BIY AD

11 Mart 2011 Cuma

Bazıları Ağlar Bazıları Çalışır

Sabah sabah gözlerken uyku akarken yazmayayım dedim, şimdiye kaldı. Gece Heat'e karşı mağlup olan Lakers'da, Kobe Bryant maçtan sonra 1 saatin üzerinde şut çalışmış salonda kalıp. Miami Heat'in top toplayıcı çocuklarını da kendine esir etmiş, her şut öncesi ufak penetreler yaptıktan sonra kendisine pas attırtmış. Parkenin her bir noktasından şut atmış Kobe. Hani maçtan önce gelip 3-4 saat çalışanları biliyoruz (mesela Ray Allen) ama maçtan sonra salonda kalıp çalışanlara pek rastlamıyoruz. Salon görevlilerinden biri de "8 yıldır burayım hiç böyle bir şey görmedim" demiş. Heat yetkilileri de salondan herkesi tek tek çıkarmalarına rağmen Kobe'yi öyle görünce, onu dışarı alamamışlar. Çalışmaya devam etmiş KB24.

Birkaç gün önce Spoelstra, Bulls'a yenilince soyunma odasında bazı oyuncuların ağladığını açıklamıştı. O da bir tepki, Kobe'ninki de bir tepki mağlubiyete. Kobe de zaten aynen bunu demişti yapılan bir röportajda. "Ben normal sezon maçından sonra ağlar mıyım? Hiç sanmıyorum ama herkes farklıdır, çok önemsedilerse niye olmasın?" şeklinde konuşmuştu. Maçtan sonraki 1 saatlik şut idmanı hakkında da, en son böyle birşeyi 2004 playofflar'ında yaptığını açıklamış. Yani o da bu Heat maçını fazlasıyla önemsiyormuş bunu anlıyoruz.

Yenilgiyi hazmedememek, Kobe'nin en sevilen özelliklerinden biri. Dün gece rezalet olmasa da kendi standartlarında kötü şut attı Kobe, 21 denemesinde sadece 8 isabet bulabildi. Bu yüzden sinirlenmiş olsa gerek biraz. Ama suçu girmeyen şutunda araması da ne kadar doğru bilmiyorum çünkü ilk çeyrekte maça muhteşem başlamasına rağmen, 4. periyoda kadar eline geçen çoğu topu potaya sallayarak oynadı. Hele maçın bitimine 20 saniye kala fark 4 iken 8-9 metreden attığı üçlüğe inanamadım. Hayır üçlük de şart değildi ki, turnike atsalar bile maçı uzatmaya götürme şansları vardı. Üçlüğe odaklandıysan da kalkıp o kadar uzaktan atmanın ne anlamı var değil mi? Hep Kobe'nin oyun zekası konuşulur ama bazen işte böyle büyük hatalar yapabiliyor kendisi hala. Şutu zaten herhangi başka bir maçta daha iyi olacaktır antrenman yapsa da yapmasa da, maçın videosunu izleyip nerede takım arkadaşlarını daha çok oyuna sokması gerektiğini görse belki de daha iyi olur Kobe adına. Maçta yaptığı top kaybı sayısı, asistlerinden daha çoktu mesela...

7 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

gosteris.

DaveJones dedi ki...

Şutunda sorun yoktu, şut tercihleri faciaydı son çeyrekte. Hatta 1-2 tane el üstü 3lük attı ki bunlar isabetli olduğundan göze batmıyor. Diğer taraftan ağlama olayı çok abartıldı bence. 3 kritik maçı elinizdeyken son şutla kaçırmanın insanın sinirlerini bozması kadar normal birşey yok bence. Ki son maçtan sonra kendilerini çalışmaya verdikleri belli, özellikle Bosh. Altta yazmış olduğunuz posttaki gibi içeriden post up oynayıp, turnikeyi zorlarsa kat kat daha efektif oluyor. Ancak yardım geldiğinde topu dışarıya çıkarmayıda öğrenmeli bu seviyede bi oyuncu.

Adsız dedi ki...

Adam baktı o ve Gasol dışında birazda Odom sayı katkısı yapıyor gerisi 1 maç var 10 maç yok. Böylede olmaz playofflarda. Şutları düzeltmeye karar vermiş, tabi o sinirle orda başlamış.

Biraz geç kaldı ama çok geç değil. Playofflarda yine Kobe ve Gasol'e bakacak bütün takım. Gasol başlasın 2-3 kişilik oynayabilmek için sıkı çalışmalara. Yoksa bu benc SAÇ BAŞ YOLDURUR! Benci geçtim Artest ve Fisher SAÇ BAŞ YOLDURUR!

Ayrıca bu 2 oldu hala cevap alamadım. Maçı hepimiz izledik. Kobe uzun süre takımı oynatmaya da çalıştı. Box Score'a göre konuşmak doğru değil 20 şut çekmiş diye(Biliyorum sende maçı izledin ama şu 20 üstüne baya taktın bir süredir). D Rose'da 20 üstü kullanıyor Durant'te Lebron'da. Ama bu maçta bile gördük en çok eleştirilen Heat Benc'i Lebron'dan çok katkı yaptı takımı ayakta tuttu baknız; Miller

Kaldı ki bu kadar loser bir bencle Kobe'nin 20 şut kullanması gayet doğal. 2 kişi oynuyorlar nede olsa Gasol'la beraber.

Heat benc;

22 sayı 16 rib

Lakers;

16 sayı 9 ribaunt (11 sayı 5 rib Odom tek)

Buna rağmen

Wade 23 top kullanmış Lebron 17 Bosh 17.

Kobe 21 şut kullanmış Gasol 16.

Şimdi bu Wade 23 top kullandı ki benc daha iyi onamış lakers bencinden Kobe 21 top kullandı diye maç mı gitti?

Ben anlamıyorum bu 20 üstüne neden taktın. Miami'de Bosh Lebron Wade Chalmers Miller hatta Biby bile hucuma katkı sağlarken. Wade 23 top kullanıyor sorun değil. Ama Sadece Gasol Kobe ve Odom hucumda bişeyler yapıyorken Kobe 21 tane kullandı diye kötü.

Bence aşırı abartıyorsunuz şu Kobe takımı oynatsın klişelerini. Bizde izliyoruz maçı adam top çeviriyor son 4-5 sn elinde patlıyor yine top. Hepsi Kobe al sen at biz kaçırırız Phill kayar bize diyorlar.

Kaldı ki bazen Gasol bile ayakta uyuyor sorumluluk almıyor. Olaya bu kadar düz mantık bakmayın.

Koskoca blogta kimse Artest yapıyor öyle arkadaşım dememiş yine Kobe suçlu. Doğrudur Kobe suçlu 10 metreden şut kullanıyor saçmaladı. Ama seninde yanındaki adamlar her topu sana atsa sende 20 metreden sallarsın. Ama Artest saçma sapan 5 kişiye dalarak kendini aşan hareketlerle sayı uretmeye çalışıor. Kaptırıor alıyor bir daha zorluyor. Üstünden bir smaç yedi diye aptal herif gaza gelip boshun üzerinden basmaya çalışıyor. Madem bu kadar hucumda katkı yapmak istiyorsun ebe kuş beyinli insan bom boş 5-6 defa dışarıya pas aldın neden çekmiyorsun. Kaldıki boş potaya pota dibi sokamadın. Sen ne saçmalıyorsun!

Dememiş kimse hayret.

Bitcoin Türk dedi ki...

Sırf senin yazıların varken blog daha güzeldi sabo

sabonis dedi ki...

diğer arkadaşların emeklerine saygısızlık etmeyelim ;)

onlar olmadan bu blog, bu şekilde devam edemezdi. arada sırada beğenmediğiniz yazılar olabilir, ben de yazıyorum pek çok tepki yorumu alan yazı. normal şeyler bunlar, hepsini beğenmeniz zaten imkansız.

Adsız dedi ki...

ahahha kobe bu işi biliyo ya yemin ederim çakal bu çocuk. rezalet oynadığı maçtan sonra ( hele maç sonu) 1 saat şu atarak "kobe kötü oynadı" yorumlarını, "işte kobe böyle hırslı böyle çalışkan" a dönüştürdü.

bi de yok takım arkadaşları hiç oynamamış fln diyenler var. takımın yıldız guardı assistten çok kop kaybı yaparsa o takım nasıl oynasın. şimdi bana hiç takım arkadaşları çok kazma kobe oynatıo ama onlar atamıyo fln demeyin. deron williams new jerseydeki çer çöpe bile 15 asist yapıyor. ha kobe point guard değil, üçgen hucum falan filan ama asistten çok top kaybı ne yani. all-star maçında arkadaşlarının elinden rebound çekiceğine bu maçda 2 den fazla rebound alsaydı.

Levent dedi ki...

Bazıları yine fena uçmuş.

Yahu Kobe'nin daha "Kobe kötü oynadı" yorumlarını "İşte Kobe böyle hırslı böyle çalışkan"a dönüştürmeye ihtiyacı mı var Allah aşkına kendinizde misiniz?

Adamın 5 yüzüğü var mı var? Aktif oyuncular içindeki en iyisi mi? Öyle. E hala neyin kafasını yaşıyorsunuz ben anlamıyorum ki sizi.