BIY AD

7 Mart 2011 Pazartesi

NBA'de Bugün - 06.03.2011

Lakers 99 - Spurs 83
Can abi dün yazmıştı Phil Jackson hakkında ve Lakers'ın sezon sonundaki olası liderliği hakkında. Başlangıç olarak Spurs maçını seçmiş olacak Lakers zira üç çeyrekte biten bir maça tanık olduk. Spurs'ün şutlarının girmemesi de faktör ancak Lakers maçı isteyerek çıktı dün akşam parkeye. Kobe 26 sayı-7 ribaund-5 asist ile başarılı bir performans ortaya koyarken, boyalı alanda ise Gasol'ün 21 sayısı mevcut. Son çeyrek 31-18'lik bir avantaj yakalayan Spurs için bu farkı erimekten ve istatistik düzeltmekten öteye gidemedi. Benchten gelen Neal'ın 15 sayısı Spurs adına en başarılı performanslardan biriydi dün gece.

Bulls 87 - Heat 86
Heat'in şu dönemdeki durumu sürekli gündeme gelmekte blogda. %50 galibiyet yüzdesinin üstünde olan takımlara karşı kötü bir performans sergiliyorlar. Dün akşam maça büyük bir ciddiyetle çıktılar ancak bir kez daha son anda maçı ellerinden kaybettiler. İlk devre çok iyi oynayan bir takım vardı sahada Heat adına ancak ikinci devre Rose ve Deng'in iyi basketboluna engel olamadılar. Rose 27 sayı-5 asist ile takımını galibiyete taşırken, son basketleri bulan Deng ise 18 sayılık katkı sağladı. Bu sezon üçüncü kez kaybetti Bulls'a karşı Miami. Üç maçta da son şutu kaçıran taraf Miami oldu. Dün akşam rezil bir son hücum izledik zaten ne olduğunu anlamadım ben. Bosh üzerinden bir çok oyun gördük ki Heat kazanmak istiyorsa Bosh'u daha çok kullanmalı diye söylüyorduk her zaman. Bosh 23 sayı üretti, yanında James ise 26 sayı-8 ribaund-6 asist ile etkili oldu. Chicago'da Ömer ise 10 dakikada 1 sayı-2 ribaund üretti.

Celtics 89 - Bucks 83
Celtics zorlandığı maçın son bölümünde oyunun her iki alanında da iyi oynayarak galibiyete uzandı. Son şutları büyük bir soğuk kanlılıkla atan Celtics savunmada da vidaları sıkınca galibiyete ulaşmayı başardı. 14 sayı-11 ribaund ile oynayan Garnett ve 17 sayılık katkı sağlayan Kristic'in pota altındaki etkili oyunu galibiyetin önemli faktörlerindendi. Milwaukee'de Ersan forma giymezken, Jennings'in 23 sayılık oyunu ve benchten gelen Mbah a Moute'nin 19 sayılık performansı ile ayakta kaldı Bucks maç boyu. Ancak maç sonu oynama tecrübesi ile Celtics bir adım önde girdi son anlara ve o farkla kazanan taraf oldu.

Grizzlies 104 - Mavericks 103
Play-off savaşını büyük bir mücadele örneği ile sürdüren Memphis önemli bir deplasmandan galibiyetle dönmeyi başardı. Dallas'ın maç içinde 18 sayılık farkı yakalamasına rağmen bunu koruyamaması ve oradan maçı vermesi bir play-off takımına yakışmayacak görüntüydü. Yine de Nowitzki'nin basketi ile maçı kazanma şansları vardı ancak Randolph'a engel olamadılar. Pota altında etkinliği ile dikkat çeken Randolph'un orta mesafeden ve el üstünden bu basketi bulması ilginç bir andı. 27 sayı ile oynayan Randolph'un yanında benchten gelen ve 11 sayı-11 ribaund ile çok önemli katkı veren Battier'in galibiyette büyük payı var. Dallas'ta ise benchten gelen Terry 26 ve Dirk 23 sayı ile mücadele ettiler.

Suns 118 - Thunder 122
Hızlı tempoda oynayan iki takımın mücadelesinde bol skor ve çekişme izledik dün akşam. Harden'ın son dönemdeki formundan ve çıkışından bahsediyorduk. Bu formun tavan yaptığı karşılaşma oldu ve benchten gelerek kaydettiği 26 sayı oldukça önemli bir katkıydı. Durant'in etkisiz kaldığı gecede Harden'ın bu katkıları galibiyet adına çok değerliydi. Westbrook ise 32 sayı-11 asist ile başarılı bir performansa imza attı. Son dönemde kötü performanslarıyla eleştirdiğimiz Carter 29 sayıyla iyi bir performans sergiledi maç boyu ve maçı uzatmaya götüren üçlüğünde sahibiydi ancak son bölümde kritik serbest atışlardan faydalanamadı ve maçı Thunder2a hediye etti.Play-off koşusunu sürdüren Suns aldığı yenilgi ile Memphis arasındaki maç farkı 1.5 maça çıktı.

Knicks 92 - Hawks 79
Knicks önemli bir deplasmandan galibiyetle dönerek avantaj yakaladı. Ne yapacağını kestirmek güç oldu Knicks için şu dönem. Evinde Cleveland'a kaybederken deplasmanda Hawks'ı yenebiliyor. Maçın son bölümüne iyi başlayarak dikkat çekti Knicks ve 11-0'lık serisi ile tamamen ipleri eline aldı. Amare 26 sayı-7 ribaund ile takımını galibiyete taşırken, Melo'nun 14 sayı-7 ribaund-7 asist ile komple bir oyunu vardı. Bireysel olarak hücum eden Hawks bunun karşılığı olarak fazla top kaybı yaptı maçta. Smith 17 sayı-11 ribaund ile etkili olmaya çalıştı ancak galibiyet gelmedi.

Warriors 117 - Sixers 125
Phila play-off'a üst sıralardan girmek için önemli bir mücadele sergiliyor. Görünüşe göre play-off öncesi taşlar da yerli yerine oturuyor takımda. İlk olarak dikkat çeken Iguodala'nın takımdaki liderliği eline almış olması ve benchten gelen verimli katkılar Sixers için büyük avantaj. Iguodala 15 sayı-11 ribaund-10 asist ile üst üste 2. triple-double'ını gerçekleştirdi. Draftın 2 numaralı seçimi Turner 20 sayı-7 ribaund ile benchten gelerek önemli bir katkının altına imza attı. Golden State ise Ellis'in iki üçlüğü ile maçı uzatmaya götrdü ancak uzatma da etkisini gösteremedi. Zaten her zaman kısalarıyla etkili olan bir takım onlara biraz olsun savunma önlemi geldiğinde yada kaçırmaya başladıklarında işler ters gidiyor. Ellis 27 sayıyla oynarken, Curry ise 22 sayı-7 asist ile tamamladı karşılaşmayı.

Hornets 96 - Cavaliers 81
Eski koçu Byron Scott'un başında olduğu ve eski yıldızları Baron Davis'i kadrosunda barındıran Cleveland'ı deplasmanda geçmeyi başardı Hornets. Chris Paul oyunda olduğu dönemde 13 sayı-11 asist üreterek başarılı bir performans sergiledi ancak çarpışma sonucunda başına darbe alan Paul sedye ile oyundan alındı. 23 sayı-7 ribaund ile oynayan West ise maçı kazandıran isimdi. Cavaliers formasını ilk kez giyme şansını elde eden Semih 11 dakika oyunda kaldı ve 5 ribaund-1 blok ile oynadı. 17 sayı-6 asist-5 ribaund üreten Davis takımının en iyilerindendi ancak performansı galibiyet için yeterli değildi.

Wizards 102 - Pistons 113
Deplasman performansı berbat olan Wizards bir yenilgi daha almış oldu dışarıda. John Wall son günlerde formuyla dikkat çeken isimlerden dün gece de 24 sayı-7 asist gibi güzel bir performansa imza atmasına rağmen takımını galibiyete taşıyamadı. Pistons'ta dikkat çeken isimler Stuckey ve Prince oldu. Prince sırtındaki sakatlığından dolayı dört maçtır takımdaki yerini alamıyordu. Dün gece ilk beş çıktı ve 37 dakikada 20 sayı üreterek takımının en skoreri oldu. Stuckey ise 19 sayı-9 asist-7 ribaund ile oyunun bir çok alanında etkili olarak kendisini gösterdi.

3 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Doğru düzgün Pota altı oyuncusu olmayan bir takıma karşı Savunmacı centerlara gerek kalmadı bu maçta. Howardın Miamiye karşı skor anlamında çok iş yapabileceğini düşünüyorum.

Adsız dedi ki...

Son 2 maçın kahramanı bence Bynum Lakers'ta. 18 rib 6 block 17 rib 3 block. Dikkat ederseniz Gasol ribaunt ve savunma konusunda maçta yer yer ayakta uyuyor. Bynum'da alışamamıştı. Şimdi Bynum'un pota altı savunması Lakers'a maç kazandırıyor.

Fakat yinede Lakers playoffta başarılı olmak istiyorsa Bynum ve Gasol'un daha istikrarlı oynaması lazım. En azından bu 2 maçtaki gibi birbirlerini tamamlamalılar. Bynum+Gasol 25 ribaunt'un altına düştüğü her maçı kaybeder Lakers isterse Kobe ve Gasol toplam 60 sayı atsın.

calvin dedi ki...

2. adsız dalga mı geçiyorsun. 2si maç başına 25 ribaund alamaz. ve gayet de maç kazanabilirler. ne yani şimdi gasol 8 ribaundda kalınca bynumun 17 mi alması lazım galibiyet için. son 2 sene playofflarına bi bak derim ben.