım. Cleveland bir ara 12 sayılık fark yakalamıştı maç içinde ancak bunu koruyamadılar. 24 sayı-7 ribaund-7 asist ile çok etkili olan Ellis takımına maçı getiren isim olurken boyalı alanda 14 sayı-14 ribaund yapan Lee'de alkışı hak eden isimlerdendi. Cleveland'da ise eski takımına karşı mücadele eden Baron Davis 19 sayı-6 asist ile mücadele etti ancak performansı galibiyeti getirmedi.

0 FARKLI FIKIR: