BIY AD

11 Mart 2011 Cuma

Griffin de Kim?




Hatırlayacağınız gibi All-star hafta sonunda Blake Griffin KIA marka bir arabanın üzerinden uçup Baron Davis'in havaya attığı topu smaçlayarak inanılmaz takdir toplamış salonda deyim yerindeyse yer yerinden oynamıştı. Yukarıda izlediğiniz videoda ise Blake Griffin'in yaptığından çok çok çok daha etkileyici bir smaç görüyoruz. Bacak arası yapması bir yana arabanın kaputunun üzerinden değil direk tavanının üzerinden vuruyor. Ayrıca şunu da belirtmek isterim, Blake Griffin'in smacı smac yarışmaları tarihinin en overrated smaçlarından biri olabilir. O smaçta sadece şov vardı ve aklıma ilk etapta gelen smaçları düşününce o yarışmada Blake Griffin'in vurduğu smaçtan daha etkileyici en az 5-6 tane smaç hatırlıyorum. Ama tabii büyük bir şov yaptı Griffin. Ancak bu, şovun yarışmanın önüne geçtiği gerçeğini değiştirmiyor. Tabii bu arada diyecekseniz Griffin o smacı kaputun üstünden değil de direk tavanın üzerinden yapabilir miydi? Yapabilirdi ancak orada sakatlık riski çok yüksek, daha kariyerinin ilk yılında -sakat geçtiği sezonu saymıyorum- bu riske girmesine ne Clippers yönetimi ne de koçu izin verirdi. Konu biraz fazla Griffin'e kaydı ancak bu smaç için söylenebilecek bir şey yok, gerçekten çok etkileyici. And 1'dan zaten zaman zaman böyle mantık sınırlarını zorlayan smaçlar görebiliyoruz, bir tane de -oyuncuların isimlerini bilmiyorum, kusura bakmayın- 720 smaç hatırlıyorum. Çoğu kişi görmüştür ancak görmeyenler için onun da videosunu koyalım:



Edit: Tabii bunun yalan bir 720 olduğunu da hatırlatayım. Ayaklarını bastığı açıya dikkat ederseniz rahatlıkla anlayabilirsiniz. Bitirdiği sırada en ihtimalle 540 derece dönmüş oluyor ki, o bile şüpheli... Etkileyici değil mi? Elbette inanılmaz zor. Ama 720 diye tanıtılması yanlıştır bu tarz smaçların. /Can

10 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

benim bildiğim bu 720yi yapan eleman james white hani fenerde oynamışlığı olan, hatta bunun bizde misafirken de katıldığı bi smaç yarışmasıda vardı, eleman kendiyle yarışmıştı, hani hatırladınızmı? heh işte galiba o, bu :)

revenant dedi ki...

Taurian J. Fontenette ?

Adsız dedi ki...

Beyler peki bu kadar uçmak sağlığa zararlımı?

Adsız dedi ki...

james white değil bu.

drose4mvp dedi ki...

720yi basan eleman air up there dünya üzerindeki en sağlam smaç basan adamdır bana göre 1.87 boyunda ayrıca,o smaca 540 demek gerçekten çok büyük ayıp olur zira 360 smaçların %95i o şekilde basılmaktadır izin verin de adam 720 dönerken biraz yan dönsün ilk videodaki de team flight brotherstan guy dupuy. bence nbadeki smaçlarla tbf videolarındaki smaçları hiç karşılaştırmaya çalışmayın çünkü arada dağlar kadar fark var bu smaçları basan adamların coğu blake griffinden 20cm kısa olmasına rağmen blake griffinin basamayacağı onlarca smacı rahatlıkla yapabilirler. smaç basmakta onların uzmanlık alanı biz onları oyun yönünden nba oyuncularıyla nasıl kıyaslamıyorsak smaç yönündende kesinlikle kıyaslamamalıyız.

Unknown dedi ki...

araba üstünden smaç yapma deyince her türlü motorlu taşıtın üstünden vuran miliç kardeşimizi de unutmayalım.
son smaç ise öküzoğlu öküz smacı olmuş biraz:)

Uğur dedi ki...

üstü açık arabaların kaput tavan nereden basarsan bas aynı kapıya çıkıyor. hayvani yükselmiş gerçi kapalı olsada basarmış gibi geliyor bana. ayrıca bacak arasıda bir başka güzel ama üstü kapalı arabanın tavanından vurana kadar ben bu tür smaçlara artık normal gözüyle bakacağım.
2. smaç nerden baksan 540 bile etmiyor 720 diyenlere bir selam gönderiyorum. Ayrıca bu smaç benim gözümde gerek bir 360'tan daha değersizdir. Fizik kurallarını bilen herhangi bir insan düz basıp tam tur dönemenin böyle yan basıp daha yerde dönmeye başlanaktan daha zor olduğunu bilir. Görünüş olarak daha güzel görünebilir ama bence zorluk açısından daha kolay bir smaç.

Adsız dedi ki...

Uğur ilk yorumun ne kadar mantıklıysa
2. si de o kadar saçma...

Adsız dedi ki...

adam 720 diye bilinen smaca zorluk açısından kolay diyor ya bu adamla daha ne tartışıcan.

Xscape dedi ki...

720 kolaymis beyler, arkadas her aksam salonda vuruyor galiba, ciplak ayakla hem de.))
nba de bu smaci yapabilen adam yok, dunyada da yapabildigi bilinen tek zat da bu herif. yok yan basmis, yok esasinda 427,8 derece donmus, yok zorluk derecesi. geciniz.
bu arada guy dupuy'un daha iyi bir smaci var, bounce pasini havada yakalayip, bir adamin ustunden gecerken bacak arasiyla bitiriyor. tavsiye.