BIY AD

10 Mart 2011 Perşembe

Melo'dan LeBron'a Selam



Hatırlayacaksınız 2003 draftında ilk üç sırada seçilmişti Carmelo ve LeBron. Aynı pozisyonda oynamaları itibariyle de seçildikleri andan itibaren aralarında medyanın alevlendirdiği bir rekabet başladı. Carmelo ilk sezon sayıda LeBron'u çok ufak bir farkla geçse de yılın çaylağı ödülü Ohio'ya gitmişti. İkisi de seçildiklerinde ligin dibinde olan takımları belirli bir seviyeye çıkardılar ancak bir türlü şampiyonluk gelmedi. LeBron finallere kadar geldi ancak orda da tecrübeli Spurs takımına çarpıldılar. Carmelo'nun Denver'ı ise Batı'nın hep can yakan takımlarından biri oldu ancak bir türlü finale çıkamadılar. Ve bu sezon iki yıldız da takım değiştirdi, ikisi de şampiyonluğa daha yakın olmak istediklerini açıkça belirtecek hamleler yaptılar.

Neyse fazla uzatmadan, bildiğiniz gibi Miami çalkantılı bir dönemden geçiyor ve LeBron iyi performansına rağmen bir türlü maçın sonlarında bulduğu şutları sokmayı başaramıyor. LeBron bu sezon maçın son 10 saniyesinde takımı 1 ila 3 sayı arasında gerideyken kullandığı 9 şutun sadece 1'inde isabet bulabilmiş. Son 3 sezonda ise 23 şutta sadece 3 isabeti var. Yani baskı altında şut atma konusunda LeBron maçın diğer dakikalarında olduğu gibi başarılı değil. Carmelo ise çoğu kategoride LeBron'un arkasında kalsa da kritik topları oynama konusunda çok çok başarılı bir isim. Hatta Kobe ile birlikte ligin en başarılı isimleri olduğunu söylemek mümkün. El yakan topların değerlendirildiği çoğu istatistikte zirvede. Bu sabah oynanan maçta da yine çok kritik bir topta isabeti buldu. Memphis deplasmanında -ki Memphis'in Gay'in yokluğuna rağmen çok formda olduğunu söylemek lazım.- hele ki Memphis son çeyrekte 15 civarı bir farktan geri dönmüşken yukarıda izlediğiniz şutu attı ve takımına galibiyeti getirerek LeBron'a selamı çaktı.

5 FARKLI FIKIR:

M. Utku Şahin dedi ki...

2003 draftın ilk 3 sırasından seçildiler

Recru1t dedi ki...

1-2 ay önce yapılan istatiğe göre aktif oyuncular arasında Carmelo son şut isabeti konusunda birinciydi.Kullandığı şut sayısı tabi daha az ama bu konuda oldukça istikrarlı.

the great shot dedi ki...

kobe'nin bu listede oldukça aşağılarda olduğunu biliyorum yani kobe'nin kritik anlarda iyi şut attığı falan yok

mel j dedi ki...

takım 1 ya da 2 sayı gerideyken ya da maç berabereyken son 24 saniye performansları:

kobe: 36/115(%31,3)
melo: 21/44 (%47,7)
hedo: 12/30 (%40,0)

http://espn.go.com/blog/truehoop/post/_/id/24200/the-truth-about-kobe-bryant-in-crunch-time

ekşi sözlük'ten toricelli'ye teşekkür edelim.

Deniz dedi ki...

espn yazısında belirtildiği gibi, koçlara bile sorsalar son topu herkes kobe'ye verir. kobe son topları oynamayı sevdiğinden ve çok fazla son topu oynamak durumunda kaldığından herkesin kafasında böyle pozitif önyargı var. kobe son toplarda iyidir şeklinde. halbuki ben komple lakers olarak son toplaro gayet basit ve berbat oynadıklarını düşünüyorum. bir suns olamazlar en azından. ben olsam son topu kesinlikle melo'ya verirdim. çok soğukkanlı ve akıllı oynuyor.