BIY AD

9 Mart 2011 Çarşamba

Nate McMillan 2 Sezon Daha Portland'da

Portland'ın son 6 senede yakaladığı çıkışta Kevin Pritchard kadar etkisi olan bir isim varsa, o da koç Nate McMillan'dı. Maurice Cheeks'in gönderilmesinin ardından kısa süreli de olsa koçluk yapan Kevin Pritchard sezon sonunda o koltuğu bırakıp yeniden yöneticiliğe dönmüştü. Jail Blazers dönemini yavaş yavaş sona erdirme planları yapan Blazers, Seattle'dan ayrılan McMillan'ı aldı ve olaylar gelişmeye başladı, bugünlere geldik.

Roy'un menisküsten yoksun dizleri, Oden'ın yürürken sakatlanan dizleri gibi ciddi problemlerle karşılaşmasalar belki de NBA Finalleri'ne doğru giden bir takım izliyor olabilirdik şu anda. Ama işte şanssızlık ve belki de Blazers'ın yetersiz sağlık ekibi nedeniyle orta sıralara oynayan bir takım var karşımızda. Bu takımdaki oyuncuların 'doğru' oyunu parkeye yansıtmasını sağlayan, onları henüz gençken eğiten, herşeyi öğreten, geliştiren isim McMillan'dı hep. Farkındaysanız Blazers'da her oyuncu, en iyi yaptığı şeyi yapar, fazlasını değil. Mesela Frye da üçlüğünü Blazers'da geçirdiği iki sezonda geliştirdi diye hatırlıyorum. Ama ellerinde kısa forvet mevkisinde oynayacak Aldridge ve Outlaw olduğu için Frye'ı serbest bırakmak zorunda kalmışlardı. Sonra zaten bir patladı, pir patladı Frye. Bunlara ek olarak çok da iyi savunma yaptırır takımlarına McMillan. Kısacası her takımın isteyeceği türden bir koç kendisi.

İşin ilginci Phil Jackson'ın bırakması durumunda, Lakers'ın ona koşacağı konuşuluyordu. Onu hedefine alan bir başka yönetici ise Pat Riley idi. Bu sezonun boş geçilmesi halinde Spoelstra ile yolların ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor Heat'te. Pat Riley kendisi o koltuğa geçmemekte ısrarlı olduğu için McMillan'ı düşünüyordu. Son olarak da Utah Jazz'ın ismini okumuştum dedikodularda. Hadi yeni Jazz'ın Blazers'dan pek bir artısı yok ama Heat veya Lakers gibi bir takıma koçluk yapmayı tercih etmemsi şaşırtıcı McMillan'ın. Üstelik LeBron, Wade ve Kobe gibi yıldızlarla beraber çalıştı Amerika Milli takımında. Hepsinin de müthiş saygı duyduğu söyleniyor koça. İlginç gerçekten. Yukarıda yazdığım gibi menisküsü olmayan bir yıldızla nereye kadar gidebileceğini görmek, kendi sınırlarını mı zorlamak istiyor McMillan acaba?

Ah şu Roy ve Oden mucizevi bir şekilde dönse de, Gerald Wallace eklentili şu takımın tam potansiyelini görsek. Ama nerdeeee...

2 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

hacı ne güzel yazıyosunuz ya. aynen devam edin. severek takip ediyoruz

Çağrı dedi ki...

takımı çok düşük tempoda oynatıp o genç takımın enerjisini frenlediğini düşünüyorum ben..