BIY AD

8 Mart 2011 Salı

Corey Brewer ve Mavericks Değerlendirmesi

Şimdi farkettim. Yazmayı unutmuşum Knicks'in kontratını satın aldığı Corey Brewer'ın, Mavs'e gittiğini... Aslında öyle müthiş bir hamle falan değil. Mesela gerçek anlamıyla sağlıklı bir Azubuike gittiği takımda çok daha önemli bir katkı sağlayacaktır Brewer'a göre bence. Ama yine de Mavs adına güzel bir gelişme.

Butler'ın sakatlanmasıyla 2-3 numara rotasyonu güçsüzleşen Mavs, bu açığı önce 10'ar günlük kontratlar verdiği Pavlovic ile ardından da Peja ile kapamaya çalışmıştı. Ancak tabii Peja'nın savunma yapacak hali ve kondüsyonu yok. Oraya ufak bir takviye daha gerekiyordu, o da Brewer oldu. Nedir Brewer'ın artıları eksileri? En başta atletik bir oyuncu ve kolları uzun olduğu için her türlü 2 ve 3 numaranın karşısına koyabiliyorsunuz. Sırıtmıyor, daha doğrusu gayet iyi bir iş çıkarıyor. Ama artıları aslında sınırlı çünkü şampiyonluğa oynayan bir takıma yapacağı katkılar sınırlı maalesef. Bomboş kaldığında bile 10 kere üst üste şut kaçıracabilecek bir potansiyeli var. Ayrıca oyunu okuması ve penetre yeteneği ortalamanın üzerinde olsa da yapılmayacak işlere kalkışması büyük bir eksi. Bunlara ek olarak yedek kaldığında yaşadığı konsantrasyon bozukluğunu ekleyebilirim herhalde. İlk 5'te çıktığı zaman daha çok oyuna verebiliyor kendini.

Mavs'in ihtiyacı olan eksik parça Brewer değil yani. Evet örneğin Lakers'da Barnes yerine Brewer olsa sırıtmaz. Ama gidip çok daha ciddi eksikleri olan bir takıma koyulduğu zaman potansiyeli yetersiz kalır Brewer'ın. Mavs'in ihtiyacı olan şey Nowitzki'nin yanına ikinci bir yaratıcı oyuncuydu bana kalırsa. Hani Kidd belki Chandler'a alley-oop pasları atıyor ama genel olarak takım Dirk'ün eline bakıyor. O yüzden Butler'ın biten kontratıyle beraber Beaubois'yı kullanarak niye bir takas kovalamadıklarına anlam veremedim ben... Brewer bu takıma ihtiyaçları olan bir derinlik katacaktır ama hani şampiyonluğa giden yolda tek eksik parça değil bana göre.

0 FARKLI FIKIR: