BIY AD

9 Mart 2011 Çarşamba

Kavgada Söylenmez

"Burası NBA, çoluk çocuğun yeri değil. Burada oğlanların yeri yok. Büyük adamlar ağlamaz. Eğer illa ağlayacaksan gidersin tuvalaete, ağlarsın. Hem böylece kimse seni görmemiş olur." Yukarıdaki sözlerin kime ait olduğunu ve kimler için söylendiğini anlamışsınızdır muhtemelen. Lakers'ın koçu Phil Jackson, Bulls maçı sonrası soyunma odasında ağladıkları ortaya çıkan Heat takımı için söylüyor bunları. Tarafsız bir gözle bakınca gerçekten sinir bozucu açıklamalar ama bu sözlerin sahibi Phil Jackson olduğu için şaşırmıyor insan. Bu kadar görkemli bir kariyere karşın küçük hesapların peşinde koşmaktan vazgeçmiyor, vazgeçmeyecek. Ne ilk oldu bu tarz açıklamaları ne de son olacak.

Rakip takımın yıldızlarına mütemadiyen yapılan kimi zaman amaçsız sözlü saldırılar, dikkatleri avantaj sağlayabilecekleri bir yöne çekme çabası, rakibi maç içerisinde aşağılamalar... Phil Jackson'dan sürekli görmeye alıştığımız harketler bunlar ancak bu sefer durum biraz farklı. İki takım yarın gece Miami'de karşı karşıya gelecek ve iki testiden biri kırılacak. Yani demek istediğim Heat'in Jackson'a çok fena kapak takma ihtimali var. Kaybetmeleri halindeyse her ne kadar süper yıldızlar olsa da oyuncuların yaşayacağı özgüven kaybı anlatılamaz boyutlara ulaşır. Lakers şimdilik rakibine oranla hayli formda görünse de çok değil 3 maç öncesine kadar Heat'in gerisindeydi galibiyet yüzdesi olarak ve ilk maçta sahalarında varlık gösteremeden katbetmişlerdi. Ligin önde gelen takımlarına karşı yaptıkları maçlarda ise ne Heat ne de Lakers başarılı. Jackson'ın bu açıklamalarının ardından Heat oyuncularının rakibe göre çok daha motive çıkacağı kesin ama bu motivasyon onlara artı mı getirir yoksa dengelerini mi bozar onu parkede göreceğiz. Yalnız olur da Heat maçı alırsa Jackson maç sonu nasıl bir açıklama yapar, düşüncesi bile fena.

6 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Süper üçlüyü(aslında ikili bosh adam değil) delirtip maçta dengesiz hücum etmelerini sağlamak derim ben bu açıklamalara kurt ötesi bu phil ya işini biliyor:))

mesut_7 dedi ki...

arkadaşlar bu arada nba.com da ömer aşık ile ilgili birşeyler yazıyo trade filan diyor

Adsız dedi ki...

bence bu sefer yanlış yaptı. heat 5 maçtır kaybediyor, zaten yeterince motivasyonları var lakersa karşı. tabi phil ustanın işine karışılmaz ama lebron bundan çok aha kötü takımları playoff atmosferinde hem de daha nbade yeniyken sırtlamış bi oyuncu. belli olmaz bu maç. çok eğlenceli olucak.

calvin dedi ki...

bence şu yüzden de yapıyor olabilir, takımı ayağa kalkmış gibi görünüyor, bu yolla miamiyi motive edip olası bi final eşleşmesinde neyle karşılaşacağını görmek istemiş olabilir. ya da takımının form durumunun sahici olup olmadığını görmek istemiştir.

ama her zamanki hali ona şüphe yok.

drose4mvp dedi ki...

@mesut?7 ömer'i takas etmeyerek chicago'nun ne kadar doğru bir iş yaptığından falan bahsediyor courtney lee'yi teklif etmis houston kabul etmemisler vs. vs. sonra ömer hakkında yazıyor birazda

Phil Jackson'un Sevgilisi dedi ki...

jackson lafını esirgemeyen bir adam bosh ise direk adam değil orta mesafe sallamakla uzun olunmuyor bu adam 11 şampiyonluğu oturarak kazanmadı beyler. ayık olmak lazım.