BIY AD

8 Mart 2011 Salı

NBA'de Bugün - 7.03.2011

Hornets 77 - Bulls 85
Paul'un yokluğunda Hornets'in ne derece oyuna tutunabileceği konusunda şüphelerim vardı ama maç sonuna kadar hemen hemen oyunun içinde kalabildiler. Ancak maçın son üç dakikası pillerinin bittiği ve basketboldan uzaklaştıkları nokta oldu. Paul'un yokluğuna rağmen bence iyi performans sergiledi Hornets. İlk beş çıkan Jack'in 23 sayılık katkısı oldukça başarılıydı ancak galibiyete yetmedi. Belinelli'de 17 sayı-9 ribaundluk bir mücadele sergiledi. Chicago'da Rose rahat bir maç çıkarttı. 24 sayı-9 asist üretirken en çok beslediği isimlerden biri olan Boozer 19 sayı-9 ribaund ile mücadele etti. Ömer ise 14 dakika forma şansı buldu ve 1 sayı-8 ribaund-2 blok-1 asist ile pota altında duruşu ile önemli bir performansa imza attı.

Blazers 89 - Magic 85
Howard'ın teknik faul sınırına ulaşmasından sonra aldığı cezadan dolayı olmaması Orlando'yu pota altında çok zayıf bıraktı. İlk beş başlayan isim kısa boyuyla dezavantajı olan Bass oldu. Ribaund konusunda bir şekilde Orlando rakibi ile durumu dengeledi ama boyalı alandan üretilen skor konusunda Portland'ın kayda değer bir üstünlüğü mevcuttu. Aldridge'de 24 sayılık bir performans sergiledi pota altında Howard'ın yokluğunda. Orlando uzun rotasyonunun yanı sıra kısalarıyla da sıkıntı çeken bir takım. Nelson&Arenas ikilisinin kimyasının tutmaması rakip guardlar için de bir fırsat. Miller 15 sayı-7 asist ile önemli bir katkı sağlamış. Orlando cephesine bakacak olursak Howard'ın yokluğunda kaybetmeleri sürpriz olmadı ancak kazanabilecekleri bir maçı kaybettikleri için üzülmeliler. Nelson'un kötü performansının yanına Hidayet'i de ekleyebiliriz ki form düşüklüğü Orlando'nun fazlasıyla canını yaktı. 22 sayıyla J.Rich önemli bir katkı sağlarken, Hidayet ise 13 sayı-5 ribaund-3 asist ile mücadele etti.

Jazz 109 - Knicks 131
Beklenen çekişmeden uzak bir maç olmuş Jazz-Knicks mücadelesi. Utah'ın kaybettiği play-off sıralamasını geri kazanabilmek için daha çok direnmesini beklerdim ancak ilk çeyrekten farka ulaşan Knicks maçı çok rahat bir şekilde götürdü ve seyircilerini memnun edecek bir sonuç çıkarttı ortaya. 34 sayıyla oynayan Melo ve 31 sayıyla oynayan Amare'nin yanında dikkat çeken isim bu maçta Douglas oldu. Billups'un yokluğunda ilk beş çıkmaya başlayan Douglas 5/7 üçlük isabeti ile 20 sayı-6 asist ile oynayarak önemli bir performansa imza attı. Utah ise pota altında etkili olmaya çalıştı. Jefferson 36 sayı-12 asist ile oynarken benchten gelen Favors'un ad 16 sayılık ciddi bir katkısı vardı ancak galibiyeti henüz ilk çeyrekten Knicks'e teslim etmişti Utah.

Thunder 101 - Grizzlies 107
Memphis galibiyetlerine devam ediyor. Gay'in yokluğunda tökezleyebileceği konusunda endişelerim vardı ancak müthş bir birliktelik ve inançla oynuyorlar. Dallas'ın ardından back-to-back maçında bir diğer zorlu karşılaşmada Oklahoma engelini de aşmayı başardılar. Boyalı alanı çok iyi kullanıyorlar çoğu maçta. Bu maçtada 70'e yakın sayıyı boyalı alandan üretti Memphis. Bu maç Zach odaklı da gitmedi takım aslında. Takımın geneli iyi performans sergiledi. 20 sayı-9 asist ile Conley dikkat çekerken Zach ise 17 sayı-6 ribaund-4 asist ile mücadele etti. Thunder cephesinde Westbrook&Harden ikilisinin olumlu katkıları sürüyor ancak bu maçta galibiyete ulaşamadılar. Westbrook 27 sayı-7 asist ile oynarken benchten gelen Harden 16 sayılık katkı sağladı. Durant ise 23 sayıyla oynadı ancak %40 ile düşük bir yüzdede kalması onun adına eksi bir not oldu.

Mavericks 108 - Wolves 105
Dallas adına sıkıntılı bir karşılaşma oldu ancak Memphis yenilgisinin ardından kazanmaları psikolojik açıdan olumluydu. Faul problemi yaşayan Nowitzki'nin yerine oyunaa dahil olan Cardinal maçı getiren isim oldu belki de benchten gelerek yaptığı katkılarla. 12 sayılık bir oyun geldi Cardinal'den. 25 sayı-6 ribaund ile Nowitzki takımını taşıyan isim olarak dikkatleri çekiyordu. Wolves cephesine baktığımızda Love'un bir kez daha double-double yaptığını görüyoruz. 23 sayı-17 ribaund ile oynayan Love'un bu istatistiğe üst üste 51. defa ulaştı.

Clippers 92 - Bobcats 87
Charlotte önündeki şansları bir bir geri çevirmeye devam ediyor. Kendi taraftarının önünde amaçsız Clippers'a karşı anlamsız bir yenilgi aldı Charlotte. Hani onların şu halini gördükten sonra play-off yapmalarını dahi istemez oldum. Son beş maçını kaybetti Bobcats. Bunlardan sadece iki tanesini kazanabilse şimdi play-off sıralamasında yer bulacaktı. Jackson'un yokluğunda Augustin'in performansını arttıracağını düşünüyordum ancak konsantre olamamış belli ki kötü bir performans sergilemiş bence. Henderson 20 sayı ile oynarken, Diaw'ın 19 sayı-8 ribaund-8 asist ile oynaması da dikkatleri çekti. Clippers cephesinde ise 17 sayı-15 ribaund ile Griffin ve 17 sayı-7 asist ile Mo Williams etkili bir karşılaşma çıkarttı ve takımı galibiyete taşıdı.

Rockets 123 - Kings 101
Rockets bir şeyleri değiştirmek için geç kalmış olabilir. Kings deplasmanından galibiyetle dönerek önemli bir işe imza attılar ancak play-off hedefleri konusunda şüphelerim var. Memphis'in şu formunu gördükten sonra daha da karamsarlaştım Rockets adına. 19 sayı-7 ribaund-8 asist ile oynayan Lowry takımını galibiyete götürürken, Budinger'dan 20 sayılık bir performans geldi. Kings cephesinde ise son dönemde iyi performansını sürdüren Cousins -şut konusunda olmasa da- 20 sayı-11 ribaund istatistikleri ile dikkat çeken isim oldu.

0 FARKLI FIKIR: