BIY AD

12 Mart 2011 Cumartesi

Ne Ekersen Onu Biçersin


Link

Dün gece Raptors maçı çoktan garantilemiş olmasına rağmen, Barbosa son hücumda penetre ederek turnike girişiminde bulundu. Bu hareket Pacerslılar ve özellikle de Granger tarafından ağır tepki çekti. Parkede Barbosa'ya çıkışan Granger, bununla da kalmayıp muhabirlere "Eğer onu ben savunuyor olsaydım, kellesini uçururdum" şeklinde bir açıklama yaptı. Barbosa'nın yaptığı ayıp ama arkasında yatan bir neden var. Hem de oldukça geçerli bir neden.

Bundan bir ay önce Raptors, Pacers deplasmanında son 25 saniyeye 8 sayı farkla geride girmiş ve top Pacers'a geçince, yenilgiyi kabullenmişti. Hatta daha maçın bitimine 12 saniye kala, Jay Triano soyunma odasına doğru yol almaya başlamıştı bile. O da nasıl bir hareketse? 15 saniye sabredip rakibi tebrik ederek gidemiyor musun yani? Her neyse ama Darren Collison, şut saati ile maç saati arasındaki 0.5 saniyelik farkı kullanarak üç sayılık bir şut demesinde bulundu ve bu şut da girdi. Baştan şunu söyleyeyim "Ama 0.5 saniye varmış arada, kullanmasa şutu top kaybı olacak" gibi bahanelere yer yok çünkü bu tarz durumlarda da şut kullanmıyor takımlar. Zaten bu top kaybı oyuncuya değil takıma yazılıyor, hani bir istatistik derdi de olmamalı oyuncunun... Birkaç saniyeyi geçtim, bazen abartıp 10-15 saniyelik farklarda bile top kullanmadıklarını görüyoruz önde olan takımların. Ama Collison kaldırıp üçlüğü atınca koç Triano delleniyor, koridordan geri gelip, Pacers'a inat mola almaya çalışıyor. Ancak çok geç, çünkü Raptors topu oyuna sokup maçın bitmesini sağlıyor, onun bu hamlesinden önce.

Eh benim tahminim, o maçtaki olayı unutmayan Raptors'da Barbosa aynı şekilde karşılık veriyor Pacers'a. Maç garanti olmasına rağmen hala sayı kovalıyor. Onunki de ayıp, Collison'ınki de ayıp. Ama tabii Barbosa'nın yaptığı biraz çocukça kaçıyor "Siz bize yaptınız, biz de size yaptık, ödeşmiş olduk"... Ama Barbosa biraz ateşli ve kavgaya meyilli bir oyuncu olsa ve bir kavga patlak verse, Granger ağzını açtığına pişman olurdu herhalde. Zira karşıda ağır pislik hareketleriyle tanının ve ufak çaplı bir yarma olan Reggie Evans ile kick box'ta siyah kuşağa sahip olan James Johnson var. Raptors'dan korkulur vallahi.

Neyse ki kıvılcım çakılmadan sona erdi tartışmalar.

0 FARKLI FIKIR: