BIY AD

9 Mart 2011 Çarşamba

Daha Kötüsü Olabilir mi?

Dün gece Blazers'a karşı bütün maçı geride götürüp, sonunda da yenilgiden kurtulamayan Heat, 5 maçtır kaybediyor... Şu anda içinde bulundukları durum hakkında LeBron ile Wade'in farklı fikirleri var. Wade "Niye bu kadar yetenekli bir takım, bu duruma düştü? Anlayamıyoruz. Bundan daha kötüsü olamaz herhalde." Öteki tarafta LeBron demiş ki "Sadece kötü bir dönemden geçiyoruz. Nedenini açıklayamıyoruz ama bu düşebileceğimiz en kötü durum değil. Zaten sezon sonuna kadar her maçı kaybetsek bile playoff'a kalacağız."

Yuh yani düşündüğün şeye bak LeBron. Ligin en iyi 3 oyuncusundan ikisini bünyesinde barındıran takım 5 maç üst üste kaybediyor, sen çıkıp "Sezon sonuna kadar kaybetsek de bir şey olmaz" diyorsun. Bundan daha kötüsü nasıl olabilir ki Miami adına? 10 maça çıkmayacağına göre seri... Bu arada ben maçı izledim, Spoelstra LeBron'u bol bol uzun forvette kullandı. Hücumda biraz daha avantaj sağlamasını düşündüğü bu hamle ters tepti, çünkü McMillan da maçı Gerald Wallace'ı 4 numarada oynatarak bitirdi. Benim görmek istediğim bir hücum var Miami'de, çok nadiren rastlıyorum buna. LeBron dip çizgide sırtı dönük, boyalı alanın hemen dışında topu alacak ve bire bir oynayacak. Nedense göremiyoruz yeterince bunu.

Spoelstra'nın yetersizliğine değinmiştim daha önce zaten... Heat'in yenilgilerinin ana nedenlerinden bir diğeri ise bence 3 yıldız dışında neredeyse kimseden katkı gelmemesi. Özellikle Mike Miller'ın hazırlık kampında sakatlanması, biraz oynamaya başlayınca Garnett'in kötü niyetli dirseğine kurban gitmesi ve üst üste maçlar kaçırması, istediği seviyeye çıkamamasınına neden oldu. Halbuki ondan, bu takımın önemli bir parçası olması bekleniyordu. Arada sırada kendi başına skor üretmesini falan geçtim, Miller kariyeri boyunca en iyi yaptığı şeyi, boş üçlük değerlendirmeyi bile yapamıyor hala. Bibby henüz geçiş dönemi yaşıyor. Onun da playofflar'da çok daha iyi bir iş çıkarması bekleniliyor.

Şu rol oyuncuları biraz form tutana kadar işler pek de iyi gitmeyecek gibi Miami'de. Yarın gece, sezonun en iyi dönemini geçiren Lakers'a karşı ne yapacaklarını merakla bekliyorum bakalım. Bence onlara ters gelecek bir yapıları var zaten ilk karşılaşmalarında rahat geçmişlerdi Lakers'ı. Fakat şu gidişat Miami adına hiç de umut vermiyor.

17 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

rol oyuncularinin toplanip Hidayet'in Ball muhabbeti tarzi bir posta koymasi lazim diger 3üne. Adamlarin toplam sut denemeleri cok az ki bu denemelerin cogu da genelde bu 3 oyuncunun 3ünün birden sahada olmadigi zamanlarda. Wade, LEBron Bosh, ücü birden sahadayken rol oyunculari rolleri geregi savunma yapip sonra hücuma bos bos kosup geri geliyorlar. Adamda motivasyon mu kalir böyle bir sistemde

Adsız dedi ki...

İşte niye lebronun hiçbir zaman bir kobe olamayacağının göstergesi bu sözler yazık o kadar yeteneği sergileyecek beyin organzisyonu eksik malesef

Adsız dedi ki...

yaw rol oyuncusu dedikleriniz kim sanki, joel anthony, erick dampier, juwan howard, eddie house gibi emekli olmadan önce miami'ye gelmiş adamlar. şunları koy cleveland'a hiçbiri ilk 5'te başlayamaz.

Berkay dedi ki...

Rol oyuncuları çok zayıf isimler. Ayrıca Wade ve Lebron takım arkadaşlarını oynatacak mental olgunluğa sahip değiller . 3 yıldız iyi hoş da onların dışında Miami'nin çok ciddi zaafları var . Eli yüzü düzgün bir takım + iyi bir koça sahip her takım bu zaafların üzerine gide gide Miami'yi rahatlıkla yenebilir .


Not : Bu arada Mike Miller'ın form düşüklüğünden de Garnett sorumlu çıktı ya . Yakında BJK ve GS'nin durumunun suçlusu da o ilan edilir .

Adsız dedi ki...

yahu dünkü maçda lebronla wade'in yapacağı bişey yok. miami başarılı olmak istiyorsa şu spastikolestra dedn adam bi bavulunu toplayacak. bosh dedn adam kendine gelecek( dün %30dan az bi yüzdeyle oynadı ve 40 dakkada 4 rebound aldı, şaka mı bu yani). şu rol oyuncuları denen kazmalarda az biraz katkı verecek. bostonda ilk topladığında 3lüyü etrafı çerçöptü, miamide bi iki seneye adam gibi bi center ve guard bulursa çok sağlam takım olurlar ama dediğim gibi spolestra gidecek arkadaş.

coyote dedi ki...

lebronun bu açıklaması winner olmadığını açıkça ortaya koyuyor. böyle yenilgiyi düşünmeye devam ettikçe ilerleyen yaşıyla beraber bir rol oyuncusuna dönüşecek.

Adsız dedi ki...

lebrona rol oyuncusu olur denmis)) ne komik adamlar var ya. kobe de nokta sutor olur.

miaminin daha once soylendigi gibi kocunu sutlamasi gerekir. bu 3luye karizmasiyla agirlik koyabilecek biri gerekiyor, yeni yetme acemi biri deil. esasinda phil jackson bicilmis kaftan, nitekim kadro ucgen hucum icin ideal, efsane chicago nun da en zayif pozisyonlari 1 ve 5 ti.

Tatü dedi ki...

He şuç şimdi koçta oldu dimi lebron wade bosh bi takımda toplanmıs cok komik bu lebroncular:))

kıpsss dedi ki...

@ son adsız

iki dönemde de bulls bench'lerine bi daha dönüp bak istersen. sorun sadece pg - center sorunu değil. bu kadar yüksek kontratlı yıldızı olan bi takımdan kalan pozisyonlarda üst düzey isimler kullanmasını kimse beklemiyor zaten. pivotun oyun kurucun yine dandik olsun. ama yıldızların iyi savunulduğunda, güçleri kalmadığında iş yapacak iki tane de adamın olsun be kardeşim. miami bu açıdan rezalet durumda, olabilecek en kötü yapıyı kurdular iki süperstarın etrafına. bi paxson'ın bi kukoç'un olacak ki o dediğinin anlamı olsun.

ders alıp adam gibi eklemeler yapacaklar seneye. hani çok üzerine gidiliyo deniyo filan ama bosh sana lüks arkadaşım. ayan beyan ortada. piyasası yüksek bi adam, yazın onun kontratından kurtulup bi tane sağlam starter, iki tane de sağlam şarpşutır, işler düzelir.

koçu zaten es geçiyorum. bu spoelstra'dan hiç bişi olacağı yok. playoflarda o düşük tempoda son beş dakkaya kafa kafaya girecek her maçı kaybedersin bu adamla. bu sezonki yapıda ne kadar payı var ama heat'in çok boktan yönetildiği de gerçek. yani atıyorum sana üçlükçü lazımsa, sağlam savunmacı rol adamı da lazımsa korver - brewer ikilisini kaçırma lüksün yok. kaçırırsan süpürülürsün böyle.

Borussi dedi ki...

Nokta şutörün yakında parmaklarında yer kalmayacak yüzük takacak ama rol oyuncusu için üzülüyorum

Adsız dedi ki...

Bosh bugun postayi koymus, bana low post'ta top verilmiyor paso perdeleme sonrasi jump shot atiyorum oysa benim isim pota altinda diye, Wade de yedeklere kizmis Blazers yedekleri kökledi bize diye...herkes basladi birilerine suc bulmaya, du bakalim ne olacak merakla bekliyoruz

nuh tufan dedi ki...

takım hiç bir zaman yıldızlardan kurulu olmayacak.yıldız,yıldız adayı,savunmacı ve rol oyuncuların olacak ki takım başarılı olsun.ki zaten lüks vergisi vermemek için de boyle bir kadro yapısı olması lazım

Deniz dedi ki...

yıllardır söylenir. lebron kobe'den daha yetenekli diye. hatta bana kalırsa lebron kariyerinin ilk dönemi itibariyle, kobe'nin kariyerinin ilk döneminden daha az bencil. kobe'nin şansı shaq ile oynamasıydı. ama şu sözlerle lebron kazanma hırsı konusunda kobe'ye yaklaşamayacağını teyit etmiş oldu. kobe ile jordan'ı karşılaştıranlar yeteneklerini değil, hırslarını karşılaştırıyorlar. jordan'ın bilardoda arkadaşına yenildikten sonra akşam uyuyamadığı söylenir. kobe'de fark açılmasına rağmen, son ana kadar gayret gösteren yapıda. lebron'un ise son cavs playoff performansını gördük.

her şeyden önemlisi miami bu sene şampiyon olmak zorunda. çünkü boston'un son senesi, çünkü phil jackson'un son senesi. bu seneden sonra hanedanlık kursalar da saygı duyulan oyuncular olamayacaklar.

Bütün borular sizin olsun dedi ki...

Umduğum kadar tantana çıkmamış.Garnett lafına herkes sataşır diyodum :D

Adsızın biri demiş ki :bostonda ilk topladığında 3lüyü etrafı çerçöptü, miamide bi iki seneye adam gibi bi center ve guard bulursa çok sağlam takım olurlar.

Boston ilk sene çerçöp dediğin kadroyla şampiyon oldu.Pek de çerçöp değildi sanki,ha? :D

Miami'nin 3'lüden geri kalanlarıyla , Boston'ın ilk senesinin 3'lüden geri kalanı eşit mi ki? :D

kuruyemişçi dedi ki...

evet boru, eşit.

rondo = mario chalmers ve hatta perkins'in ilk senesi = dampier.
miami kadrosu, ligin en büyük potansiyel vaat eden kadrosudur. önümüzdeki 5 yılda 3 şampiyonluk alacaktır. new york-brooklyn kapışması devreye girene kadar ligin ateşini miami heat yakacaktır.

Adsız dedi ki...

"miami kadrosu, ligin en büyük potansiyel vaat eden kadrosudur."

ilgauskas, joel anthony, eric dampier gibi genç yetenekler önümüzdeki 5 yılda ligi kasıp kavuracaklar..
Buna rağmen Miami'nin 3 lüsü haricinde çer çöp kadrosu olduğunu düşünmüyorum. play-off larda rol oyuncuları ön plana çıkarak bunu göstereceklerdir.

kuruyemişçi dedi ki...

and murat kosova was here...