BIY AD

10 Mart 2011 Perşembe

NBA'de Bugün - 9.03.2011

Knicks 110 - Grizzlies 108
Sixers'ın nefesini ensesinde hissetmeye başlayan Knicks'in oyun düzeni yavaş yavaş oturuyor. Formda bir Memphis karşısında çok önemli bir galibiyet aldılar. Üstelik Memphis taraftar desteğini de arkasına alıp son çeyrek önemli bir geri dönüşe imza atmıştı. Son anda sahneye çıkan Melo ise her şey kontrolü altında oluyormuş gibi soğuk kanlı bir şekilde basketi buldu ve Knicks'i galibiyete taşıdı. Melo 31 sayı-6 asist ile takımda en iyi performansı sergilerken, Amare ise 26 sayı-6 ribaund ile oynadı. Memphis ise takım olarak iyi oynadı. 20 sayı-11 ribaund ile Randolph yine iyi bir performans ortaya koyarken gecenin sürpriz performansı 7/8 ile oynayan ve 22 sayı üreten Tony Allen'dan geldi.

Thunder 110 - Sixers 105
Son dönemde Doğu'da en formda takımlardan biri Sixers yıldız ismi Iguodala'nın da yükselen formu ile beraber. Oklahoma'yı konuk ettiler dün gece ve galibiyete de çok yaklaştılar. Ancak Durantula'nın bir diğer kurbanı da Sixers oldu. Iguodala'yı bu maç hücum performansı yerine savunmaya odaklı bir şekilde izledik. Maç boyunca Durant ile eşleşti neredeyse Iguodala ki rakibini de %50 isabette tutmayı başardı ancak size sorunu nedeniyle gerek maçın büyük bölümünde gerekse maçı uzatmaya taşıyan son şutta Durant'a karşı çok zorlando. Durant 34 sayı-16 ribaund ile çok iyi bir maç çıkartırken, Westbrook ise 27 sayı-12 asist üretti. Sixers cephesinde de Holiday'in 22 sayılık bir performansı vardı ancak bu galibiyete yetmedi.

Bulls 101 - Bobcats 84
Tüm sezon boyunca bench rotasyonuna fazla süre vermemesiyle eleştirdiğimiz Thibodeau sonunda bu oyunun takım oyunu olduğu gerçeğini kabullendiğini görüyoruz. Rose 20 sayısıyla önemli bir performans sergiledi ve Jordan'da maç sonunda Mvp'liği onun hak ettiğine dair açıklamaları oldu ancak maçı getiren isimler bench rotasyonuydu. Özellikle Korver'ın 20 sayılık ve Gibson'un 14 sayılık performansı önemliydi galibiyet adına. Ömer'de 15 dakika süre buldu 1 sayı-6 ribaund ile yine ribaundlara önemli bir katkıda bulundu. Bobcats'in ise kötü performansı halen sürmekte. Üst üste 6 maçtır kazanamıyorlar. Play-off trenine el sallayacaklar böyle giderse.

Clippers 108 - Celtics 103
Celtics sıkıntılı bir maç oynadı Clippers karşısında. Kendi evinde Clippers karşısında oyunu geriden takip etmek Celtics ve seyircileri açısından anormal bir durum olmalı. Geri dönüş için çaba sarf ettiler ancak maç boyu %44 ile oynamaları engel oldu keltlere. Griffin'in kötü performansına rağmen sürpriz bir galibiyet aldı Clippers. Pota altında Jordan'ın 21 sayı-9 ribaundu ile etkili olan Los Angeles ekibinde yeni isim Mo Williams'da 28 sayısıyla galibiyette önemli rol oynadı. Celtics'te ise Kristic'in 20 sayı-9 ribaund ile olumlu bir performans sergilediğini belirtmek gerekir.

Magic 106 - Kings 102
Evinde son iki maçını kaybeden Magic için Batı turnesine iyi başlangıç yapmak önemliydi. Kings karşısında zorlansa da maçın sonunda galibiyete ulaşan taraf olmayı başardı Magic. Howard'ın faul problemine girerek etkisiz kaldığı mücadele de 26 sayısı ile maçı getiren isim Nelson oldu. Hidayet'in son dönemde kötü performanslarına şahit oluyorduk ancak dün gece 13 sayı ile galibiyete önemli bir katkı sağladı. Bu sezon istediği hedeflere ulaşamayan Kings'te ise Cousins'in yüksek formu devam ediyor. Dün gece Magic karşısında 29 sayılık bir performansa imza attı.

Pistons 104 - Spurs 111
Lig lideri Spurs'un evinde başarılı performansı sürüyor. Bu sezonun en çalkantılı takımlarından biri olan Detroit karşısında ilk çeyrek yakalanan farkın da etkisi ile rahat bir maç çıkarttı. Kuester'in takımdan kestiği ve biletinin kesildiği yönde haberler çıkan T-Mac sürpriz bir şekilde ilk beş çıkarak 15 sayı-9 asist-7 ribaund ile takımının en başarılı performansına imza attı. T-Mac'e dakika yaratan Kuester'in ise Stuckey'nin sürelerini kesmesi dikkat çekti. Spurs'te ise 23 sayı-7 asist ile oynayan Parker takımını galibiyete taşırken Lakers yenilgisi sonrası moral bulmuş oldu Spurs.

Mavericks 92 - Hornets 93
Dallas rahat galibiyete uzanabileceği maçı sürpriz bir şekilde kaybetti. Son 1 dakikalık bölüme 7 sayılık farkla giren Dallas, Hornets2in 8-0'lık serisine engel olamadı ve maçı tek sayıyla kaybeden taraf oldu. Son bölümde Belinelli olumlu performansı ile dikkat çeken isimdi. Lakers'ın arkadan rüzgar gibi geldiği bir dönemde bu maçı kaybetmek kötü oldu Dallas adına. Hornets ise alt sıraların kızıştığı Batı'da önemli bir galibiyete imza attı. Belinelli ve Jack son bir dakika içinde yaptıklarıyla takımı galibiyete taşırken 21'er sayıyla oynadılar. Özellikle Paul'un yokluğunda Jack2in 21 sayı-7 asist-6 ribaund ile komple bir performans sergilemesi Hornets adına olumlu bir gelişmeydi. Dallas'ta ise Nowitzki'nin 26 sayılık katkısı galibiyete yetmedi.

Jazz 96 - Raptors 94
Sloan'ın gidişinin üzerine önemli yıldızını da takasla gönderen Utah Jazz ucunda ışık gözükmeyen bir tünelde ilerliyor. Raptors karşısında kazansalar bile play-off yapmalarını zor olarak görüyorum. Jefferson'un yükselen form grafiği sayesinde maçlara tutunuyorlar. Belki sadece 1.5 maç gerisindeler Memphis'in ancak oynadıkları oyun umut vermiyor en azından bir play-off takımı olabilecekleri yolunda. Jefferson dün gece maç kazandıran basketi de bularak 34 sayı üretti ve takımını galibiyete taşıdı. Raptors'ta ise DeRozan 17 sayı-8 ribaund ile dikkat çeken isimdi.

Cavaliers 90 - Bucks 110
Indiana ve Charlotte'un sürpriz düşüşü ile bir anda kendini play-off yarışında bulan Milwaukee aldığı galibiyet ile hedefine bir adım daha yaklaştı. Indiana'nın bu akşam Wolves'e kaybetmesiyle aradaki maç farkını 1.5 maça indirdi Milwaukee böylece. Üçüncü periyotta oldukça sıcak olan ve maçı kazandıran performansa imza atan Jennings 18 sayı ile oynarken, benchten gelen ve 8/9 atış yüzdesi ile dikkat çeken Boykins'te 18 sayıyla günün başarılı isimlerindendi. Cleveland'da ise aynı tas aynı hamam devam ediyor. Semih sakatlığı dolayısıyla forma giymezken toplama oyuncularla ligde var olma mücadelesi devam ediyor.

Pacers 75 - Wolves 101
Pacers'ın yenilgi serisinin Wolves maçında sonlanacağını düşünüyordum ancak farklı bir yenilgi aldılar bu deplasmanda. Takımda düşüş hızla devam ediyor. Koçun gelişi ile yakalanan çıkıştan sonra elbet bir düşüş olacaktı ama bunun böylesine sert olacağını kimse tahmin etmiyordu. Pacers'ın kötü gidişine rağmen son iki maçtır sergilediği performansla Hansbrough dikkat çeken isim konumunda takımda. Dün gece 21 sayı-10 ribaund ile mücadele etti genç isim ancak galibiyete yetmedi bu performansı. Wolves'a yani Love'un performansına bakacak olursak 16 sayı-21 ribaund ile yine etkili bir double-double görüyoruz.

Warriors 90 - Nets 94
Play-off trenini kaçıran iki takımın amaçsız mücadelesinde gülen taraf Deron'un eksikliğine rağmen Nets oldu. Son çeyrek rakibini 13 sayıda tutan Nets bu performansıyla galibiyete uzanan taraf olmayı başardı. 26 sayı-10 ribaund ile Lopez takımına galibiyeti getirirken, Morrow'da 22 sayısıyla galibiyette önemli bir rol oynadı. Warriors cephesine bakacak olursak Ellis&Curry ikilisinin kötü bir yüzde ile oynadığını görüyoruz. Buna rağmen 17 sayı-10 ribaund ile boyalı alanda etkili olan David Lee takımı ayakta tutsa da yenilgiyi önleyemedi.

0 FARKLI FIKIR: