BIY AD

7 Mart 2011 Pazartesi

Arroyo Celtics'te

Mike Bibby hamlesi için Miami Heat'in kadrosunda feragat edilen isim olan Arroyo, Celtics ile anlaşmış. Bu sabah Celtics-Bucks maçının boxscore tablosuna bakarken Arroyo'nun ismini gördüm. Miami'den gidişi sonrası hakkında Porto Riko'ya döneceği hakkında haberler okumuştum ama başka bir takımla görüşüp anlaşabileceği ihtimali aklımda değildi, hele şampiyonluk yolunda hedefleri olan ciddi bir takıma gideceği.

Fena bir hamle olmamış aslında Celtics için. Perkins takasında kontratları dengelemek için Nate'i de gönderen Celtics'te, Rondo'yu yedekleyecek isim konusunda sıkıntı yaşanıyordu. Özellikle de West sakatken. West'in olduğu bir kadroda bile Arroyo, güvenilebilir, sırıtmayacak bir yedek olarak görevini yerine getirir oyuna girdiği zaman. En azından West gibi bir kombo guard değil, top dağıtmayı daha iyi bilen bir isim.

Maç başına yaklaşık 37-38 dakika oyunda kalan Rondo'nun son dönemde zaman zaman 40'lı süreleri görmesi Ainge'i korkutmuş olacak ki Arroyo takıma dahil edildi. Sezon ortası hamleleri çok eleştirildi Celtics'in ancak Arroyo hamlesi şu dönemde bana mantıklı geldi. Heat'te bu sezon çoğu maç ilk beş çıkan ve 20 dakikanın üstünde süre bulan bir isim Arroyo. Boston'da Rondo'nun yokluğunda önemli süreler alıp ciddi katkılar verebilir.

3 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

rondoyu iyi bir isimle yedeklemeleri süper oldu.bence konferans finali garanti.

Adsız dedi ki...

bu arada o'neill' lere ne oldu yau?

Kıvanç Bilgin dedi ki...

Daha onemlisi, Heat'in savunma taktiklerini, planlarini, puf noktalarini bilen biri olarak 12 kisilik playoff kadrosunun disinda kalsa bile onemli bilgiler saglayabilir olasi bir konferans finalinde (Heat'in konferans finali gorme olasiligini, konferansi 2. Bitirseler bile fazla yuksek gormuyorum)